Κάπως έτσι μοιάζουν οι γαστροταβέρνες στη Σαντορίνη

Παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονη ματιά και ένα όμορφο περιβάλλον με ορεκτικό την Καλντέρα.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη © Rizes Gastro Taverna

Στην καρδιά της Καλντέρας και τη Σαντορίνη, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών, εμφανίζεται μια νέα άφιξη που εμπλουτίζει το εστιατορικό γίγνεσθαι της δημοφιλούς Κυκλάδας, το   Rizes Gastro Taverna. Οι Rizes συστήνονται σαν ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός που τιμά με πάθος την κυκλαδίτικη κουζίνα. Πρόκειται για μια... επιστροφή στις ρίζες, στις αληθινές γεύσεις της κληρονομιάς και στη γη που γεννά τα πιο πολύτιμα υλικά. 

Οι επισκέπτες δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές με μια σύγχρονη ματιά, σε μια γαστροταβέρνα που σερβίρει πριν από οτιδήποτε άλλο το απαράμιλλο τοπίο, με πανοραμική θέα στο ηφαίστειο, το γαλάζιο του Αιγαίου και τα χιλιοτραγουδισμένα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης. Η ουσία της όμως αντικατοπτρίζεται και στις γεύσεις, που παρουσιάζονται πλούσιες, γεμάτες ζωντάνια και βαθιά ελληνική προέλευση.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 4
© Rizes Gastro Taverna

Ο σεφ & συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μακρόπουλος, με τη δυναμική συμμετοχή της δημιουργικής Head Chef Μαρίας Σύλλα και του ταλαντούχου Head Chef Θωμά Τενεκετζή, υπογράφει ένα μενού
με γεύσεις του χθες που αποκτούν μια ανανεωμένη προσέγγιση. Για τη γλυκιά πλευρά της εμπειρίας, η Pastry Chef Ελένη Μανιά βάζει το κερασάκι στην τούρτα. 

Έτσι, στο Rizes Gastro Taverna βρίσκεις πιάτα που τιμούν την απλότητα, την εποχικότητα και την ξεχωριστή γευστική παράδοση. Όσπρια, αρωματικά βότανα, ζουμερά εσπεριδοειδή, γαλακτοκομικά, φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά κρέατα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης συνδυάζονται με φαντασία και σεβασμό στο χθες. 

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 5
© Rizes Gastro Taverna

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 3
© Rizes Gastro Taverna

Μεταξύ άλλων συναντάς ρεβίθια σιγομαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και φρέσκο μάραθο, φάβα σερβιρισμένη με τσάτνεϊ κάπαρης και τραγανό τουρσί κρεμμύδι, καλοκαιρινό ριζότο με σπανακόρυζο και αρώματα εποχής, γεμιστά λαχανικά με κουκουνάρι και αφρό φέτας, σιγομαγειρεμένο κατσικάκι μαστέλο, ψημένο σε κλιματσίδες, παστιτσάδα σε ανανεωμένο ραγού μοσχαριού σε κανελόνια με μπεσαμέλ και ζωμό ντομάτας, λακέρδα από μαγιάτικο, συνοδευόμενη από σάλτσα καυτερής πράσινης πιπεριάς και καμένο κουνουπίδι, ενώ στο φινάλε παίζουν επιδόρπια σαν τον παραδοσιακό μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και τραγανές φλωρεντίνες ή η σοκολατένια σφαίρα με Vinsanto, βύσσινο και αγριοκέρασο.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 2
© Rizes Gastro Taverna


Info

Καθημερινά από τις 18.00
Τηλ. 22860 21885
rizessantorini.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

10 γυναίκες σεφ που άλλαξαν τον κόσμο

Σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα, κατάφεραν να λάμψουν και να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
27/06/2025

Ronin x The Duke Boutique Suites: Για ιαπωνικό στην ταράτσα

Ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης παρουσιάζει το καλοκαιρινό του pop up, σε ένα σημείο με την Αθήνα... πιάτο.

The Best Pizza Awards: Οι μαέστροι της πίτσας για το 2025

Έγιναν γνωστοί οι 100 Best Pizza Chefs της χρονιάς, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό. Ένας 'Αθηναίος' ανάμεσά τους.

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

Crios Paros

Το πιο upscale beach bar της Πάρου φέρνει μυκονιάτικο αέρα στο νησί, με κοφτερή αισθητική και σέρβις αιχμής σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της δυτικής πλευράς, ενώ στην κουζίνα, που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης και εκτελεί ο νεαρός Σπύρος Δήμητσας, η ελληνική beachside γεύση αποκτά μοντέρνα έκφραση, αναδεικνύοντας την εκλεκτή τοπική και ευρύτερα ελληνική πρώτη ύλη.

Patio

Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" στην πιο μεγάλη στιγμή της μέχρι σήμερα.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.