Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα, που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές.

Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα (Ηλέκτρα, Θωμάς και Τάκης) σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα (Τετάρτη με Κυριακή), που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές. Το γευστικό κομμάτι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νόστιμο χαλούμι σχάρας με ντομάτα και πιτούλες, πατάτα γεμιστή με μπέικον και τυριά, ένα αρκετά στεγνό τυροπιτάρι με σκοπελίτικο φύλλο, μια ωραιότατη τηγανιά αρνίσια με βαλσάμικο και κρασί, αρωματισμένη με δεντρολίβανο, κι ένα καλοφτιαγμένο, αλμυρούτσικο ψαρονέφρι, γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον, ντομάτα και πιπεριά. Μόνο για τις προκάτ πατάτες γκρίνιαξα λίγο κι η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν

προλαβαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι ο κατάλογος είναι πλέον μεγαλύτερος κι η κουζίνα τον διαχειρίζεται καλά, χωρίς να κάνει άλλες εκπτώσεις. τα πιάτα είναι νόστιμα και προσεγμένα κι έρχονται σε όμορφα κεραμικά πιατάκια. Στα συν και οι επεξηγήσεις στις φιάλες του κρασιού – ιδίως για ένα μεζεδοπωλείο το κοινό του οποίου δεν ανήκει απαραίτητα στους γνώστες, είναι μια ευκολία καλοδεχούμενη και μια ώθηση μαζί (πάντως, και το χύμα είναι αρκετά συμπαθητικό).

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικόν (το)

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.