Βραδιά οινογευσίας στον Βασίλαινα με τη Νεμέα στο επίκεντρο

Το κτήμα Γκόφα καταλαμβάνει το ιστορικό εστιατόριο για μια βραδιά οινογευσίας αφιερωμένη στις εκλεκτές του ετικέτες, ταιριασμένες με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα και προτάσεις από το νέο μενού του Βασίλαινα.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2

Τη δεύτερη βραδιά γευσιγνωσίας για το 2025 ετοιμάζει ο Βασίλαινας την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, καλωσορίζοντας στη σάλα του το Κτήμα Γκόφα από τη σπουδαία οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας. Πέντε εκλεκτές ετικέτες (δυο λευκά κρασιά, δυο ερυθρά και ένα orange) θα συνοδέψουν ισάριθμα πιάτα, ειδικά διαμορφωμένα από τον σεφ του εστιατορίου, σε ένα μενού με στόχο να αναδείξει την επίμονη δουλειά των ανθρώπων του Κτήματος.

Η οικογένεια Γκόφα, που καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της από το 1959, ξεκίνησε τις πρώτες της οινοποιήσεις στο λινό, το πατητήρι του πατρικού σπιτιού στη Νεμέα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα μέσα οινοποίησης και σταφύλια από τις περιοχές Κούτσι και Δάφνι. Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας προχώρησε σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών, δημιουργώντας πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 1

Σήμερα, μετά και την μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο Κούτσι, στις όχθες του μυθικού ποταμού Ασωπού (άλλωστε, κόρη του Ασωπού ήταν, κατά την αρχαιότητα, η Νεμέα), οι ποικιλίες που καλλιεργούνται πλέον στο κτήμα Γκόφα είναι το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay και η Κυδωνίτσα, με τη φιλοσοφία του κτήματος να περιστρέφεται πάντα γύρω από την εξαιρετική πρώτη ύλη ως βάση για έναν ποιοτικό οίνο.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, σ’ αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το γοργά ανερχόμενο Κτήμα, που τιμά και αναδεικνύει το terroir της σπουδαίας Νεμέας, τα κρασιά του κτήματος Γκόφα θα συνδυαστούν με πιάτα όπως η βελουτέ σελινόριζας με τραγανό κρεμμύδι και φουντούκι, η νέα "αθηναϊκή" με ρίκι, wakame και καπνιστή μαγιονέζα, αλλά και το κεμπάπ ψαριού ημέρας, με ταμπουλέ, γιαούρτι και lime

Η τιμή συμμετοχής είναι στα 60€/άτομο, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήσεις στο 2107210501.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.