Κάπως έτσι μοιάζουν οι γαστροταβέρνες στη Σαντορίνη

Παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονη ματιά και ένα όμορφο περιβάλλον με ορεκτικό την Καλντέρα.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη © Rizes Gastro Taverna

Στην καρδιά της Καλντέρας και τη Σαντορίνη, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών, εμφανίζεται μια νέα άφιξη που εμπλουτίζει το εστιατορικό γίγνεσθαι της δημοφιλούς Κυκλάδας, το   Rizes Gastro Taverna. Οι Rizes συστήνονται σαν ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός που τιμά με πάθος την κυκλαδίτικη κουζίνα. Πρόκειται για μια... επιστροφή στις ρίζες, στις αληθινές γεύσεις της κληρονομιάς και στη γη που γεννά τα πιο πολύτιμα υλικά. 

Οι επισκέπτες δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές με μια σύγχρονη ματιά, σε μια γαστροταβέρνα που σερβίρει πριν από οτιδήποτε άλλο το απαράμιλλο τοπίο, με πανοραμική θέα στο ηφαίστειο, το γαλάζιο του Αιγαίου και τα χιλιοτραγουδισμένα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης. Η ουσία της όμως αντικατοπτρίζεται και στις γεύσεις, που παρουσιάζονται πλούσιες, γεμάτες ζωντάνια και βαθιά ελληνική προέλευση.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 4
© Rizes Gastro Taverna

Ο σεφ & συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μακρόπουλος, με τη δυναμική συμμετοχή της δημιουργικής Head Chef Μαρίας Σύλλα και του ταλαντούχου Head Chef Θωμά Τενεκετζή, υπογράφει ένα μενού
με γεύσεις του χθες που αποκτούν μια ανανεωμένη προσέγγιση. Για τη γλυκιά πλευρά της εμπειρίας, η Pastry Chef Ελένη Μανιά βάζει το κερασάκι στην τούρτα. 

Έτσι, στο Rizes Gastro Taverna βρίσκεις πιάτα που τιμούν την απλότητα, την εποχικότητα και την ξεχωριστή γευστική παράδοση. Όσπρια, αρωματικά βότανα, ζουμερά εσπεριδοειδή, γαλακτοκομικά, φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά κρέατα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης συνδυάζονται με φαντασία και σεβασμό στο χθες. 

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 5
© Rizes Gastro Taverna

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 3
© Rizes Gastro Taverna

Μεταξύ άλλων συναντάς ρεβίθια σιγομαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και φρέσκο μάραθο, φάβα σερβιρισμένη με τσάτνεϊ κάπαρης και τραγανό τουρσί κρεμμύδι, καλοκαιρινό ριζότο με σπανακόρυζο και αρώματα εποχής, γεμιστά λαχανικά με κουκουνάρι και αφρό φέτας, σιγομαγειρεμένο κατσικάκι μαστέλο, ψημένο σε κλιματσίδες, παστιτσάδα σε ανανεωμένο ραγού μοσχαριού σε κανελόνια με μπεσαμέλ και ζωμό ντομάτας, λακέρδα από μαγιάτικο, συνοδευόμενη από σάλτσα καυτερής πράσινης πιπεριάς και καμένο κουνουπίδι, ενώ στο φινάλε παίζουν επιδόρπια σαν τον παραδοσιακό μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και τραγανές φλωρεντίνες ή η σοκολατένια σφαίρα με Vinsanto, βύσσινο και αγριοκέρασο.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 2
© Rizes Gastro Taverna


Info

Καθημερινά από τις 18.00
Τηλ. 22860 21885
rizessantorini.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.