Tamam

Τόνοι νοσταλγίας, ελληνικές και πολίτικες γεύσεις -το μεσημέρι και μαγειρευτά- και προσιτές τιμές σε ένα αρκετά δεμένο σύνολο. Eνα εστιατόριο το οποίο επιλέγει και μεσημεριανή λειτουργία, στην ουσία επιχειρεί να γίνει στέκι. Να τρυπώσει στο μυαλό του κοινού ως ένας προσιτός, φιλικός χώρος όπου θα πας και θα ξαναπάς.

Tamam

Προσεγμένη καθημερινότητα

Τόνοι νοσταλγίας, ελληνικές και πολίτικες γεύσεις -το μεσημέρι και μαγειρευτά- και προσιτές τιμές σε ένα αρκετά δεμένο σύνολο.

Tamam - εικόνα 1

Eνα εστιατόριο το οποίο επιλέγει και μεσημεριανή λειτουργία, στην ουσία επιχειρεί να γίνει στέκι. Να τρυπώσει στο μυαλό του κοινού ως ένας προσιτός, φιλικός χώρος όπου θα πας και θα ξαναπάς. Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι η απλότητα, η αποφυγή της υπερβολής, κυρίως στον τομέα της γεύσης (χωρίς αυτό να σημαίνει απλοϊκότητα)· η αίσθηση της φροντίδας, τόσο ως προς το περιβάλλον, που δημιουργεί τις πρώτες εντυπώσεις, όσο και ως προς το ίδιο το μενού. Το «Τamam», στον περιφερειακό του Πολυγώνου, αν και σε μια ελαφρώς off-shore περιοχή (πέρασμα παρ' όλα αυτά από τα βόρεια προς το κέντρο) είναι κοντά σ' αυτό το concept. Οι πορτοκαλί αποχρώσεις, τα ασπρόμαυρα πλακάκια, οι παλιές φωτογραφίες της Πόλης και της Αθήνας (1900-1920) σε μια γωνιά, κάτω από τις οποίες τοποθετούνται ναργιλέδες και οι πιο μοντέρνου χαρακτήρα πίνακες χαρακτηρίζουν έναν ευρύχωρο και ταυτόχρονα ζεστό χώρο. Προσωπικό αλλά αρκετά άμεσο - συμβάλλει εδώ και η open kitchen.

Μια μαγείρισσα με πολίτικες καταβολές δεν θα μπορούσε παρά να κινηθεί αναλόγως: λεπτά τυροπιτάκια με πολίτικο φύλλο, έντονο σε γεύση παστουρμαλί, μπουρέκια Ανατολής με κιμά, πορτοκάλι, μέλι και σουσάμι για όσους αγαπούν τις γλυκές γεύσεις, μαντί με κιμά και σάλτσα γιαουρτιού. Ικανοποιητικά σε γενικές γραμμές, τα ορεκτικά θέλουν λίγο παραπάνω προσοχή (το φύλλο, π.χ., ενίοτε φτάνει λαδοπιωμένο ή η σος στα μαντί λίγο βαριά). Ωραία ιδέα πάντως είναι η πατάτα του «Tamam», με μπέικον και κρέμα τυριού, ενώ ισορροπημένη και πλούσια είναι η πράσινη σαλάτα που αναμειγνύει λαχανικά με αράπικο φιστίκι και σος ροδιού, νόστιμο παιγνίδισμα αλμυρού-γλυκού, με απαλό dressing. Από τα κυρίως πιάτα, κλασικό το γιαουρτλού κεμπάπ (χοιρινό), με πικάντικη σάλτσα ντομάτας, ενώ αρκετά καλό ήταν και το χουνκιάρ μπεγιεντί, τρυφερό, με πυκνό και εύγεστο πουρέ μελιτζάνας. Επιλογές σε κρασί υπάρχουν, το χύμα πάντως (αγιωργίτικο, merlot και μοσχοφίλερο) είναι καλό. Αφήστε χώρο για ζουμερή σοκολατόπιτα και το δικό τους καζάν ντιπί.

INFO

TAMAM Βριλησσού 30 (περιφ. Πολυγώνου), Πολύγωνο, 2106455156. Και μεσημ. Έως 12 π.μ. Τιμή: € 18-25.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι νόστιμο συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Fuga

H σεφ Yuka Aoyama σε υποδέχεται για 4 βραδιές, με 2 μενού, σε 1 αξέχαστη εμπειρία, στον Κήπο του Μεγάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.