Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα, που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές.

Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα (Ηλέκτρα, Θωμάς και Τάκης) σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα (Τετάρτη με Κυριακή), που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές. Το γευστικό κομμάτι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νόστιμο χαλούμι σχάρας με ντομάτα και πιτούλες, πατάτα γεμιστή με μπέικον και τυριά, ένα αρκετά στεγνό τυροπιτάρι με σκοπελίτικο φύλλο, μια ωραιότατη τηγανιά αρνίσια με βαλσάμικο και κρασί, αρωματισμένη με δεντρολίβανο, κι ένα καλοφτιαγμένο, αλμυρούτσικο ψαρονέφρι, γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον, ντομάτα και πιπεριά. Μόνο για τις προκάτ πατάτες γκρίνιαξα λίγο κι η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν

προλαβαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι ο κατάλογος είναι πλέον μεγαλύτερος κι η κουζίνα τον διαχειρίζεται καλά, χωρίς να κάνει άλλες εκπτώσεις. τα πιάτα είναι νόστιμα και προσεγμένα κι έρχονται σε όμορφα κεραμικά πιατάκια. Στα συν και οι επεξηγήσεις στις φιάλες του κρασιού – ιδίως για ένα μεζεδοπωλείο το κοινό του οποίου δεν ανήκει απαραίτητα στους γνώστες, είναι μια ευκολία καλοδεχούμενη και μια ώθηση μαζί (πάντως, και το χύμα είναι αρκετά συμπαθητικό).

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικόν (το)

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.