Πώς τρώει ο Έλληνας την πίτσα του;

Τι προτιμά να βάζει ο Έλληνας πάνω στη ζύμη του; Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τα πιο δημοφιλή toppings που αναζητούν οι καταναλωτές στη χώρα.

πίτσα © shutterstock

Μπορεί να θεωρείται ιταλική υπόθεση, όμως η πίτσα έχει κατακτήσει για τα καλά την καρδιά (και το στομάχι) του Έλληνα. Νέα έρευνα από το FirePit.co.uk αποκαλύπτει ποιες είναι οι αγαπημένες πίτσες των Ελλήνων, βάσει των μέσων μηνιαίων αναζητήσεων στο Google. Η ανάλυση περιλάμβανε 50 διαφορετικά υλικά πίτσας, εξετάζοντας όρους όπως "[χ υλικό] πίτσα", "[χ υλικό] topping πίτσας" και "πού να βρω [χ υλικό] πίτσα". Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν κάποιες κλασικές επιλογές, αλλά και κάποιες πιο απρόσμενες προτιμήσεις.

1. Πεπερόνι – Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς

Με 458,33 μέσες μηνιαίες αναζητήσεις, το πεπερόνι αναδεικνύεται ως το απόλυτο αγαπημένο topping των Ελλήνων. Το πικάντικο αλλαντικό από χοιρινό ή συνδυασμό χοιρινού και βοδινού, με έντονα αρώματα από πάπρικα και τσίλι, φαίνεται πως έχει καθιερωθεί και στην ελληνική γευστική κουλτούρα.

2. Πέστο – Η ιταλική φινέτσα στην πίτσα

Ακολουθεί το πέστο με 295 αναζητήσεις τον μήνα, αποδεικνύοντας ότι οι Έλληνες δεν φοβούνται να πειραματιστούν με πιο ιδιαίτερες και "gourmet" επιλογές. Το άλειμμα από βασιλικό, κουκουνάρι, σκόρδο και παρμεζάνα προσθέτει μια φρέσκια και αρωματική πινελιά στην πίτσα.

πίτσα
© shutterstock

3. Προσούτο – Κλασική ιταλική ποιότητα

Το προσούτο, το λεπτοκομμένο ιταλικό αλλαντικό από ωμό, παστό χοιρινό, βρίσκεται στην τρίτη θέση με 261,67 αναζητήσεις μηνιαίως. Ιδανικό για πίτσες με λεπτές και εκλεπτυσμένες γεύσεις.

πίτσα
© shutterstock

4. Μοτσαρέλα – Η βασίλισσα των τυριών

Η μοτσαρέλα, το κλασικό τυρί της πίτσας, καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με 201,67 μηνιαίες αναζητήσεις. Με απαλή γεύση και τέλεια υφή στο λιώσιμο, παραμένει σταθερή αξία – ειδικά για όσους προτιμούν τη Margherita ή πιο παραδοσιακές συνταγές.

πίτσα
© shutterstock

5. Ανανάς – Ο διχαστικός πρωταγωνιστής

Τελευταίο στην πεντάδα αλλά εξίσου ενδιαφέρον, ο ανανάς εμφανίζεται με 124,17 αναζητήσεις το μήνα. Η παρουσία του δείχνει ότι η τάση του "γλυκό-αλμυρό" εξακολουθεί να έχει πιστούς υποστηρικτές, παρά τις διχασμένες απόψεις που προκαλεί.

πίτσα
© shutterstock

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/09/2025

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.

Izakaya Sundays στο 'Mayan'

Τα κυριακάτικα μεσημέρια στο εστιατόριο του Σταμάτη Τσίλια έχουν γεύση ιαπωνικής "ταβέρνας".