Γιορτή

Το δημοφιλές ρεστοράν στο δάσος του Δαφνίου ανανεώνεται καλλιεργώντας πάντοτε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Γιορτή

Το δημοφιλές ρεστοράν στο δάσος του Δαφνίου ανανεώνεται καλλιεργώντας πάντοτε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Γιορτή - εικόνα 1

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μπορεί να μη μένει πια εδώ, η «Γιορτή» όμως συνεχίζει πολύ νόστιμα το ιδιαίτερο μονοπάτι της στην ελληνική κουζίνα. Η Δήμητρα Βάλλα, που ήταν πάντα η executive σεφ του μαγαζιού, συνεχίζει να σερβίρει πολλά από τα αγαπημένα πιάτα της προηγούμενης περιόδου, αλλά έχει διευρύνει πολύ τον κατάλογο. Λόγου χάρη, με τους πρωτότυπους λαχανοντολμάδες της οι οποίοι γεμίζονται όχι με κιμά, αλλά με ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που τους δίνει ωραία μαστιχωτή υφή, ενώ στην πλούσια λεμονάτη σάλτσα το κύμινο αποτελεί ερεθιστικό νεολογισμό. Η σκορδάτη και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα είναι τώρα πιο κοντά στη φυσική υφή της σάρκας της μελιτζάνας. Τα πολίτικα σουτζουκάκια έχουν την τύχη να συνδυάζονται με μια ιδιαίτερα νόστιμη σάλτσα ντομάτας, αρτυμένη κατά την παράδοση με κύμινο, ενώ τα δημοφιλή ρεβίθια με αρωματικά χόρτα, που μαγειρεύονται στον ξυλόφουρνο, ανανεώθηκαν πετυχημένα με την προσθήκη παστού μπακαλιάρου. Από το μεγάλο νησιώτικο ξυλόφουρνο, όμως, έρχονται ακόμα πολλές νοστιμιές. Δεν μιλάω μόνο για τις πολύ ωραίες πίτες αλλά και για τα γαρδουμπάκια με τη ζωηρή λεμονάτη σάλτσα ή το μελωμένο μπουτάκι πάπιας confit σε μαμαδίστικο στιλ, συνδυασμένο με κάστανα, σάλτσα αγριοκέρασων και πουρέ κολοκύθας. Μερικά πιάτα, πάντως, στο τηγάνι ξεφεύγουν. Τα αρνίσια γλυκάδια έρχονται κάπως ξερά, παρά τη ζωντανή σάλτσα λεμονιού και ρίγανης, και μια γλώσσα χάνει τη φινέτσα της επειδή μένει παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει στη φωτιά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στις σαλάτες. Είναι εξόχως αρωματική αυτή με λάχανο, κουκουνάρι, ρόδι και σταφίδες χάρη στο περγαμόντο του ντρέσινγκ της και στα φύλλα δυόσμου.εκείνη δε με τις φακές, τις φανταστικές ξιδάτες ελιές, την κάππαρη και τα σοταρισμένα καλαμάρια με πέστο είναι ευχάριστα πρωτότυπη.

Στη «Γιορτή» πλέον τη μεγάλη φλοράλ χαρούμενη σάλα, περικυκλωμένη από τα δέντρα του δάσους, γεμίζουν οι νότες του πιάνου, που νομίζω ότι παίζει καθημερινά. Αν θέλετε, μάλιστα, να τελειώσετε θεαματικά το γεύμα σας, μπορείτε να παραγγείλετε κρέπες πορτοκάλι που θα τις ψήσουν μπροστά σας σε μπακιρένιο τηγάνι.

(+) Το νόστιμο ελληνικό πνεύμα που βασιλεύει εδώ. (-) Αποτυχίες όπως το γιουβετσάκι με μανιτάρια και τα παρατηγανίσματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/12/2025

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.