Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Οινοποιείο Τρουπή

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, το δημοφιλές εστιατόριο ξεκινά τις βραδιές οινογευσίας για το 2025.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Οινοποιείο Τρουπή

Το Οινοποιείο Τρουπή εμφανίστηκε στον οινικό χάρτη το 2010, έχει όμως μια οικογενειακή αμπελουργική ιστορία η οποία ξεκινά από τη δεκαετία του ‘70. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, στο κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας, βρίσκονται κυριολεκτικά στην καρδιά της ευρύτερης αμπελουργικής ζώνης, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες του Ελλαδικού χώρου.

Την τελευταία δεκαετία το Οινοποιείο εξελίχθηκε και πλέον πρωτοστατεί στην παραγωγή εκλεκτών Π.Ο.Π. οίνων από Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο και Μαυροδάφνη, καθώς και μιας ρετσίνας από Ασύρτικο. Τα κρασιά του Κτήματος αναδεικνύουν τη φρεσκάδα του φρούτου και το terroir της περιοχής.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Ακριβώς το τελευταίο θα πραγματοποιήσουν και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο βραβευμένο εστιατόριο Βασίλαινας, μέσω ενός wine-paired μενού πέντε σταδίων, με την επιμέλεια του σομελιέ, Σάκη Χαλβαντζή. Οι καλεσμένοι θα δοκιμάσουν παρέα ισάριθμα κρασιά που θα ταξιδέψουν από την περιοχή της Μαντινείας.

Αναλυτικά το μενού

Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης/ βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης

Βελουτέ σούπα από κουνουπίδι / μαραθόριζα, καπνιστή πανσέτα/ ΤΟΜΗ, Μοσχοφίλερο, Π.Ο.Π. Μαντινεία

Μαγιάτικο μαριναρισμένο / lime, ginger, chili ραπανάκι, κόλιανδρος, κουμ-κουάτ/ ROUTE GRIS, Μοσχοφίλερο (Ροζέ), Μαντινεία

Αρνάκι / καπνιστή μελιτζάνα, σάλτσα σταφίδας/ ΝΕΜΕΑ, Αγιωργίτικο, Π.Ο.Π. Νεμέα

Μοσχάρι Νάξου / μανέστρα, Αρσενικό Νάξου/ ROUTE 111, Αγιωργίτικο – Μαυροδάφνη, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος

Lemon pie/ SWEET ROUTE, Μοσχοφίλερο, Μαντινεία


Info

Τιμή με wine–pairing: €60/άτομο
Περιορισμένες θέσεις.

Κάντε από τώρα την κράτησή σας στο 210 7210501 ή στο vassilenas.gr

*Κατά την κράτηση να αναφέρετε πως πρόκειται για το μενού οινογευσίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
24/10/2025

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;