Ο Θεσσαλός παραμένει ένα μεζεδοπωλείο για μερακλήδες

Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια και ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή κάνει τη διαφορά στον Βοτανικό.

Ο Θεσσαλός παραμένει ένα μεζεδοπωλείο για μερακλήδες © Λεωνίδας Τούμπανος

Oταν μπαίνεις στον "Θεσσαλό", νιώθεις ότι μέσα σε αυτό το στέκι ο χρόνος έχει σταματήσει. Με αέρα που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά κουτούκια, ξύλινα τραπεζάκια, ρετρό λεπτομέρειες, μια μεγάλη δροσερή αυλή και μουσικές που εναλλάσσονται ανάμεσα σε πενιές από τα ηχεία και από τις ζωντανές εμφανίσεις, δεν είναι τυχαίο που έχει γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης στην περιοχή του Βοτανικού για όλους όσοι αναζητούν την εμπειρία μιας αυθεντικής, ζεστής φιλοξενίας κάθε εποχή του χρόνου.

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στον κατάλογο ξεχωρίζουν γεύσεις οικείες από την ελληνική κουζίνα (με διαλεχτές πρώτες ύλες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς), όπως τα ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα σε μπίρα και φασκόμηλο, το αβγό με αρμένικο χειροποίητο σουτζούκι ή η κοπανιστή με κατίκι Δομοκού, ενώ πάντα υπάρχουν και οι θαλασσΙνές επιλογές που θα συνοδεύσουν το ούζο ή το τσίπουρό σας.

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Θεσσαλός στον Βοτανικό 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Ο "Θεσσαλός" είναι ό,τι πρέπει για ένα μεζεδάκι συνοδεία αποστάγματος με την παρέα, όταν οι ζέστες μας κρατάνε στην πόλη.


Info

Μελενίκου 2, Βοτανικός, Τηλ. 213 0222335

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.