Βραδιά οινογευσίας στον Βασίλαινα με τη Νεμέα στο επίκεντρο

Το κτήμα Γκόφα καταλαμβάνει το ιστορικό εστιατόριο για μια βραδιά οινογευσίας αφιερωμένη στις εκλεκτές του ετικέτες, ταιριασμένες με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα και προτάσεις από το νέο μενού του Βασίλαινα.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2

Τη δεύτερη βραδιά γευσιγνωσίας για το 2025 ετοιμάζει ο Βασίλαινας την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, καλωσορίζοντας στη σάλα του το Κτήμα Γκόφα από τη σπουδαία οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας. Πέντε εκλεκτές ετικέτες (δυο λευκά κρασιά, δυο ερυθρά και ένα orange) θα συνοδέψουν ισάριθμα πιάτα, ειδικά διαμορφωμένα από τον σεφ του εστιατορίου, σε ένα μενού με στόχο να αναδείξει την επίμονη δουλειά των ανθρώπων του Κτήματος.

Η οικογένεια Γκόφα, που καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της από το 1959, ξεκίνησε τις πρώτες της οινοποιήσεις στο λινό, το πατητήρι του πατρικού σπιτιού στη Νεμέα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα μέσα οινοποίησης και σταφύλια από τις περιοχές Κούτσι και Δάφνι. Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας προχώρησε σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών, δημιουργώντας πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 1

Σήμερα, μετά και την μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο Κούτσι, στις όχθες του μυθικού ποταμού Ασωπού (άλλωστε, κόρη του Ασωπού ήταν, κατά την αρχαιότητα, η Νεμέα), οι ποικιλίες που καλλιεργούνται πλέον στο κτήμα Γκόφα είναι το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay και η Κυδωνίτσα, με τη φιλοσοφία του κτήματος να περιστρέφεται πάντα γύρω από την εξαιρετική πρώτη ύλη ως βάση για έναν ποιοτικό οίνο.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, σ’ αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το γοργά ανερχόμενο Κτήμα, που τιμά και αναδεικνύει το terroir της σπουδαίας Νεμέας, τα κρασιά του κτήματος Γκόφα θα συνδυαστούν με πιάτα όπως η βελουτέ σελινόριζας με τραγανό κρεμμύδι και φουντούκι, η νέα "αθηναϊκή" με ρίκι, wakame και καπνιστή μαγιονέζα, αλλά και το κεμπάπ ψαριού ημέρας, με ταμπουλέ, γιαούρτι και lime

Η τιμή συμμετοχής είναι στα 60€/άτομο, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήσεις στο 2107210501.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.