Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.

ευχαριστιες

Υπάρχει μία γιορτή μεταξύ του Halloween και των Χριστουγέννων, η οποία παραδοσιακά γιορτάζεται γύρω από πλούσια τραπέζια και με αγαπημένα πρόσωπα, και ονομάζεται Ημέρα των Ευχαριστιών (ή αλλιώς Thanksgiving). Το αμερικάνικο έθιμο έχει ρίζες στην εποχή των πρώτων Ευρωπαίων αποίκων στη Βόρεια Αμερική, όταν θέλοντας να ευχαριστήσουν τον Θεό για την ασφαλή άφιξή τους στο ‘Νέο Κόσμο’, αλλά και για τις καλές σοδειές που τους χάρισε, καθιέρωσαν ένα γεύμα προς τιμήν Του, στο οποίο παρακάθονταν όλα τα μέλη της οικογένειας. Η πρώτη καταγραμμένη Ημέρα των Ευχαριστιών έγινε το 1621 στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης, ενώ σε πανεθνικό επίπεδο άρχισε να εορτάζεται στις ΗΠΑ μετά τη διακήρυξη του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ουάσινγκτον στις 26 Νοεμβρίου 1789. Εν μέσω του Εμφυλίου Πολέμου, ο Αβραάμ Λίνκολν την ανακήρυξε ως εθνική γιορτή.

Δε λείπουν φυσικά και οι ενστάσεις γύρω από τον εορτασμό της, καθώς πολλοί είναι όσοι πιστεύουν πως το Thanksgiving συγκαλύπτει την πραγματική ιστορία καταπίεσης και αιματοχυσίας που διέπει τη σχέση μεταξύ των Ευρωπαίων αποίκων και των ιθαγενών Αμερικανών, κάτι που καλύψαμε σε ένα πρώτο επίπεδο και εδώ.

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving - εικόνα 1

Στις μέρες μας, η Ημέρα των Ευχαριστιών έχει περισσότερο κοσμικό χαρακτήρα και κυρίως έχει γίνει γνωστή στα δικά μας μέρη εξαιτίας της pop κουλτούρας που καταναλώναμε σε μικρότερες ηλικίες, με τις αμερικανικές σειρές και ταινίες να αφιερώνουν ολόκληρες πλοκές γύρω από τη γιορτή και τα όσα μπορούν να συμβούν όταν όλα τα μέλη μιας οικογένειας μαζεύονται γύρω από το ίδιο τραπέζι.


Σε περίπτωση που επιθυμείς και εσύ να απολαύσεις πιάτα όπως η ψητή γαλοπούλα, οι γλυκοπατάτες, η σάλτσα cranberry, η κολοκυθόσουπα  και το pecan pie ιδού μερικές αθηναϊκές διευθύνσεις που είναι έτοιμες να σου σερβίρουν το Thanksgiving μενού τους.


La Suite Lounge Rooftop


Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, γιορτάστε την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα παραδοσιακό αμερικανικό δείπνο. Απολαύστε ένα εκλεκτό μενού που περιλαμβάνει την κλασική κολοκυθόσουπα, ζουμερή γαλοπούλα, και απολαυστική μηλόπιτα. Μια βραδιά ιδανική για οικογένεια, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα με κομψή ατμόσφαιρα και πανοραμική θέα που αγκαλιάζει ολόκληρη την Αθήνα— δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές.


IT+ Restaurant


Το  IT+ Restaurant μπορεί να μετακινήθηκε σε νέο χώρο αλλά συνεχίζει να κρατάει τις παραδόσεις του. Έτσι και φέτος εμπλουτίζει το μενού του με πιάτα εμπνευσμένα από την Ημέρα των Ευχαριστιών για να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς.


GB Roof Garden Restaurant


Γιορτάστε την Ημέρα των Ευχαριστιών στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και κομψότητας. Απολαύστε ένα εκλεπτυσμένο μενού εσπευσμένο από αυτή την ξεχωριστή ημέρα και μοιραστείτε το εορταστικό πνεύμα με τους αγαπημένους σας, στο κομψό περιβάλλον του ξενοδοχείου.


MooCasa


Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, οι καλεσμένοι που θέλουν να γιορτάσουν την ημέρα αυτή μπορούν να επιλέξουν το συγκεκριμένο μενού που περιλαμβάνει σούπα, ραβιόλι Surf & Turf, σαλάτα, την καθιερωμένη ψητή γαλοπούλα της ημέρας και, φυσικά, επιδόρπιο. Το μενού θα είναι διαθέσιμο τόσο στον χώρο του Moo Casa όσο και ως παραγγελία για το σπίτι, για όσους επιθυμούν να το μοιραστούν στο δικό τους οικογενειακό τραπέζι.


TGI Fridays™

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving - εικόνα 2

Τα TGI Fridays™ σε προσκαλούν να αισθανθείς ευγνώμων όχι μία αλλά δύο ημέρες (27 και 28/11) τρώγοντας γαλοπούλα και apple crumble pie για επιδόρπιο. Το μενού περιλαμβάνει ζουμερό στήθος ψητής γαλοπούλας που περιχύνεται με τη βελούδινη Port Gravy sauce. Σερβίρεται με παραδοσιακή γέμιση με κιμά, κάστανα, cranberries, δαμάσκηνα, κουκουνάρι, πράσινο μήλο και ρύζι και συνοδεύεται άψογα από σπιτικό πουρέ γλυκοπατάτας.


Athénée


Το αριστοκρατικό εστιατόριο του κέντρου γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα σπέσιαλ μενού τεσσάρων σταδίων. Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, στήθος γαλοπούλας με πουρέ γλυκοπατάτας, μαρμελάδα από cranberry και σος gravy, καθώς και apple pecan pie για επιδόρπιο.


Hard Rock Café


Για τέσσερις ημέρες γιορτάζει την περίοδο της συγκομιδής και της ευγνωμοσύνης το αθηναϊκό μέλος της διάσημης αλυσίδας, κοντά στην Ακρόπολη και έτσι την εμφάνιση τους στον σταθερό κατάλογο του μαγαζιού κάνουν σπέσιαλ Thanksgiving προτάσεις όπως το αργοψημένο ψητό στήθος γαλοπούλας, με κλασική γέμιση, κρεμώδη πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα cranberry και η γλυκιά κολοκυθόπιτα, ενώ μπορείς να απολαύσεις και το limited edition κοκτέιλ Autumn Apple Fizz.


Frankie


Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται ασφαλώς τα gourmet και biohealthy all day εστιατόρια, που μας υποδέχονται στο Κολωνάκι και την Κηφισιά με κολοκυθόσουπα βελουτέ με τραγανό προσούτο και παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με πουρέ γλυκοπατάτας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/11/2025

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.