Enoteca

Τα μεσημέρια της Κυριακής στο οινοκεντρικό εστιατόριο του Κώστα Τουλουμτζή στη Λεωφόρο Πεντέλης η μουσική παίρνει τα ηνία.

Enoteca

Τα μεσημέρια της Κυριακής στο οινοκεντρικό εστιατόριο του Κώστα Τουλουμτζή στη Λεωφόρο Πεντέλης η μουσική παίρνει τα ηνία.

Enoteca - εικόνα 1

Γύρω στις δυόμισι με τρεις το μεσημέρι που πίνεις τις πρώτες γουλιές από το κρασί σου –το concept του «Enoteca» είναι οινοκεντρικό (πρώτα επιλέγεις κρασί και μετά το «συνοδευτικό» φαγητό)– και έχεις επιτρέψει στις αισθήσεις σου να λειτουργούν προσωρινά στο ρελαντί, έξι μουσικοί παίρνουν τα όργανα κι η κυριακάτικη νωχέλεια πάει περίπατο: στο πεντάγραμμο. Από το «L’ historia de un amor» του Carlos Eleta Almaran στο «Αν θυμηθείς το όνειρό μου» του Θεοδωράκη κι από κει στην «Μπαλάντα του Ούρι» του Χατζιδάκι, ο Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν και συντονιστής της ομάδας), ο Αχιλλέας Γουάστορ (πιάνο και ενορχήστρωση), ο Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο και φωνή), ο Κώστας Παπακωστόπουλος (κιθάρα και φωνή), ο Κώστας Δουμουλιάκας (μπουζούκι και φωνή) και η Μαριγιάννα Ανδρονιάδου (φωνή και κιθάρα) σε πάνε νοσταλγικό μουσικό σουλάτσο.

Είναι πιθανό ν’ αφήσεις κάτω το πιρούνι και μαζί ένα ωραία χυλωμένο, νόστιμο ριζότο με ζουμερά μανιτάρια πορτσίνι και σύγκλινο Μάνης ή τις πιο απλές πένες με καυτερή κόκκινη σάλτσα και να σιγοτραγουδήσεις. Την ώρα του κυρίως πιάτου –αρκετά καλό το ρουστίκ οσομπούκο με μπασμάτι, νοστιμότατη η τρυφερή ταλιάτα πάπιας με πορτοκάλι– η κουζίνα «παίζει» μεταξύ Ιταλίας και ευρύτερης Μεσογείου και η ορχήστρα παίζει, με τη σειρά της, πιο ρυθμικά. Και Χιώτη έχει το πρόγραμμα, και Καλδάρα, ενώ δε λείπουν οι εκπλήξεις όπως ένας εμβόλιμος jazz αυτοσχεδιασμός (κοντραμπάσο στα χάι του). Τι λέτε για μπουζούκι… σε αστική σάλα με φόντο πίνακες του Σταθόπουλου; Το κυριακάτικο «Enoteca» είναι ένα αμάλγαμα wine restaurant, μεσογειακών γεύσεων (η έμφαση στην Ιταλία), μπουάτ και ταβέρνας του ’50. Ωραία φάση.

Up: O όμορφος, ζεστός χώρος, σαν τραπεζαρία σπιτιού. Οι καλοί μουσικοί. Down: Στα τραπέζια δίπλα στην ορχήστρα κουβέντα δεν κατα­φέρνεις να κάνεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.