Η γεύση της 25ης Μαρτίου στο σπίτι

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που η ελληνική παράδοση συναντά τη γεύση, με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά να πρωταγωνιστεί στα τραπέζια, είτε σε κλασικές συνταγές είτε μέσα από δημιουργικές προτάσεις κορυφαίων σεφ.

μπακαλιάρος

Η 25η Μαρτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα πιάτο που τιμάται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα οικογενειακά τραπέζια μέχρι τις δημιουργίες κορυφαίων σεφ, ο μπακαλιάρος μεταμορφώνεται σε λαχταριστές συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Είτε επιλέξετε τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι μπίρας, είτε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή με αρωματική σκορδαλιά από ξηρούς καρπούς ή λαχανικά, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Διάσημοι σεφ προτείνουν μοναδικές συνταγές που απογειώνουν τη γεύση, από αφράτους μπακαλιαροκεφτέδες μέχρι τη θρυλική μπραντάδα Σαντορίνης.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια της ελληνικής κουζίνας, μεταμορφώνεται σε ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες μέσα από τις συνταγές κορυφαίων σεφ. Από τραγανούς λουκουμάδες μέχρι κλασικό τηγανητό με αρωματική σκορδαλιά, κάθε πιάτο αναδεικνύει τη νοστιμιά και την παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Δείτε τις συνταγές των σεφ στο Tasty Guide.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν και η βασική συνταγή της περιλαμβάνει σκόρδο και λάδι, η κάθε παραλλαγή φέρει την προσωπική της σφραγίδα, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και υφές. Είτε συνοδεύει τηγανητό ψάρι, είτε σερβίρεται ως ντιπ ή ορεκτικό, η σκορδαλιά παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε τραπέζι.

Ο μπακαλιάρος της παράδοσης

μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με τοπικές συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητα και την ιστορία του. Από την κορυφαία μπραντάδα της Σαντορίνης, τον παστό μπακαλιάρο με αλιάδα της Κεφαλλονιάς, τους τραγανούς μπακαλιαροκεφτέδες, τον αρωματικό παστό μπακαλιάρο Αγιορείτικης συνταγής, έως τον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπίρας, οι παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δείτε παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο στο Tasty Guide.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.

Ένα από τα πιο viral αθηναϊκά street food ανοίγει και στο The Mall Athens

Tacos, burritos, quesadillas, nachos και άλλες λιχουδιές καταφθάνουν και σε δεύτερο αθηναϊκό σημείο.

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.