Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη

Με θέμα το Greek Comfort Food, η πρωτοβουλία-θεσμός της Aldemar προωθεί την ελληνική γαστρονομία διεθνώς.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, το κορυφαίο γαστρονομικό project -πρωτοβουλία του ξενοδοχειακού ομίλου Aldemar- ξεκίνησε και φέτος το ταξίδι του, μεταφέροντας τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Από την έναρξή του, το Sympossio έχει καθιερωθεί ως ένας δυναμικός θεσμός, ο οποίος με τη συμμετοχή καταξιωμένων σεφ της Aldemar, ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή του ελληνικού γαστρονομικού πολιτισμού στο εξωτερικό. 

Φέτος, διανύοντας τη 15η χρονιά, το Sympossio έχει θέμα το Greek Comfort Food. Η φετινή θεματική  εστιάζει στην κουζίνα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, σε συνταγές που ξυπνούν νοσταλγικές μνήμες, τότε που μαμάδες και γιαγιάδες με λίγα και απλά υλικά δημιουργούσαν πιάτα που έμοιαζαν μαγικά, και ήταν γιατί περιείχαν αγάπη και φροντίδα. Αυτά τα συναισθήματα και αυτές τις γευστικές εμπειρίες μεταφέρει στους συμμετέχοντες του το Sympossio.

Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη 2

Μέσα από διαδραστικές παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές, επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι και food influencers έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αυθεντική ελληνική κουζίνα και να ανακαλύψουν τη γαστρονομική ταυτότητα της χώρας μας. Βασικός πυλώνας σε αυτήν την αποστολή είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες και χορηγοί μας, οι οποίοι με προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας γίνονται οι ιδανικοί ambassadors της ελληνικής γαστρονομίας και κατ‘ επέκταση φιλοξενίας. 

Tο tour του Sympossio είναι σε εξέλιξη και έχει ήδη διαδώσει τις ελληνικές γεύσεις και τα ελληνικά προϊόντα στην Αγγλία, στη Σλοβακία, στο Μιλάνο, το Κόμο και τη Νάπολη της Ιταλίας, ενώ πρόκειται να επισκεφτεί ακόμα την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σκωτία. 

Το Sympossio Greek Gourmet Touring ταξιδεύει ξανά στην Ευρώπη 1


ΧΟΡΗΓΟΙ 2025: Aegean, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Κύκνος, ΜΕΒΓΑΛ, Hellenic Fine Oils, Creta Vinifera, Douros Farm, Koronzi Bros, Κρεοπωλείο Μαλλιόπουλος Παναγιώτης, Meligyris, Kinsterna, H&P Hotels. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.