Κάτι μαγειρεύει ο Φάνης Μαϊκαντής στο Mikro Nisi της Κέρκυρας

Μια ξεχωριστά νόστιμη βραδιά το βράδυ της 7ης Ιουνίου στο νησί των Φαιάκων.

Κάτι μαγειρεύει ο Φάνης Μαϊκαντής στο Mikro Nisi της Κέρκυρας

Ο βραβευμένος σεφ Φάνης Μαϊκαντής θα βρεθεί για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στην Κέρκυρα και το Mikro Nisi Corfu, το Σάββατο 7 Ιουνίου, καλεσμένος του Head Chef Παναγιώτη Μπίλιου.

Ο Φάνης Μαϊκαντής είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς γευσιπλάστες της γενιάς του - ένας μάγειρας που δεν "πειράζει" την παράδοση αλλά της δίνει χώρο να αναπνεύσει μέσα από τη σύγχρονη ματιά του. Υπήρξε μάλιστα, από τους πρώτους σεφ που έψαξαν σε βάθος το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καθιέρωσαν το pairing με τα πιάτα τους.

Η δημιουργική του προσέγγιση λοιπόν, θα συναντήσει εκείνη του σεφ Μπίλιου, σε μια σύμπραξη δύο μαγειρικών κόσμων και μια γέφυρα ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργική εξέλιξη, με βάση τη γη, τη θάλασσα και τη φωτιά. Δε θα μπορούσε να υπάρξει καταλληλότερο τερέν από το νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας, εκεί όπου το γαλάζιο αγκαλιάζει τη γη και το βλέμμα χάνεται στους Παξούς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".