Η γεύση της 25ης Μαρτίου στο σπίτι

Η 25η Μαρτίου είναι η ημέρα που η ελληνική παράδοση συναντά τη γεύση, με τον μπακαλιάρο σκορδαλιά να πρωταγωνιστεί στα τραπέζια, είτε σε κλασικές συνταγές είτε μέσα από δημιουργικές προτάσεις κορυφαίων σεφ.

μπακαλιάρος

Η 25η Μαρτίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ένα πιάτο που τιμάται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τα οικογενειακά τραπέζια μέχρι τις δημιουργίες κορυφαίων σεφ, ο μπακαλιάρος μεταμορφώνεται σε λαχταριστές συνταγές που συνδυάζουν την παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη. Είτε επιλέξετε τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι μπίρας, είτε μια πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή με αρωματική σκορδαλιά από ξηρούς καρπούς ή λαχανικά, οι επιλογές είναι αμέτρητες. Διάσημοι σεφ προτείνουν μοναδικές συνταγές που απογειώνουν τη γεύση, από αφράτους μπακαλιαροκεφτέδες μέχρι τη θρυλική μπραντάδα Σαντορίνης.

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος των σεφ

Ο μπακαλιάρος, ένα από τα πιο αγαπημένα ψάρια της ελληνικής κουζίνας, μεταμορφώνεται σε ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες μέσα από τις συνταγές κορυφαίων σεφ. Από τραγανούς λουκουμάδες μέχρι κλασικό τηγανητό με αρωματική σκορδαλιά, κάθε πιάτο αναδεικνύει τη νοστιμιά και την παράδοση με μια σύγχρονη ματιά. Δείτε τις συνταγές των σεφ στο Tasty Guide.

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά με άλλο τρόπο

Η σκορδαλιά είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που έχει πολλές παραλλαγές ανάλογα με την περιοχή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Αν και η βασική συνταγή της περιλαμβάνει σκόρδο και λάδι, η κάθε παραλλαγή φέρει την προσωπική της σφραγίδα, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και υφές. Είτε συνοδεύει τηγανητό ψάρι, είτε σερβίρεται ως ντιπ ή ορεκτικό, η σκορδαλιά παραμένει ένα αγαπημένο πιάτο σε κάθε τραπέζι.

Ο μπακαλιάρος της παράδοσης

μπακαλιάρος

Ο μπακαλιάρος, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζει παραδοσιακές γεύσεις με τοπικές συνταγές που διατηρούν την αυθεντικότητα και την ιστορία του. Από την κορυφαία μπραντάδα της Σαντορίνης, τον παστό μπακαλιάρο με αλιάδα της Κεφαλλονιάς, τους τραγανούς μπακαλιαροκεφτέδες, τον αρωματικό παστό μπακαλιάρο Αγιορείτικης συνταγής, έως τον κλασικό τηγανιτό μπακαλιάρο με κουρκούτι μπίρας, οι παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο υπόσχονται μοναδικές γευστικές εμπειρίες που ταξιδεύουν τον ουρανίσκο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δείτε παραδοσιακές συνταγές με μπακαλιάρο στο Tasty Guide.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.