
Η επάνοδος
Το πάλαι ποτέ «Food Company» του Κολωνακίου...κατηφορίζει στα Εξάρχεια.

Το κλείσιμο του «Food Company» στο Κολωνάκι στενοχώρησε πολλούς. Όταν άκουσα, λοιπόν, ότι ξανάνοιξε μόλις στα Εξάρχεια, καταχάρηκα. Το μαγαζί, γωνιακό και πάλι, μοιάζει να βρήκε ένα σημείο του κέντρου που του ταιριάζει όσο και η προηγούμενη γειτονιά του. Ψηλοτάβανο και άνετο, με μπόλικα τραπέζια αλλά και δυνατότητα να φας μόνος στο μπαρ. Τα πιάτα (κρύα και ζεστά) ήδη μαγειρεμένα μέσα στη γυάλινη βιτρίνα· διαλέγεις και στα φέρνει στο τραπέζι το πρόθυμο και ευγενικό προσωπικό. Μου γυάλισαν κάτι παπαρδέλες με μανιτάρια. Αν και μου είπαν ότι είναι κρύο πιάτο γιατί έχει ξίδι, επέμεινα να το δοκιμάσω. Κακό του κεφαλιού μου γιατί οι παραβρασμένες παπαρδέλες δεν είναι τελικά ζυμαρικό που μπορεί να φαγωθεί κρύο. Συμπαθέστατες οι al dente φακές με φέτα. Τα τρία κυρίως που δοκιμάσαμε, δεν θα τα συνιστούσα. Η χοιρινή πανσέτα με μπάρμπεκιου σος, αν και καμένη εξωτερικά, ήταν ζουμερή, αλλά αποδείχτηκε λιγωτικός δυναμίτης. Οι χοιρινοί κεφτέδες είχαν πλαδαρή υφή, μια σάλτσα που δεν τους κολάκευε και έναν αδιάφορο πουρέ (ό,τι καλύτερο υπήρχε στο πιάτο). Λίγο καλύτερο και ισορροπημένο ήταν το κοτόπουλο με τζίντζερ και πορτοκάλι. Στο επιδόρπιο ανταμειφθήκαμε από το cheesecake.
Το εστιατόριο ήταν γεμάτο με νεανικό, κουλτουριάρικο κοινό, που συζητούσε ή διάβαζε χωρίς να δείχνει ότι έχει ενστάσεις για τα πιάτα. Με δεδομένη λοιπόν την προϊστορία του και το ότι μόλις ξανάνοιξε, θέλω να πιστεύω ότι ήταν απλώς μια κακή στιγμή.
INFOBARBARA'S FOOD
COMPANY Εμμανουήλ Μπενάκη 63-65, Εξάρχεια, 2103805004.
Ντένη Καλλιβωκά