
Στην καρδιά της Καλντέρας και τη Σαντορίνη, απέναντι από τον Μητροπολιτικό Ναό των Φηρών, εμφανίζεται μια νέα άφιξη που εμπλουτίζει το εστιατορικό γίγνεσθαι της δημοφιλούς Κυκλάδας, το Rizes Gastro Taverna. Οι Rizes συστήνονται σαν ένας σύγχρονος γαστρονομικός προορισμός που τιμά με πάθος την κυκλαδίτικη κουζίνα. Πρόκειται για μια... επιστροφή στις ρίζες, στις αληθινές γεύσεις της κληρονομιάς και στη γη που γεννά τα πιο πολύτιμα υλικά.
Οι επισκέπτες δοκιμάζουν παραδοσιακές συνταγές με μια σύγχρονη ματιά, σε μια γαστροταβέρνα που σερβίρει πριν από οτιδήποτε άλλο το απαράμιλλο τοπίο, με πανοραμική θέα στο ηφαίστειο, το γαλάζιο του Αιγαίου και τα χιλιοτραγουδισμένα ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης. Η ουσία της όμως αντικατοπτρίζεται και στις γεύσεις, που παρουσιάζονται πλούσιες, γεμάτες ζωντάνια και βαθιά ελληνική προέλευση.

Ο σεφ & συνιδιοκτήτης Αλέξανδρος Μακρόπουλος, με τη δυναμική συμμετοχή της δημιουργικής Head Chef Μαρίας Σύλλα και του ταλαντούχου Head Chef Θωμά Τενεκετζή, υπογράφει ένα μενού
με γεύσεις του χθες που αποκτούν μια ανανεωμένη προσέγγιση. Για τη γλυκιά πλευρά της εμπειρίας, η Pastry Chef Ελένη Μανιά βάζει το κερασάκι στην τούρτα.
Έτσι, στο Rizes Gastro Taverna βρίσκεις πιάτα που τιμούν την απλότητα, την εποχικότητα και την ξεχωριστή γευστική παράδοση. Όσπρια, αρωματικά βότανα, ζουμερά εσπεριδοειδή, γαλακτοκομικά, φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά κρέατα από κάθε γωνιά της ελληνικής γης συνδυάζονται με φαντασία και σεβασμό στο χθες.


Μεταξύ άλλων συναντάς ρεβίθια σιγομαγειρεμένα σε πήλινο σκεύος, αρωματισμένα με ξύσμα πορτοκαλιού και φρέσκο μάραθο, φάβα σερβιρισμένη με τσάτνεϊ κάπαρης και τραγανό τουρσί κρεμμύδι, καλοκαιρινό ριζότο με σπανακόρυζο και αρώματα εποχής, γεμιστά λαχανικά με κουκουνάρι και αφρό φέτας, σιγομαγειρεμένο κατσικάκι μαστέλο, ψημένο σε κλιματσίδες, παστιτσάδα σε ανανεωμένο ραγού μοσχαριού σε κανελόνια με μπεσαμέλ και ζωμό ντομάτας, λακέρδα από μαγιάτικο, συνοδευόμενη από σάλτσα καυτερής πράσινης πιπεριάς και καμένο κουνουπίδι, ενώ στο φινάλε παίζουν επιδόρπια σαν τον παραδοσιακό μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης και τραγανές φλωρεντίνες ή η σοκολατένια σφαίρα με Vinsanto, βύσσινο και αγριοκέρασο.

Info
Καθημερινά από τις 18.00
Τηλ. 22860 21885
rizessantorini.com
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.