Ποια είναι τα μπαλαντέρ του "Koumkan";

Δε μιλάμε φυσικά για το δημοφιλές χαρτοπαίγνιο, αλλά για το εντυπωσιακό bar restaurant της Κηφισιάς, που αγκαλιάζει με αποψάτη πολυτέλεια επισκέπτες που συρρέουν για bites και cocktails σε ζωηρή, μπιτάτη ατμόσφαιρα με vibes από τα νεοϋορκέζικα 60s και 70s. Διαβάστε την κριτική μας!

koumkan outdoors

Δεν υπάρχει κάτι όμοιο μ’ αυτό στην πόλη: στην Αθήνα όπου το τρίπτυχο γυμνό τσιμέντο – παλιό μωσαϊκό – ανοιχτή κουζίνα έχει γίνει πια ευαγγέλιο για τα νέα εστιατόρια, στο "Koumkan" βλέπουμε, επιτέλους, μια καινούρια αισθητική ματιά.

Αποψάτη, τολμηρή, λουσάτη κι άκρως ενδιαφέρουσα, την υπογράφουν οι Andreas Kostopoulos και James Mcanally του αρχιτεκτονικού γραφείου Manhattan Projects με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σε αυτούς ανέθεσε την αισθητική του χώρου η εταιρεία Green Garlic, που εμπνεύστηκε το όλο αφήγημα του "Koumkan". Και ποιο είναι αυτό το αφήγημα; Ένα homage στην παλιά αρχοντιά του Semiramis, τότε που αποτελούσε άφατο σημείο συνάντησης όλων των Κηφισιωτών, είτε για το καλοκαιρινό μπάνιο τους στην πισίνα, είτε για το απογευματινό τσάι στις βεράντες, είτε, όπως υπενθυμίζει ο τίτλος του νέου του bar restaurant, για το κυριακάτικο χαρτοπαίγνιο, με ένα κοκτέιλ στο πλάι και κάτι τσιμπητό τριγύρω.

Εκτός από την τριζάτη αισθητική, όμως, που σαν ανεστραμμένη χρονομηχανή, πήρε ατόφια τα vibes των αμερικανικών 60 - 70s, τα μαλάκωσε με λίγο ναΐφ ρομαντισμό και μπόλικες δόσεις μοντέρνας τέχνης, και τα πέρασε κατευθείαν στο σήμερα, ποια είναι τα άλλα δυνατά χαρτιά του bar – restaurant που συγκεντρώνει υπουργούς πρώτης γραμμής, βετεράνους celebrities και γυαλιστερούς influencers στα τραπέζια του;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.