Ο Θεσσαλός παραμένει ένα μεζεδοπωλείο για μερακλήδες

Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια και ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή κάνει τη διαφορά στον Βοτανικό.

Ο Θεσσαλός παραμένει ένα μεζεδοπωλείο για μερακλήδες © Λεωνίδας Τούμπανος

Oταν μπαίνεις στον "Θεσσαλό", νιώθεις ότι μέσα σε αυτό το στέκι ο χρόνος έχει σταματήσει. Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια, ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή και μουσικές που εναλλάσσονται ανάμεσα σε πενιές από τα ηχεία και από τις ζωντανές εμφανίσεις, δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στην περιοχή του Βοτανικού για όλους όσοι αναζητούν την εμπειρία μιας αυθεντικής, ζεστής φιλοξενίας κάθε εποχή του χρόνου.

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον κατάλογο ξεχωρίζουν γεύσεις οικείες από την ελληνική κουζίνα (με διαλεχτές πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς), όπως τα ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μπίρα και φασκόμηλο, το αβγό με αρμένικο χειροποίητο σουτζούκι ή η κοπανιστή με κατίκι Δομοκού, ενώ πάντα υπάρχουν και οι θαλασσΙνές επιλογές που θα συνοδεύσουν το ούζο ή το τσίπουρό σας.

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Ο "Θεσσαλός" είναι ό,τι πρέπει για ένα μεζεδάκι συνοδεία αποστάγματος με την παρέα, όταν οι ζέστες μας κρατάνε στην πόλη.


Info

Μελενίκου 2, Βοτανικός, Τηλ. 213 0222335

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.