Κάπως έτσι μοιάζουν οι γαστροταβέρνες στη Σαντορίνη

Παραδοσιακές συνταγές με σύγχρονη ματιά και ένα όμορφο περιβάλλον με ορεκτικό την Καλντέρα.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη © Rizes Gastro Taverna

Στην καρδιά της Καλντέρας και τη Σαντορίνη, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών, εμφανίζεται μια νέα άφιξη που εμπλουτίζει το εστιατορικό γίγνεσθαι της δημοφιλούς Κυκλάδας, το   Rizes Gastro Taverna. Οι Rizes συστήνονται σαν ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός που τιμά με πάθος την κυκλαδίτικη κουζίνα. Πρόκειται για μια... επιστροφή στις ρίζες, στις αληθινές γεύσεις της κληρονομιάς και στη γη που γεννά τα πιο πολύτιμα υλικά. 

Οι επισκέπτες δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές με μια σύγχρονη ματιά, σε μια γαστροταβέρνα που σερβίρει πριν από οτιδήποτε άλλο το απαράμιλλο τοπίο, με πανοραμική θέα στο ηφαίστειο, το γαλάζιο του Αιγαίου και τα χιλιοτραγουδισμένα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης. Η ουσία της όμως αντικατοπτρίζεται και στις γεύσεις, που παρουσιάζονται πλούσιες, γεμάτες ζωντάνια και βαθιά ελληνική προέλευση.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 4
© Rizes Gastro Taverna

Ο σεφ & συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μακρόπουλος, με τη δυναμική συμμετοχή της δημιουργικής Head Chef Μαρίας Σύλλα και του ταλαντούχου Head Chef Θωμά Τενεκετζή, υπογράφει ένα μενού
με γεύσεις του χθες που αποκτούν μια ανανεωμένη προσέγγιση. Για τη γλυκιά πλευρά της εμπειρίας, η Pastry Chef Ελένη Μανιά βάζει το κερασάκι στην τούρτα. 

Έτσι, στο Rizes Gastro Taverna βρίσκεις πιάτα που τιμούν την απλότητα, την εποχικότητα και την ξεχωριστή γευστική παράδοση. Όσπρια, αρωματικά βότανα, ζουμερά εσπεριδοειδή, γαλακτοκομικά, φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά κρέατα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης συνδυάζονται με φαντασία και σεβασμό στο χθες. 

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 5
© Rizes Gastro Taverna

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 3
© Rizes Gastro Taverna

Μεταξύ άλλων συναντάς ρεβίθια σιγομαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και φρέσκο μάραθο, φάβα σερβιρισμένη με τσάτνεϊ κάπαρης και τραγανό τουρσί κρεμμύδι, καλοκαιρινό ριζότο με σπανακόρυζο και αρώματα εποχής, γεμιστά λαχανικά με κουκουνάρι και αφρό φέτας, σιγομαγειρεμένο κατσικάκι μαστέλο, ψημένο σε κλιματσίδες, παστιτσάδα σε ανανεωμένο ραγού μοσχαριού σε κανελόνια με μπεσαμέλ και ζωμό ντομάτας, λακέρδα από μαγιάτικο, συνοδευόμενη από σάλτσα καυτερής πράσινης πιπεριάς και καμένο κουνουπίδι, ενώ στο φινάλε παίζουν επιδόρπια σαν τον παραδοσιακό μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και τραγανές φλωρεντίνες ή η σοκολατένια σφαίρα με Vinsanto, βύσσινο και αγριοκέρασο.

Το εστιατόριο Rizes Gastro Taverna στη Σαντορίνη 2
© Rizes Gastro Taverna


Info

Καθημερινά από τις 18.00
Τηλ. 22860 21885
rizessantorini.com

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.