Μπάτης

Μια μοναδική περίπτωση ψαροταβέρνας με εξειδίκευση σε σπάνιους μεζέδες της θάλασσας και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Ιδανική αφορμή για κυριακάτικη βόλτα στη Νέα Λάμψακο.

Μπάτης

Μια μοναδική περίπτωση ψαροταβέρνας με εξειδίκευση σε σπάνιους μεζέδες της θάλασσας και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Ιδανική αφορμή για κυριακάτικη βόλτα στη Νέα Λάμψακο.

Μπάτης - εικόνα 1

Μεταξύ μας, το σκέφτηκα αρκετά προτού ξαναγράψω για τον «Μπάτη». Ο λόγος απλός: η γνωστή αντίληψη «ένα καλό στέκι δεν χρειάζεται να το ξέρουν πολλοί. Μπορεί να χαλάσει». Επειδή όμως εδώ και τρία χρόνια το επισκέπτομαι κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία (η Νέα Λάμψακος απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα) και το βρίσκω μάλλον καλύτερο, είπα να το τολμήσω. Ειδικά δε επειδή αποτελεί μια μοναδική περίπτωση ταβέρνας-μεζεδοπωλείου με επιτυχημένη εξειδίκευση στους μεζέδες της θάλασσας. Κι όταν λέμε μεζέδες της θάλασσας, δεν εννοούμε τα γνωστά: καλαμαράκια, χταπόδι, μαριναρισμένο γαύρο και γαρίδες σαγανάκι. Εννοούμε όλα αυτά συν –δώστε βάση– κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια γνήσια και φρέσκα, καλόγνωμες, φούσκες, πίνες, αχινούς, πετροσωλήνες… Υπάρχει βέβαια και ψάρι. Όχι από αυτά που «λάμπουν» ονοματολογικά, αλλά έχουν διαβατήριο Μαρόκου. Κουτσομούρες, σαρδέλες, γαύρος, αθερίνα και μερικά πιο γκλαμουράτα. Με άψογο ψήσιμο και τηγάνι από τα καλύτερα.

Αυτά ως προς τη βρώση, διότι μετράει και η ατμόσφαιρα. Τέτοια εποχή ο «Μπάτης» και σ’ αυτό το κομμάτι αποδεικνύεται στιλάτος και γοητευτικός. Καταρχάς οι ιδιοκτήτες, ο Άγγελος και η Ανδρομάχη, μόνο ταβερνιάρηδες δεν θυμίζουν (μάλλον προς οικολόγους εναλλακτικούς φέρνουν). Είναι άμεσοι, χωρίς επιτήδευση κι αυτό μου αρέσει. Το μαγαζί διαθέτει κήπο καταπράσινο και με θέα, διαγωνίως, στη θάλασσα. Υποθέτω ότι μάλλον σας έπεισα, αλλά υπάρχει και ένα τελευταίο στοιχείο κάθε άλλο παρά αμελητέο. Οι τιμές. Για δύο άτομα, λοιπόν, μια ανάμεικτη βραστή σαλάτα (€ 7,50), χτένια στα κάρβουνα (€ 9), πετροσωλήνες (€ 10), τηγανητός γαύρος (€ 6) και δύο χορταστικές μερίδες κουτσομούρες (€ 30) μας κάνουν συνολικά 60 ευρώ, δηλαδή 30 το άτομο. Με τη νοστιμιά και την ποιότητα μονίμως παρούσες, ακούγεται «τζάμπα». Γι’ αυτό σας λέω. Σκεφτείτε το για το πρώτο διαθέσιμο σαββατοκύριακο.

Up: Τα δυσεύρετα θαλασσινά σε συνδυασμό με τις καλές τιμές. Down: Βλέπει μεν θάλασσα (διαγωνίως), αλλά δεν βρίσκεται… πάνω στο κύμα. INFO

ΜΠΑΤΗΣ Νέα Λάμψακος (3,5 χλμ. μετά τη Χαλκίδα), 2221025060.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.