Τρία Γουρουνάκια

Ο γνωστός all day χώρος της Σκουφά, με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα κουζίνα και σταθερά main­stream μουσικά γούστα.

Τρία Γουρουνάκια

Ο γνωστός all day χώρος της Σκουφά, με ανανεωμένη εμφάνιση, νέα κουζίνα και σταθερά main­stream μουσικά γούστα.

Τρία Γουρουνάκια - εικόνα 1

Think pig! Ο Kirios Kriton επαναεικονογραφεί το παραμύθι χωρίς (άχαρο) άχυρο, ξύλο και τούβλο. Αυτήν τη φορά τα «Τρία Γουρουνάκια» συγκατοικούν σ’ ένα ποπ σκηνικό με ροζ τοίχους και κίτρινα τραπέζια, χαριτωμένες μπάμπουσκες, ταπετσαρία by Karim Rashid και πορτρέτα του Άγγλου Julian Opie. Κι όταν θέλουν να κάνουν μια βουτιά, κατεβαίνουν τη σκάλα: στο κάτω επίπεδο ενυδρεία περιτριγυρίζουν τα τραπέζια, γεμάτα κοράλλια και ιριδίζοντα ψαράκια (ευκαιρία να μάθεις τι εστί γουρουνόψαρο και τι μονομάχος), και το νερό ηρεμεί το βλέμμα που περιπλανιέται – σαν κάμερα βυθού. Μέχρι να κάνει ζουμ στο πιάτο…

Το καινούργιο μενού ελίσσεται έξυπνα μεταξύ γνώριμων υλικών και σύγχρονης αντιμετώπισης/παρουσίασης. Το κατσικίσιο τυρί σε κρούστα πατάτας με μέλι, πράσινο πιπέρι και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και οι τηγανητές «πιτσιρίκες» γαρίδες που εμφανίζονται σε κατσαρολάκι είναι συμπαθέστατα ορεκτικά: στην περίπτωση των γαρίδων όμως, όταν διαβάζεις ότι συνοδεύονται από μαγιονέζα με wasabi, περιμένεις περισσότερη ένταση. μια κάποια αψάδα. Εκτός αυτών, δοκίμασα και το ριζότο μοχίτο (από τον κατάλογο του fingerfood). Παρότι λίγο παραπάνω al dente για τα γούστα μου, ομολογώ ότι σε ποτήρι κοκτέιλ, με λάιμ, φρέσκο δυόσμο, ελάχιστα (κι ευχάριστα) πικρό, γεμίζει το στόμα σου με άρωμα. Πιάτο… ξεδιψαστικό. Η συνέχεια είχε αρκετά καλό χοιρινό καρέ στο φούρνο με μέλι, χοντρό αλάτι, θυμάρι και ratatouille και Crispy Fish, ήτοι φιλέτο γλώσσας με μικρή μαϊντανοσαλάτα και λαδολέμονο αρωματισμένο με φινόκιο, που γλυκίζει όμορφα – με το χοντρό αλάτι στην άκρη του πιάτου να το κοντράρει. Από τα γλυκά μού άρεσε η πυκνή κρέμα από φιστίκι Αιγίνης με φρέσκες φράουλες, ενώ η κρεμ μπριλέ παραμένει σταθερή αξία. Επίσης, σταθερές οι mainstream μουσικές, που «ανεβαίνουν» όταν έρθει η ώρα για ποτό.

Άντζελα Σταματιάδου

Up: Το στιλ. Ο κατάλογος του fingerfood. H μοντέρνα διάθεση του φαγητού. Down: Τα παραβρασμένα garganini με καπνιστό χοιρινό, ντομάτα και μοτσαρέλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.