Canteen

Η ομάδα του «Soul» σε νέες περιπέτειες, στο Γκάζι αυτήν τη φορά. Απλές γεύσεις, καλές τιμές, λιτή και σύγχρονη αισθητική.

Canteen

Η ομάδα του «Soul» σε νέες περιπέτειες, στο Γκάζι αυτήν τη φορά. Απλές γεύσεις, καλές τιμές, λιτή και σύγχρονη αισθητική.

Canteen - εικόνα 1

Εκεί όπου η Ευμολπιδών συναντά την Ιάκχου, ο Παύλος και ο Χρήστος Πότσιος έστησαν έναν χαλαρό… τριφασικό νέο χώρο. Το εστιατόριο «Canteen» συνορεύει μ’ ένα μικρό μπαρ, ενώ ακριβώς από πάνω το κλαμπάκι «Swing» ανεβάζει ντεσιμπέλ με DJ sets και lives. Οδηγίες χρήσης δεν χρειάζονται· ποτό, φαγητό, μουσικές σε δόσεις, αναλόγως διάθεσης.

Smells like «Canteen» spirit: με λευκό τουβλάκι, γκρι και λαδί στους τοίχους, ανοιχτόχρωμο ξύλο, ματ ασημί καρέκλες και στο πάσο stools-κατσαρόλες, αφαιρετικό, χωρίς πολλά παραφερνάλια, σε βάζει σε στιλιστικό κουκούλι άνετου μοντερνισμού. Το απλό και προσιτό φαγητό σιγοντάρει μεσογειακά. Το σύνθημα δίνει μια έντονα καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με καρύδι και ρόδι, σε μια πιο «σαλατική» εκδοχή με ντοματίνια, μαϊντανό και κρεμμυδάκι (€ 8). Ανάλογα λιτή και ανάλαφρη είναι η σαλάτα καρότου με ξανθιές και μαύρες σταφίδες (€ 8), που γλυκίζει κομμάτι. Αν, μάλιστα, θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα, υπάρχει η προοπτική του «κουαρτέτου» ορεκτικών της επιλογής σας (μικρότερες μερίδες), που κοστίζει € 20. Κι ύστερα από τη λεπτοκομμένη λούτζα Τήνου, που συνδυάζεται με μανούρι και τσάτνεϊ σύκου (€ 8), έρχονται τα κυρίως πιάτα. Παρότι θέλει λίγη προσοχή στην εκτέλεση, το μαροκινό κοτόπουλο με κους κους και καβουρντισμένο αμύγδαλο είναι ωραία oriental ιδέα (€ 12), ενώ τα χοιρινά μπριζολάκια λαιμού με τηγανητές πατάτες ζουμερός κλασικισμός (€ 11). Στο τέλος αριβάρει μια αρκετά καλή λεμονόπιτα με έντονη οξύτητα, σος δυόσμου και μαρέγκα και μόλις εξαφανιστεί, μια που το δίπλα μπαρ έχει αρχίσει να γεμίζει κόσμο, λες να τους κάνεις παρέα.

Up: Θετικά γονίδια, ωραίες μουσικές, γεύσεις για όλους και εγγυημένο feelgood με περίπου € 25. Down: Στα λιγκουίνι με κολοκύθι και λεμόνι το παραπάνω κρεμμύδι βαραίνει. Το κους κους ήταν λίγο στεγνό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.