Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

amber

Με ανεβασμένη διάθεση απόλυτα συντονισμένη το πνεύμα της εποχής το κομψό στέκι του κέντρου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με την αστική φινέτσα ενός λονδρέζικου μπιστρό. Εξάλλου, στο "Amber" γνωρίζουν καλά πώς να αξιοποιούν τη γαστρονομική πεμπτουσία της μπότας, προσθέτοντας πρωτότυπες γιορτινές ιδέες. Το ρυθμό στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν δίνουν οι κομψές γεύσεις και οι καλοδουλεμένες ισορροπίες ενός μενού που έχει σχεδιαστεί για να απολαμβάνεται αργά, με στυλ και καλή παρέα.

amber

Ο σεφ Βασίλης Τζίμας υπογράφει πιάτα με ελληνικό και μεσογειακό αέρα, φέρνοντας στο τραπέζι comfort υλικά με σύγχρονη ματιά. Πιο συγκεκριμένα, η Παραμονή Χριστουγέννων ξεκινά φίνα με βελουτέ σελινόριζας με κάστανο και τρούφα, συνεχίζει με burrata, prosciutto και μήλο γλασαρισμένο σε cider, περνά σε σαλάτα με κολοκύθα, φουντούκι και γαλοπούλα confit και κορυφώνεται με tagliata, πατάτες fondant και jus κόκκινου κρασιού. Το φινάλε ανήκει σε ένα παιχνιδιάρικο tiramisu gingerbread, όσο πρέπει γιορτινό.

Όσο για την αλλαγή του χρόνου, το Amber επιφυλάσσει ένα εξίσου εμπνευσμένο μενού 5 σταδίων: αρωματική σούπα μανιταριών με sherry, γαρίδα σε beurre monté, χειμωνιάτικη σαλάτα εσπεριδοειδών και ένα ζουμερό rib-eye με bone marrow jus, πριν η μους λευκής σοκολάτας με μανταρίνι ρίξει την αυλαία.

amber

Με φόντο μουσικές που σε ταξιδεύουν και cocktails με χαρακτήρα, το "Amber" ντύνει τις γιορτές με ατμόσφαιρα ιδανική για festive εξόδους αλλά και tailor-made προσωπικές εκδηλώσεις.

Κολοκοτρώνη 38-40, 210 3227757, amberathens.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Εορταστική fusion umaminess στο "Garum"

Το νεοσύστατο εστιατόριο του Χρήστου Γλωσσίδη φορά τα γιορτινά του έτοιμο να μας υποδεχτεί για ρεβεγιόν με γεύσεις φουλ umami-κές.

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.