
Η ομάδα του «Soul» σε νέες περιπέτειες, στο Γκάζι αυτήν τη φορά. Απλές γεύσεις, καλές τιμές, λιτή και σύγχρονη αισθητική.

Εκεί όπου η Ευμολπιδών συναντά την Ιάκχου, ο Παύλος και ο Χρήστος Πότσιος έστησαν έναν χαλαρό… τριφασικό νέο χώρο. Το εστιατόριο «Canteen» συνορεύει μ’ ένα μικρό μπαρ, ενώ ακριβώς από πάνω το κλαμπάκι «Swing» ανεβάζει ντεσιμπέλ με DJ sets και lives. Οδηγίες χρήσης δεν χρειάζονται· ποτό, φαγητό, μουσικές σε δόσεις, αναλόγως διάθεσης.
Smells like «Canteen» spirit: με λευκό τουβλάκι, γκρι και λαδί στους τοίχους, ανοιχτόχρωμο ξύλο, ματ ασημί καρέκλες και στο πάσο stools-κατσαρόλες, αφαιρετικό, χωρίς πολλά παραφερνάλια, σε βάζει σε στιλιστικό κουκούλι άνετου μοντερνισμού. Το απλό και προσιτό φαγητό σιγοντάρει μεσογειακά. Το σύνθημα δίνει μια έντονα καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με καρύδι και ρόδι, σε μια πιο «σαλατική» εκδοχή με ντοματίνια, μαϊντανό και κρεμμυδάκι (€ 8). Ανάλογα λιτή και ανάλαφρη είναι η σαλάτα καρότου με ξανθιές και μαύρες σταφίδες (€ 8), που γλυκίζει κομμάτι. Αν, μάλιστα, θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα, υπάρχει η προοπτική του «κουαρτέτου» ορεκτικών της επιλογής σας (μικρότερες μερίδες), που κοστίζει € 20. Κι ύστερα από τη λεπτοκομμένη λούτζα Τήνου, που συνδυάζεται με μανούρι και τσάτνεϊ σύκου (€ 8), έρχονται τα κυρίως πιάτα. Παρότι θέλει λίγη προσοχή στην εκτέλεση, το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους και καβουρντισμένο αμύγδαλο είναι ωραία oriental ιδέα (€ 12), ενώ τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με τηγανητές πατάτες ζουμερός κλασικισμός (€ 11). Στο τέλος αριβάρει μια αρκετά καλή λεμονόπιτα με έντονη οξύτητα, σος δυόσμου και μαρέγκα και μόλις εξαφανιστεί, μια που το δίπλα μπαρ έχει αρχίσει να γεμίζει κόσμο, λες να τους κάνεις παρέα.
Up: Θετικά γονίδια, ωραίες μουσικές, γεύσεις για όλους και εγγυημένο feelgood με περίπου € 25. Down: Στα λιγκουίνι με κολοκύθι και λεμόνι το παραπάνω κρεμμύδι βαραίνει. Το κους κους ήταν λίγο στεγνό.