Η γεύση της 25ης Μαρτίου στο σπίτι

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που η ελληνική παράδοση συναντά τη γεύση, με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά να πρωταγωνιστεί στα τραπέζια, είτε σε κλασικές συνταγές είτε μέσα από δημιουργικές προτάσεις κορυφαίων σεφ.

μπακαλιάρος

Η 25η Μαρτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα πιάτο που τιμάται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα οικογενειακά τραπέζια μέχρι τις δημιουργίες κορυφαίων σεφ, ο μπακαλιάρος μεταμορφώνεται σε λαχταριστές συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Είτε επιλέξετε τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι μπίρας, είτε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή με αρωματική σκορδαλιά από ξηρούς καρπούς ή λαχανικά, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Διάσημοι σεφ προτείνουν μοναδικές συνταγές που απογειώνουν τη γεύση, από αφράτους μπακαλιαροκεφτέδες μέχρι τη θρυλική μπραντάδα Σαντορίνης.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια της ελληνικής κουζίνας, μεταμορφώνεται σε ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες μέσα από τις συνταγές κορυφαίων σεφ. Από τραγανούς λουκουμάδες μέχρι κλασικό τηγανητό με αρωματική σκορδαλιά, κάθε πιάτο αναδεικνύει τη νοστιμιά και την παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Δείτε τις συνταγές των σεφ στο Tasty Guide.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν και η βασική συνταγή της περιλαμβάνει σκόρδο και λάδι, η κάθε παραλλαγή φέρει την προσωπική της σφραγίδα, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και υφές. Είτε συνοδεύει τηγανητό ψάρι, είτε σερβίρεται ως ντιπ ή ορεκτικό, η σκορδαλιά παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε τραπέζι.

Ο μπακαλιάρος της παράδοσης

μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με τοπικές συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητα και την ιστορία του. Από την κορυφαία μπραντάδα της Σαντορίνης, τον παστό μπακαλιάρο με αλιάδα της Κεφαλλονιάς, τους τραγανούς μπακαλιαροκεφτέδες, τον αρωματικό παστό μπακαλιάρο Αγιορείτικης συνταγής, έως τον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπίρας, οι παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δείτε παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο στο Tasty Guide.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.