Ποια είναι τα μπαλαντέρ του "Koumkan";

Δε μιλάμε φυσικά για το δημοφιλές χαρτοπαίγνιο, αλλά για το εντυπωσιακό bar restaurant της Κηφισιάς, που αγκαλιάζει με αποψάτη πολυτέλεια επισκέπτες που συρρέουν για bites και cocktails σε ζωηρή, μπιτάτη ατμόσφαιρα με vibes από τα νεοϋορκέζικα 60s και 70s. Διαβάστε την κριτική μας!

koumkan outdoors

Δεν υπάρχει κάτι όμοιο μ’ αυτό στην πόλη: στην Αθήνα όπου το τρίπτυχο γυμνό τσιμέντο – παλιό μωσαϊκό – ανοιχτή κουζίνα έχει γίνει πια ευαγγέλιο για τα νέα εστιατόρια, στο "Koumkan" βλέπουμε, επιτέλους, μια καινούρια αισθητική ματιά.

Αποψάτη, τολμηρή, λουσάτη κι άκρως ενδιαφέρουσα, την υπογράφουν οι Andreas Kostopoulos και James Mcanally του αρχιτεκτονικού γραφείου Manhattan Projects με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σε αυτούς ανέθεσε την αισθητική του χώρου η εταιρεία Green Garlic, που εμπνεύστηκε το όλο αφήγημα του "Koumkan". Και ποιο είναι αυτό το αφήγημα; Ένα homage στην παλιά αρχοντιά του Semiramis, τότε που αποτελούσε άφατο σημείο συνάντησης όλων των Κηφισιωτών, είτε για το καλοκαιρινό μπάνιο τους στην πισίνα, είτε για το απογευματινό τσάι στις βεράντες, είτε, όπως υπενθυμίζει ο τίτλος του νέου του bar restaurant, για το κυριακάτικο χαρτοπαίγνιο, με ένα κοκτέιλ στο πλάι και κάτι τσιμπητό τριγύρω.

Εκτός από την τριζάτη αισθητική, όμως, που σαν ανεστραμμένη χρονομηχανή, πήρε ατόφια τα vibes των αμερικανικών 60 - 70s, τα μαλάκωσε με λίγο ναΐφ ρομαντισμό και μπόλικες δόσεις μοντέρνας τέχνης, και τα πέρασε κατευθείαν στο σήμερα, ποια είναι τα άλλα δυνατά χαρτιά του bar – restaurant που συγκεντρώνει υπουργούς πρώτης γραμμής, βετεράνους celebrities και γυαλιστερούς influencers στα τραπέζια του;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτή είναι η πιο γαστρονομική αυλή της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Το εστιατόριο της Βουλιαγμένης που μεταμορφώνει κάθε γεύμα σε εμπειρία, συνδυάζοντας την αρμονία ενός ειδυλλιακού μεσογειακού σκηνικού με τη βαθιά ωριμότητα και δημιουργικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
10/08/2025

Στην "Παραλία" της Σαλαμίνας, κάνεις βουτιά σε ιωδιούχα πιάτα

Mυρωδιές γαργαλιστικές και για ψαροφάγους άκρως δελεαστικές, σε ένα φιλόξενο και δροσερό μέρος του νησιού.

Στο Λαγονήσι, για τις θαλασσινές λιχουδιές της "Κυρά Πόπης"

Εδώ και σχεδόν 30 χρόνια νοστιμίζει την περιοχή και γράφει το δικό της σενάριο θαλασσοφαγίας.

To πιο παλιό καφενείο της Λίνδου και η δεύτερη ζωή του

Η Ρόδος του χθες συναντά τη φινέτσα του σήμερα, σε ένα από τα ομορφότερα -και καλύτερα- εστιατόρια της Λίνδου.

Στην Ιχθυόσκαλα της Γλυφάδας για δυνατή θαλασσινή κουζίνα

Hook to fork νοστιμιά σε ένα εξόχως προσεγμένο θαλασσοφαγικό στέκι.

William Mahi και Παναγιώτης Τσουκάτος σε ένα 4 Hands Dinner για τα 10 χρόνια του Baos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του Myconian Korali στο Νησί των Ανέμων σβήνει 10 κεράκια κορυφαίας γαστρονομίας και το γιορτάζει με ένα νόστιμο τρόπο στις 30 και 31 Αυγούστου.

Eos και Nosti στο Odera Tinos: Γευστική απλότητα με τηνιακό φόντο

Το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας παρουσιάζει μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.