Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη

Με θέμα το Greek Comfort Food, η πρωτοβουλία-θεσμός της Aldemar προωθεί την ελληνική γαστρονομία διεθνώς.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, το κορυφαίο γαστρονομικό project -πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar- ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του, μεταφέροντας τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από την έναρξή του, το Sympossio έχει καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός, ο οποίος με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ της Aldemar, ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού στο εξωτερικό. 

Φέτος, διανύοντας τη 15η χρονιά, το Sympossio έχει θέμα το Greek Comfort Food. Η φετινή θεματική  εστιάζει στην κουζίνα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, σε συνταγές που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες, τότε που μαμάδες και γιαγιάδες με λίγα και απλά υλικά δημιουργούσαν πιάτα που έμοιαζαν μαγικά, και ήταν γιατί περιείχαν αγάπη και φροντίδα. Αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις γευστικές εμπειρίες μεταφέρει στους συμμετέχοντες του το Sympossio.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη 2

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές, επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι και food influencers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα και να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Βασικός πυλώνας σε αυτήν την αποστολή είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες και χορηγοί μας, οι οποίοι με προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας γίνονται οι ιδανικοί ambassadors της ελληνικής γαστρονομίας και κατ‘ επέκταση φιλοξενίας. 

Tο tour του Sympossio είναι σε εξέλιξη και έχει ήδη διαδώσει τις ελληνικές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα στην Αγγλία, στη Σλοβακία, στο Μιλάνο, το Κόμο και τη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ πρόκειται να επισκεφτεί ακόμα την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σκωτία. 

Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη 1


ΧΟΡΗΓΟΙ 2025: Aegean, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Κύκνος, ΜΕΒΓΑΛ, Hellenic Fine Oils, Creta Vinifera, Douros Farm, Koronzi Bros, Κρεοπωλείο Μαλλιόπουλος Παναγιώτης, Meligyris, Kinsterna, H&P Hotels. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.