Βραδιά οινογευσίας στον Βασίλαινα με τη Νεμέα στο επίκεντρο

Το κτήμα Γκόφα καταλαμβάνει το ιστορικό εστιατόριο για μια βραδιά οινογευσίας αφιερωμένη στις εκλεκτές του ετικέτες, ταιριασμένες με ειδικά σχεδιασμένα πιάτα και προτάσεις από το νέο μενού του Βασίλαινα.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 2

Τη δεύτερη βραδιά γευσιγνωσίας για το 2025 ετοιμάζει ο Βασίλαινας την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου, καλωσορίζοντας στη σάλα του το Κτήμα Γκόφα από τη σπουδαία οινοπαραγωγική ζώνη της Νεμέας. Πέντε εκλεκτές ετικέτες (δυο λευκά κρασιά, δυο ερυθρά και ένα orange) θα συνοδέψουν ισάριθμα πιάτα, ειδικά διαμορφωμένα από τον σεφ του εστιατορίου, σε ένα μενού με στόχο να αναδείξει την επίμονη δουλειά των ανθρώπων του Κτήματος.

Η οικογένεια Γκόφα, που καλλιεργεί τους ιδιόκτητους αμπελώνες της από το 1959, ξεκίνησε τις πρώτες της οινοποιήσεις στο λινό, το πατητήρι του πατρικού σπιτιού στη Νεμέα, χρησιμοποιώντας χειροκίνητα μέσα οινοποίησης και σταφύλια από τις περιοχές Κούτσι και Δάφνι. Το 1998 ο νεαρός Κωνσταντίνος Γκόφας προχώρησε σε φυτεύσεις νέων ποικιλιών, δημιουργώντας πρότυπα χαρμάνια διεθνών προδιαγραφών με στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη 1

Σήμερα, μετά και την μετεγκατάσταση του οινοποιείου στο Κούτσι, στις όχθες του μυθικού ποταμού Ασωπού (άλλωστε, κόρη του Ασωπού ήταν, κατά την αρχαιότητα, η Νεμέα), οι ποικιλίες που καλλιεργούνται πλέον στο κτήμα Γκόφα είναι το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Syrah, το Cabernet Sauvignon, το Chardonnay και η Κυδωνίτσα, με τη φιλοσοφία του κτήματος να περιστρέφεται πάντα γύρω από την εξαιρετική πρώτη ύλη ως βάση για έναν ποιοτικό οίνο.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, σ’ αυτήν την εξαιρετική ευκαιρία γνωριμίας με το γοργά ανερχόμενο Κτήμα, που τιμά και αναδεικνύει το terroir της σπουδαίας Νεμέας, τα κρασιά του κτήματος Γκόφα θα συνδυαστούν με πιάτα όπως η βελουτέ σελινόριζας με τραγανό κρεμμύδι και φουντούκι, η νέα "αθηναϊκή" με ρίκι, wakame και καπνιστή μαγιονέζα, αλλά και το κεμπάπ ψαριού ημέρας, με ταμπουλέ, γιαούρτι και lime

Η τιμή συμμετοχής είναι στα 60€/άτομο, ενώ οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήσεις στο 2107210501.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.