Στην Αρχελάου παίζει ένα από τα κορυφαία παγωτά της Αθήνας

Υπάρχουν λόγοι που πολλοί πηγαίνουν στο Παγκράτι για παγωτό. Και μάλλον γνωρίζεις για ποιο ακριβώς σημείο μιλάμε.

Στην Αρχελάου παίζει ένα από τα κορυφαία παγωτά της Αθήνας

Το "Μαραμπού" είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, μια μικρή όαση γεύσης και ποιότητας. Η Βίκυ, γευσιγνώστρια κρασιών με βαθιά σχέση με τη γεύση από πάντα, είχε το όραμα να δημιουργήσει ένα φιλικό, ανθρώπινο παγωτατζίδικο που τιμά το φυσικό παγωτό. Για να το πετύχει, ταξίδεψε μέχρι τη Ρώμη και με τη βοήθεια της δασκάλας της Federica, έμαθε την τέχνη του παγωτού μόνο με ποιοτικά υλικά, χωρίς έτοιμες βάσεις ή ψεύτικα συστατικά.

Μαζί με τον Ιγκόρ, που φέρνει την αγάπη του για την εξωτική μαγειρική και την τεχνική αρτιότητα, δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής παγωτά με φρέσκα, εποχικά υλικά και μεράκι. Το όνομα Μαραμπού προέρχεται από την ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο. 

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Η φιλοσοφία τους βασίζεται στον πειραματισμό και την απλότητα: φτιάχνουν τα πάντα από την αρχή, χρησιμοποιούν τη λιγότερη δυνατή ζάχαρη και διατηρούν τα λιπαρά σε χαμηλά επίπεδα. Το παγωτό τους ξεχωρίζει για την πλούσια, απαλή υφή και την έντονη, καθαρή γεύση που προέρχεται από λίγα αλλά εκλεκτά υλικά. Η επιλογή της κλειστής βιτρίνας με ανοξείδωτα δοχεία εξασφαλίζει την καλύτερη διατήρηση της ποιότητας.

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Τα υλικά προέρχονται κυρίως από μικρούς παραγωγούς και ακολουθούν αυστηρά την εποχικότητα: δε θα βρείτε ποτέ σορμπέ φράουλα τον Νοέμβριο ή σορμπέ ρόδι τον Αύγουστο. Μεγάλη προσοχή δίνεται στην προστασία του περιβάλλοντος, με αποφυγή πλαστικού.

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Στο "Μαραμπού" οι γεύσεις ποικίλλουν συνεχώς, με δέκα γεύσεις κάθε μέρα, μισές εκ των οποίων είναι σορμπέ - χωρίς γαλακτοκομικά, με φρούτα εποχής αλλά και ιδιαίτερα υλικά όπως φυστίκι, καρύδα και μαύρη σοκολάτα. Υπάρχουν κλασικές γεύσεις όπως ανθόγαλο, σοκολάτα γάλακτος, καϊμάκι, αλλά και πιο πρωτότυπες, πειραματικές, όπως σορμπέ ανανά τεκίλα ή σορμπέ σμέουρο με ντοματίνι.

Μαραμπού παγωτό
© Αλίνα Λέφα

Έχουν φροντίσει ακόμα και για τους τετράποδους φίλους, καθώς υπάρχει παγωτό για σκύλους, μόνο με μπανάνα και φυστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη. Στο "Μαραμπού", το παγωτό είναι μια γιορτή γεύσης, ποιότητας και φροντίδας. Μια φιλοσοφία που μετατρέπει κάθε μπουκιά σε μοναδική εμπειρία.


Info

Αρχελάου 17, Αθήνα, 2107247037 marabooicecream.gr, FB: Maraboo Ice Cream, IG: @marabooicecream

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.