Στην Αρχελάου παίζει ένα από τα κορυφαία παγωτά της Αθήνας

Υπάρχουν λόγοι που πολλοί πηγαίνουν στο Παγκράτι για παγωτό. Και μάλλον γνωρίζεις για ποιο ακριβώς σημείο μιλάμε.

Στην Αρχελάου παίζει ένα από τα κορυφαία παγωτά της Αθήνας

Το "Μαραμπού" είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μια μικρή όαση γεύσης και ποιότητας. Η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών με βαθιά σχέση με τη γεύση από πάντα, είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα φιλικό, ανθρώπινο παγωτατζίδικο που τιμά το φυσικό παγωτό. Για να το πετύχει, ταξίδεψε μέχρι τη Ρώμη και με τη βοήθεια της δασκάλας της Federica, έμαθε την τέχνη του παγωτού μόνο με ποιοτικά υλικά, χωρίς έτοιμες βάσεις ή ψεύτικα συστατικά.

Μαζί με τον Ιγκόρ, που φέρνει την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική και την τεχνική αρτιότητα, δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής παγωτά με φρέσκα, εποχικά υλικά και μεράκι. Το όνομα Μαραμπού προέρχεται από την ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο. 

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Η φιλοσοφία τους βασίζεται στον πειραματισμό και την απλότητα: φτιάχνουν τα πάντα από την αρχή, χρησιμοποιούν τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη και διατηρούν τα λιπαρά σε χαμηλά επίπεδα. Το παγωτό τους ξεχωρίζει για την πλούσια, απαλή υφή και την έντονη, καθαρή γεύση που προέρχεται από λίγα αλλά εκλεκτά υλικά. Η επιλογή της κλειστής βιτρίνας με ανοξείδωτα δοχεία εξασφαλίζει την καλύτερη διατήρηση της ποιότητας.

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Τα υλικά προέρχονται κυρίως από μικρούς παραγωγούς και ακολουθούν αυστηρά την εποχικότητα: δε θα βρείτε ποτέ σορμπέ φράουλα τον Νοέμβριο ή σορμπέ ρόδι τον Αύγουστο. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, με αποφυγή πλαστικού.

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Στο "Μαραμπού" οι γεύσεις ποικίλλουν συνεχώς, με δέκα γεύσεις κάθε μέρα, μισές εκ των οποίων είναι σορμπέ - χωρίς γαλακτοκομικά, με φρούτα εποχής αλλά και ιδιαίτερα υλικά όπως φυστίκι, καρύδα και μαύρη σοκολάτα. Υπάρχουν κλασικές γεύσεις όπως ανθόγαλο, σοκολάτα γάλακτος, καϊμάκι, αλλά και πιο πρωτότυπες, πειραματικές, όπως σορμπέ ανανά τεκίλα ή σορμπέ σμέουρο με ντοματίνι.

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Έχουν φροντίσει ακόμα και για τους τετράποδους φίλους, καθώς υπάρχει παγωτό για σκύλους, μόνο με μπανάνα και φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη. Στο "Μαραμπού", το παγωτό είναι μια γιορτή γεύσης, ποιότητας και φροντίδας. Μια φιλοσοφία που μετατρέπει κάθε μπουκιά σε μοναδική εμπειρία.


Info

Αρχελάου 17, Αθήνα, 2107247037 marabooicecream.gr, FB: Maraboo Ice Cream, IG: @marabooicecream

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/09/2025

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".

Groovy Mango, το ταϊλανδέζικο του Νέου Κόσμου έχει την προσοχή μας

Φρέσκο και εξωτικά ενδιαφέρον, φέρνει εδώ και λίγους μήνες thai αέρα στη δραστήρια το τελευταίο διάστημα γειτονιά.

Το 'Cash' στην εποχή του Θάνου Στασινού

Aνανεωμένη αυλή και νέο γευστικό αφήγημα για το δημοφιλές bar restaurant των ΒΠ.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν τον Οκτώβριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στο high end bistro που δε 'συμπαθεί' τους ντόπιους, τρως μενού με €49

Το αιωρούμενο -όπως αυτοαποκαλείται- μπιστρό "Monsieur Claude" σε (προ)καλεί να πετάξεις πάνω από υψηλές επιδόσεις γαστριμαργικής ευφυΐας, με πιλότο έναν τολμηρό μισελενάτο σεφ.

Piraeus Taste Festival: Ο Πειραιάς γιορτάζει τη γαστρονομία

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Δήμου Πειραιά καταφθάνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.