Donna Luna

Λίγα και πολύ προσεγμένα πιάτα, χαλαρό περιβάλλον, έξυπνο ζωντανό πρόγραμμα με καλούς ερμηνευτές. Τεχνικά, είναι ένα «music restaurant» έτοιμο να γίνει στέκι για «ωραίο κόσμο».

Donna Luna

Λίγα και πολύ προσεγμένα πιάτα, χαλαρό περιβάλλον, έξυπνο ζωντανό πρόγραμμα με καλούς ερμηνευτές. Τεχνικά, είναι ένα «music restaurant» έτοιμο να γίνει στέκι για «ωραίο κόσμο».

Donna Luna - εικόνα 1

Concept Tα μικρά κέντρα αντικατοπτρίζουν τον ίδιο τον leader τους. Ο κ. Τάσος Σαμαρτζής, ποιητής, στιχουργός και άνθρωπος με γούστο, γνώση και αντίληψη, θέλησε να δημιουργήσει κάτι από μεράκι, και μάλιστα στο χώρο του παλιού «Ρεπορτάζ», όπου έκανε τις τελευταίες της εμφανίσεις η Σωτηρία Μπέλλου. Η αίθουσα σε κερδίζει αν είσαι άνθρωπος που σου αρέσει το μέτρο κι αυτό που εντέλει περιέχει το περιτύλιγμα: ήρεμα καλαίσθητο περιβάλλον, ούτε πολύ cosmopolitan ή ντιζαϊνάτο ούτε βεβαίως πρόχειρο, και με bartender γνώστη στην κλασική μπάρα – μπορεί να προτείνει, π.χ., malt Oban ή κάποιο cocktail με βάση δύο είδη ρούμι. Μουσική Από το ξένο ρεπερτόριο της αρχής στις μπαλάντες και τα έντεχνα ελληνικά, με την παρεμβολή ρετρό ή ποπ '60s, και μέχρι τα κλασικά λαϊκά (χωρίς μπουζούκι όμως) προσέχεις δύο πράγματα: πρώτον, την κάθε άλλο παρά ρουτινιάρικη ανθολόγηση –πού αλλού θα άκουγες, π.χ., το «Perfect day»;– και δεύτερον την άψογη απόδοση από την Ειρήνη Σχοινά και τον Βαγγέλη «Αυστραλό» Λούλη (κιθάρα-φωνή) – μαζί τους στα πλήκτρα και ο Γιώργος Σαλτάρης. Η έλλειψη μπουζουκιού, πάλι, στα λαϊκά επιτρέπει στο «γλεντάκι» που δημιουργείται να είναι απολύτως παρεΐστικο, με τον κόσμο να τραγουδά όπως σε μια μάζωξη σε σπίτι. Κουζίνα Ο περιορισμένος κατάλογος ευνοεί την εξασφάλιση πολύ καλών υλικών και επιμελημένων γεύσεων. Στα πρώτα, βρίσκουμε ρολάκια σολομού με μασκαρπόνε και αγριοράπανο, μπρουσκέτα με τυρί, αλλαντικά και σάλτσα ντομάτας, κανταΐφι με ροκφόρ και μανιτάρια του δάσους, μελιτζανάκι «Σικελίας» στο φούρνο γεμιστό με μοτσαρέλα και σάλτσα από λιαστή ντομάτα. Στις πάστες, διαλέγουμε τις παπαρδέλες με άρωμα τρούφας και οπωσδήποτε τα πουγκάκια γεμιστά με αχλάδι και τυρί σε σάλτσα καρυδιού. Το φιλέτο τους σε παραλλαγές (απλό, πιπεράτο, μαδέρα) έχει επαινεθεί συχνά από τους πελάτες για την ποιότητά του, ενώ υπάρχουν ακόμα χοιρινό ρολό γεμιστό, κοτόπουλο με κάστανο, κάσιους και κανέλα, γαρίδες προβενσάλ. Τα γλυκά αντιπροσωπεύουν επάξια ένα δυνατό σουφλέ σοκολάτας με αμαρέτο κι ένα μιλφέιγ με γεύση βατόμουρο. Τις Κυριακές το μεσημέρι το λαϊκό συγκρότημα Di Minuetto αναλαμβάνει να δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα. Εδώ μιλάμε για καθαρόαιμο λαϊκό ύφος, ενώ στον κατάλογο βρίσκουμε έξτρα και κάτι αρμόζον, όπως π.χ., κόκορα κρασάτο. Διά ταύτα Το «Donna Luna» δεν είναι ούτε ρετρό χώρος για «μεγάλες παρέες ώριμων ηλικιών» ούτε «μικρή μπουζουκερί». Μπορώ να το φανταστώ να «κυριεύεται» από ανθρώπους ενημερωμένους, ανεξαρτήτως ηλικίας, που έχουν ξεπεράσει τα κλισέ και το lifestyle και ξέρουν να διασκεδάσουν, όπως και να γευτούν, έχοντας προσωπική άποψη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πριν και μετά το Cine Paris: Μπαρ και εστιατόρια στην Πλάκα

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
07/06/2025

Νέα εποχή για το Neoma με την υπογραφή του Παύλου Κυριάκη

Μεσογειακό και ελληνόστροφο comfort φαγητό, εξαιρετική θέα αλλά και φροντισμένα ποτά συνθέτουν τη νέα εμπειρία στου Φιλοπάππου.

Το Μαιτρ και Μαργαρίτα πάει Σαντορίνη

Γαστρονομική σύμπραξη με το Domes Novos Santorini για το σημαντικό θεσσαλονικιώτικο μπιστρό, σε ένα συνδυασμό δημιουργικότητας, πάθους και φιλοξενίας.

"Mykonos Riviera Hotel & Spa" και "Lafs": Μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής και γεύσης με φόντο το Αιγαίο

Στην καρδιά του "Mykonos Riviera Hotel & Spa" βρίσκεται το "Lafs Restaurant", όπου ο ταλαντούχοςς σεφ Στέργιος Μπίτσης παρουσιάζει ένα μενού που ανανεώνει δημιουργικά την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

The World’s 50 Best Restaurants: Η λίστα 51-100 για το 2025

Λίγο πριν την ανακοίνωση των 50 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου για το 2025, έγινε γνωστή από τον σημαντικό θεσμό η κατάταξη στις θέσεις 51-100.

Κάτι μαγειρεύει ο Φάνης Μαϊκαντής στο Mikro Nisi της Κέρκυρας

Μια ξεχωριστά νόστιμη βραδιά το βράδυ της 7ης Ιουνίου στο νησί των Φαιάκων.

Χάρη Νικολούζο, τι θα τρώμε στη Yiayia;

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που μαζί με τον επίσης βραβευμένο Μιχάλη Χάσικο άνοιξαν εστιατόριο στις Σπέτσες.