Barbara's Food Company

Το πάλαι ποτέ «Food Company» του Κολωνακίου...κατηφορίζει στα Εξάρχεια.

Barbara's Food Company

Η επάνοδος

Το πάλαι ποτέ «Food Company» του Κολωνακίου...κατηφορίζει στα Εξάρχεια.

Barbara's Food Company - εικόνα 1

Το κλείσιμο του «Food Company» στο Κολωνάκι στενοχώρησε πολλούς. Όταν άκουσα, λοιπόν, ότι ξανάνοιξε μόλις στα Εξάρχεια, καταχάρηκα. Το μαγαζί, γωνιακό και πάλι, μοιάζει να βρήκε ένα σημείο του κέντρου που του ταιριάζει όσο και η προηγούμενη γειτονιά του. Ψηλοτάβανο και άνετο, με μπόλικα τραπέζια αλλά και δυνατότητα να φας μόνος στο μπαρ. Τα πιάτα (κρύα και ζεστά) ήδη μαγειρεμένα μέσα στη γυάλινη βιτρίνα· διαλέγεις και στα φέρνει στο τραπέζι το πρόθυμο και ευγενικό προσωπικό. Μου γυάλισαν κάτι παπαρδέλες με μανιτάρια. Αν και μου είπαν ότι είναι κρύο πιάτο γιατί έχει ξίδι, επέμεινα να το δοκιμάσω. Κακό του κεφαλιού μου γιατί οι παραβρασμένες παπαρδέλες δεν είναι τελικά ζυμαρικό που μπορεί να φαγωθεί κρύο. Συμπαθέστατες οι al dente φακές με φέτα. Τα τρία κυρίως που δοκιμάσαμε, δεν θα τα συνιστούσα. Η χοιρινή πανσέτα με μπάρμπεκιου σος, αν και καμένη εξωτερικά, ήταν ζουμερή, αλλά αποδείχτηκε λιγωτικός δυναμίτης. Οι χοιρινοί κεφτέδες είχαν πλαδαρή υφή, μια σάλτσα που δεν τους κολάκευε και έναν αδιάφορο πουρέ (ό,τι καλύτερο υπήρχε στο πιάτο). Λίγο καλύτερο και ισορροπημένο ήταν το κοτόπουλο με τζίντζερ και πορτοκάλι. Στο επιδόρπιο ανταμειφθήκαμε από το cheesecake.

Το εστιατόριο ήταν γεμάτο με νεανικό, κουλτουριάρικο κοινό, που συζητούσε ή διάβαζε χωρίς να δείχνει ότι έχει ενστάσεις για τα πιάτα. Με δεδομένη λοιπόν την προϊστορία του και το ότι μόλις ξανάνοιξε, θέλω να πιστεύω ότι ήταν απλώς μια κακή στιγμή.

INFO

BARBARA'S FOOD

COMPANY Εμμανουήλ Μπενάκη 63-65, Εξάρχεια, 2103805004.

Ντένη Καλλιβωκά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.