Κάτι μαγειρεύει ο Φάνης Μαϊκαντής στο Mikro Nisi της Κέρκυρας

Μια ξεχωριστά νόστιμη βραδιά το βράδυ της 7ης Ιουνίου στο νησί των Φαιάκων.

Κάτι μαγειρεύει ο Φάνης Μαϊκαντής στο Mikro Nisi της Κέρκυρας

Ο βραβευμένος σεφ Φάνης Μαϊκαντής θα βρεθεί για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στην Κέρκυρα και το Mikro Nisi Corfu, το Σάββατο 7 Ιουνίου, καλεσμένος του Head Chef Παναγιώτη Μπίλιου.

Ο Φάνης Μαϊκαντής είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς γευσιπλάστες της γενιάς του - ένας μάγειρας που δεν "πειράζει" την παράδοση αλλά της δίνει χώρο να αναπνεύσει μέσα από τη σύγχρονη ματιά του. Υπήρξε μάλιστα, από τους πρώτους σεφ που έψαξαν σε βάθος το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καθιέρωσαν το pairing με τα πιάτα τους.

Η δημιουργική του προσέγγιση λοιπόν, θα συναντήσει εκείνη του σεφ Μπίλιου, σε μια σύμπραξη δύο μαγειρικών κόσμων και μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργική εξέλιξη, με βάση τη γη, τη θάλασσα και τη φωτιά. Δε θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερο τερέν από το νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας, εκεί όπου το γαλάζιο αγκαλιάζει τη γη και το βλέμμα χάνεται στους Παξούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/11/2025

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.