Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα, που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές.

Το αρχοντικόν

Ξύλο, πορτοκαλο-κεραμιδί χρώματα, παλιά αντικείμενα και φωτογραφίες, πιθάρια και βαρελάκια σ' ένα… κολάζ ελαφρώς νοσταλγικό και μια μουσική ομάδα (Ηλέκτρα, Θωμάς και Τάκης) σε έντεχνα, λαϊκά, ρεμπέτικα (Τετάρτη με Κυριακή), που παραδέχομαι ότι είναι γεμάτη εκπλήξεις κι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στις διασκευές. Το γευστικό κομμάτι περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νόστιμο χαλούμι σχάρας με ντομάτα και πιτούλες, πατάτα γεμιστή με μπέικον και τυριά, ένα αρκετά στεγνό τυροπιτάρι με σκοπελίτικο φύλλο, μια ωραιότατη τηγανιά αρνίσια με βαλσάμικο και κρασί, αρωματισμένη με δεντρολίβανο, κι ένα καλοφτιαγμένο, αλμυρούτσικο ψαρονέφρι, γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον, ντομάτα και πιπεριά. Μόνο για τις προκάτ πατάτες γκρίνιαξα λίγο κι η απάντηση που έλαβα ήταν ότι δεν

προλαβαίνουν. Η αλήθεια είναι ότι ο κατάλογος είναι πλέον μεγαλύτερος κι η κουζίνα τον διαχειρίζεται καλά, χωρίς να κάνει άλλες εκπτώσεις. τα πιάτα είναι νόστιμα και προσεγμένα κι έρχονται σε όμορφα κεραμικά πιατάκια. Στα συν και οι επεξηγήσεις στις φιάλες του κρασιού – ιδίως για ένα μεζεδοπωλείο το κοινό του οποίου δεν ανήκει απαραίτητα στους γνώστες, είναι μια ευκολία καλοδεχούμενη και μια ώθηση μαζί (πάντως, και το χύμα είναι αρκετά συμπαθητικό).

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχοντικόν (το)

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.