Ποια είναι τα μπαλαντέρ του "Koumkan";

Δε μιλάμε φυσικά για το δημοφιλές χαρτοπαίγνιο, αλλά για το εντυπωσιακό bar restaurant της Κηφισιάς, που αγκαλιάζει με αποψάτη πολυτέλεια επισκέπτες που συρρέουν για bites και cocktails σε ζωηρή, μπιτάτη ατμόσφαιρα με vibes από τα νεοϋορκέζικα 60s και 70s. Διαβάστε την κριτική μας!

koumkan outdoors

Δεν υπάρχει κάτι όμοιο μ’ αυτό στην πόλη: στην Αθήνα όπου το τρίπτυχο γυμνό τσιμέντο – παλιό μωσαϊκό – ανοιχτή κουζίνα έχει γίνει πια ευαγγέλιο για τα νέα εστιατόρια, στο "Koumkan" βλέπουμε, επιτέλους, μια καινούρια αισθητική ματιά.

Αποψάτη, τολμηρή, λουσάτη κι άκρως ενδιαφέρουσα, την υπογράφουν οι Andreas Kostopoulos και James Mcanally του αρχιτεκτονικού γραφείου Manhattan Projects με έδρα τη Νέα Υόρκη. Σε αυτούς ανέθεσε την αισθητική του χώρου η εταιρεία Green Garlic, που εμπνεύστηκε το όλο αφήγημα του "Koumkan". Και ποιο είναι αυτό το αφήγημα; Ένα homage στην παλιά αρχοντιά του Semiramis, τότε που αποτελούσε άφατο σημείο συνάντησης όλων των Κηφισιωτών, είτε για το καλοκαιρινό μπάνιο τους στην πισίνα, είτε για το απογευματινό τσάι στις βεράντες, είτε, όπως υπενθυμίζει ο τίτλος του νέου του bar restaurant, για το κυριακάτικο χαρτοπαίγνιο, με ένα κοκτέιλ στο πλάι και κάτι τσιμπητό τριγύρω.

Εκτός από την τριζάτη αισθητική, όμως, που σαν ανεστραμμένη χρονομηχανή, πήρε ατόφια τα vibes των αμερικανικών 60 - 70s, τα μαλάκωσε με λίγο ναΐφ ρομαντισμό και μπόλικες δόσεις μοντέρνας τέχνης, και τα πέρασε κατευθείαν στο σήμερα, ποια είναι τα άλλα δυνατά χαρτιά του bar – restaurant που συγκεντρώνει υπουργούς πρώτης γραμμής, βετεράνους celebrities και γυαλιστερούς influencers στα τραπέζια του;

Διαβάστε εδώ την κριτική μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.