Οι μαέστροι της αθηναϊκής γεύσης συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Minos Beach Art Hotel

Συνεχίζονται τα Aθenian Waves στο Minos Beach Art Hotel, φέρνοντας τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα της αθηναϊκής σκηνής στο βραβευμένο εστιατόριο La Bouillabaisse.

Οι μαέστροι της αθηναϊκής γεύσης συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Minos Beach Art Hotel

Από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2025, το 5* ξενοδοχείο του ομίλου της Bluegr Hotels & Resorts υποδέχεται μερικά από τα πιο περιζήτητα και πολυσυζητημένα εστιατόρια της Αθήνας, μαζί με τους δημιουργούς τους, σε πέντε ξεχωριστές βραδιές.

Η γευστική διαδρομή ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου με το Ex Machina και τον σεφ Άνταμ Κοντοβά  και συνεχίστηκε στις 5 Ιουλίου με το Ψωμί & Αλάτι του σεφ Γιάννη Λουκάκου. Το ταξίδι συνεχίζεται στις 2 Αυγούστου με το Simul (Michelin Guide – Main Selection 2024) και τον καινοτόμο σεφ Νίκο Θωμά, που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια και υψηλή αισθητική.

Οι μαέστροι της αθηναϊκής γεύσης συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Minos Beach Art Hotel 2

Στις 20 Σεπτεμβρίου, το Pharaoh (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το 'α', Michelin Bib Gourmand 2024) παίρνει τη σκυτάλη με τον σεφ Μανώλη Παπουτσάκη να φέρνει στην Κρήτη τη βαθιά, ανεπιτήδευτη νοστιμιά της νέας ελληνικής σκηνής.

Η αυλαία πέφτει στις 4 Οκτωβρίου με το Jerár (Michelin Bib Gourmand 2024) και τον σεφ Χάρη Νικολούζο, που επαναπροσδιορίζει την κομψότητα στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Οι μαέστροι της αθηναϊκής γεύσης συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Minos Beach Art Hotel 1

Σε κάθε δείπνο, οι προσκεκλημένοι σεφ συνεργάζονται με τους βραβευμένους σεφ του ξενοδοχείου, Πόπη Κουρκουράκη και Κυριάκο Μυλωνά, δημιουργώντας αποκλειστικά μενού που παντρεύουν την αθηναϊκή πρωτοπορία με την κρητική γαστρονομική παράδοση.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο La Bouillabaisse, το πρώτο fine dining εστιατόριο του Αγίου Νικολάου, με πορεία που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες και 8 Χρυσούς Σκούφους.

Στην καρδιά των Aθenian Waves βρίσκεται μια κοινή φιλοσοφία που αποτελεί και τον πυρήνα του Minos Beach Art Hotel, η βαθιά δέσμευση στην τοπικότητα και τη βιωσιμότητα. Κάθε πιάτο δημιουργείται με φρέσκα, εποχιακά υλικά από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της τοπικής κοινότητας και στην ανάδειξη του αυθεντικού γαστρονομικού πλούτου του νησιού.

Οι μαέστροι της αθηναϊκής γεύσης συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Minos Beach Art Hotel 4

Αυτό το καλοκαίρι τα Aθenian Waves μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι αισθήσεων, μνήμης και τόλμης, εκεί όπου η Αθήνα αγκαλιάζει την Κρήτη, δίπλα στη θάλασσα.

Aθenian Waves| Line-Up

  • 2 Αυγούστου 2025 | Simul, Νίκος Θωμάς
  • 20 Σεπτεμβρίου 2025 | Pharaoh, Μανώλης Παπουτσάκης
  • 4 Οκτωβρίου 2025 | Jerár, Χάρης Νικολούζος

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει δείπνο με θέα στο "Zale Rooftop Restaurant Bar"

To HERITAGE HILL HOTEL, στη λεωφόρο Συγγρού 61, βυθισμένο στην ατμόσφαιρα της αστικής γοητείας, αποκαλύπτει στην καρδιά της Αθήνας ένα από τα πιο ξεχωριστά μυστικά της πόλης: το ZALE, το ατμοσφαιρικό rooftop restaurant του.

27/10/2025

Το διαφορετικό ιταλικό του αθηναϊκού κέντρου

Εσάνς ιταλικής πλατείας, νόστιμα aperitivo cocktails και ακόμη νοστιμότερη κουζίνα από έναν βραβευμένο σεφ.

Τα κοσμικά εστιατόρια της Αθήνας. Πώς, πού, γιατί;

Τί έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

Λένε πως αυτό είναι το πιο σέξι ιταλικό εστιατόριο του ιστορικού κέντρου

Πανέμορφος χώρος, φίνα ιταλιάνικη κουζίνα, ωραία ποτά και μουσικές βραδιές στην πλατεία Καρύτση.

Στην Κυψέλη, για το πρώτο Athens Asian Food Festival

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Για νόστιμη World Pasta Day, σε αυτά τα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή, μεγάλη γιορτή των μακαρονάδων.

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.