Malvazia

Η κουζίνα του εστιατορίου στο Ρουφ στράφηκε πρόσφατα σε μυρωδάτα ελληνικά μονοπάτια, ενώ η ορχήστρα αποτελεί από μόνη της λόγο για να έρθεις εδώ.

Malvazia

Η κουζίνα του εστιατορίου στο Ρουφ στράφηκε πρόσφατα σε μυρωδάτα ελληνικά μονοπάτια, ενώ η ορχήστρα αποτελεί από μόνη της λόγο για να έρθεις εδώ.

Malvazia - εικόνα 1

Διάβαζα πρόσφατα το «Κοντραμπάσο», ένα βιβλίο μέσω του οποίου ο Πάτρικ Ζίσκιντ αυτονομεί έναν μουσικό από την ορχήστρα, τον αφήνει να σολάρει λεκτικά, να αποκτήσει υπόσταση. Και σκεφτόμουν ότι ακόμη και σε ένα χώρο που δεν είναι συναυλιακός, όπου πηγαίνεις για να φας και να διασκεδάσεις, η μουσική δεν λειτουργεί πάντα σαν χαλί ή σαν τζουκ μποξ. Στο υποβλητικό περιβάλλον του «Malvazia», ας πούμε, τους μουσικούς τους προσέχεις: ο Βαγγέλης Ζούλας τραγουδάει ιταλόφωνα και ισπανόφωνα κομμάτια και σε καθηλώνει, και

o Νταμιάν Ντούντου απογειώνει το βιολί στα τσιγγάνικα και τα ρώσικα. Μαζί με την Μπέλα Κασίμη στο τραγούδι και τον Ζωή Πατέλη στο πιάνο από Τετάρτη έως Σάββατο, σε βολτάρουν από ένα instrumental «Τανγκό της Νεφέλης»

ή το «Yesterday» του Λένον σε latin κι από εκεί σε ελληνικά, έντεχνα και λαϊκά – ή σε ένα κομμάτι του Μποτσέλι.

Η αλήθεια είναι ότι τραβάνε την προσοχή σου από το πιάτο, παρότι η κουζίνα στο «Malvazia» κάνει πάντα καλή δουλειά. Νέος σεφ είναι

ο Γιώργος Ξινός, ο οποίος «επέβαλε» αλλαγή πλεύσης προς Ελλάδα. Η πίτα με σουρωτή μυζήθρα Κουρούπας, πλούσια σε χορταρικά, καυκαλήθρες, μυρώνια και ζοχούς (€ 12), ήταν ορεκτικότατη –το χωριάτικο φύλλο θα το ήθελα λιγότερο λεπτοκαμωμένο πάντως– και οι κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά ντομάτας και σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης

(€ 13) ωραία ιδέα. Το γλυκοπικάντικο κουνέλι με μοσχάτο Λήμνου, μήλο, σταφύλι, κουκουνάρι και πλιγούρι (€ 28) είναι ένα ενδιαφέρον πιάτο, αν και αρκετά γλυκό ως αποτέλεσμα, και οι χυλοπίτες, σωστά βρασμένες, με τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια, άγρια μανιτάρια, σπαράγγια, μελάσα και καπνιστό τυρί Μετσόβου (€ 23), παίζουν δυνατά στο πεδίο του ρουστίκ.

Up: Όμορφος χώρος, ποιοτικά ακούσματα και κουζίνα με δυνατότητες και αναζήτηση ως προς τα υλικά

της.

Down: Το live δικαιολογεί τις τιμές, αλλά πατάτες με κατσικίσιο τυρί, ακόμη και με ανθό αλατιού € 10 κάπως «χτυπάνε».

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Milos σαλπάρει -κυριολεκτικά- για τις ελληνικές θάλασσες

Μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στα νερά των Κυκλάδων προσφέρει το δημοφιλές ψαροφαγικό brand.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/06/2025

Τα 22 καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler

Η λίστα του έγκριτου Μέσου για να βρεις τα πιο νόστιμα "local eateries στην ελληνική πρωτεύουσα".

Στο Gallina, η Τρίτη είναι η ημέρα του κρασιού

Οι Wine Tuesdays έχουν καθιερωθεί στο Κουκάκι και δείχνουν στην πράξη τη βαθιά σχέση του εστιατορίου με τον κόσμο του κρασιού.

"Adami", το νέο κυκλαδικό κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας στην Οία

Στο Adami, το νέο εστιατόριο του φρεσκοανακαινισμένου Canaves Ena στην Οία, η θέα γίνεται φόντο, όχι πρωταγωνιστής.

Το GiO υποδέχεται το καλοκαίρι

Αυθεντική ιταλική κουζίνα με φόντο το ελληνικό θέρος στην εμβληματική πισίνα του The Margi.

"Τερπνōν": Ένα μαγειρείο με chef’s table στο Ηράκλειο

Επιστρέφοντας από τη Σαντορίνη στον τόπο καταγωγής του, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Μπερκάκης δημιούργησε ένα μαγειρείο με γαστρονομικές ανησυχίες.

Ο Άγγελος Ναουμίδης ταξίδεψε την ψυχή της Μακεδονικής γης στη θάλασσα του Ark

Με τη μαγειρική του ταυτότητα βαθιά ριζωμένη στη γη του Αμυνταίου, ο Άγγελος Ναουμίδης υπέγραψε στο Ark ένα μενού-προσωπικό αφήγημα στην αυθεντική γαστρονομία της Δυτικής Μακεδονίας.