Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Οινοποιείο Τρουπή

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, το δημοφιλές εστιατόριο ξεκινά τις βραδιές οινογευσίας για το 2025.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Οινοποιείο Τρουπή

Το Οινοποιείο Τρουπή εμφανίστηκε στον οινικό χάρτη το 2010, έχει όμως μια οικογενειακή αμπελουργική ιστορία η οποία ξεκινά από τη δεκαετία του ‘70. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, στο κέντρο του οροπεδίου της Μαντινείας, βρίσκονται κυριολεκτικά στην καρδιά της ευρύτερης αμπελουργικής ζώνης, η οποία αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες του Ελλαδικού χώρου.

Την τελευταία δεκαετία το Οινοποιείο εξελίχθηκε και πλέον πρωτοστατεί στην παραγωγή εκλεκτών Π.Ο.Π. οίνων από Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο και Μαυροδάφνη, καθώς και μιας ρετσίνας από Ασύρτικο. Τα κρασιά του Κτήματος αναδεικνύουν τη φρεσκάδα του φρούτου και το terroir της περιοχής.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Ακριβώς το τελευταίο θα πραγματοποιήσουν και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, στο βραβευμένο εστιατόριο Βασίλαινας, μέσω ενός wine-paired μενού πέντε σταδίων, με την επιμέλεια του σομελιέ, Σάκη Χαλβαντζή. Οι καλεσμένοι θα δοκιμάσουν παρέα ισάριθμα κρασιά που θα ταξιδέψουν από την περιοχή της Μαντινείας.

Αναλυτικά το μενού

Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης/ βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μάνης

Βελουτέ σούπα από κουνουπίδι / μαραθόριζα, καπνιστή πανσέτα/ ΤΟΜΗ, Μοσχοφίλερο, Π.Ο.Π. Μαντινεία

Μαγιάτικο μαριναρισμένο / lime, ginger, chili ραπανάκι, κόλιανδρος, κουμ-κουάτ/ ROUTE GRIS, Μοσχοφίλερο (Ροζέ), Μαντινεία

Αρνάκι / καπνιστή μελιτζάνα, σάλτσα σταφίδας/ ΝΕΜΕΑ, Αγιωργίτικο, Π.Ο.Π. Νεμέα

Μοσχάρι Νάξου / μανέστρα, Αρσενικό Νάξου/ ROUTE 111, Αγιωργίτικο – Μαυροδάφνη, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος

Lemon pie/ SWEET ROUTE, Μοσχοφίλερο, Μαντινεία


Info

Τιμή με wine–pairing: €60/άτομο
Περιορισμένες θέσεις.

Κάντε από τώρα την κράτησή σας στο 210 7210501 ή στο vassilenas.gr

*Κατά την κράτηση να αναφέρετε πως πρόκειται για το μενού οινογευσίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.