Στο "Ελίν Γεύσεις" στον Υμηττό δοκιμάζουμε προσεγμένους μεζέδες και μαγειρευτά με τη ζεστασιά της γειτονιάς

ΕΛΙΝ

Από την πρώτη στιγμή που προσεγγίζεις την ολοζώντανη πλατεία του Υμηττού, το "Ελίν Γεύσεις" σε κάνει αρχικά να νιώσεις οικεία έως και όμορφα στον γωνιακό χώρο με τις ανοιγόμενες τζαμαρίες και το λιτό παρουσιαστικό, σε ένα αισθητικό παζλ που αποτελείται από ξανθό ξύλο, απαλά χρώματα, ολόλευκες καρέκλες καφενείου, δημιουργώντας μια πολύ παρεΐστικη για το μάτι εικόνα. Μάλιστα, η δράση δεν περιορίζεται στο εσωτερικό, αφού όσο ο ελληνικός γλυκός χειμώνας καλά κρατεί, οι νοστιμιές βγαίνουν σε open air περιβάλλον, στην καλόγουστη αυλή απέναντι από την πλατεία, η οποία ολοκληρώνει με όρους γειτονιάς τη γευστική εμπειρία.

ΕΛΙΝ

Ζεστασιά έξω, αλλά και ζεστασιά πίσω από την κουζίνα του αγαπητού στεκιού, όπου η Ελίνα Ράπο ξεδιπλώνει αυθεντικές γεύσεις, χάρη σε παραδοσιακές συνταγές που ακολουθεί με μικρά ενδιαφέροντα twists. Το concept εδώ έχει όλα τα καλά, από τα best-seller μαγειρευτά μέχρι τα κλασικά μεζεδολογήματα δικαιολογώντας το χαρακτήρα του "Ελίν Γεύσεις" ως παραδοσιακού εστιατορίου-μεζεδοπωλείου. Στη ζεστή σάλα πηγαινοέρχονται ασταμάτητα μαμαδίστικες νοστιμιές όπως τα πιάτα της ημέρας που μπορεί να εναλλάσσονται ανάμεσα σε λαχανοντολμάδες, κεφτεδάκια κοκκινιστά με κριθαράκι, ρεβίθια με σπανάκι, πίτα του κηπουρού και οτιδήποτε σιγοντάρει με ευθύτητα την εποχικότητα.

ΕΛΙΝ

Περνώντας στα των μεζέδων τα δρώμενα, οφείλει κανείς να γνωρίζει πως η πλειοψηφία των πιάτων στο "Ελίν Γεύσεις" ποντάρει σε φροντισμένες πρώτες ύλες, ενώ στο μενού τα κλασικά φαβορί που συναντάς σε ένα μεζεδοπωλείο, συναντούν και προτάσεις έξω από τα συνηθισμένα. Τα μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά, τα μπουρεκάκια μελιτζάνας, το περίφημο "χωρίς τύψεις" το κανταΐφι σε πήλινο με τυριά και χειροποίητη μαρμελάδα πράσινου μήλου είναι μερικά μόνο από τα πληθωρικά highlights σε έναν υπερβολικά πλούσιο κατάλογο.

ΕΛΙΝ

Στον αντίποδα κλασικά κρεατοφαγικά πιάτα και μεζέδες της παρέας σουλατσάρουν στα τραπέζια. Ζουμερό πολίτικο κεμπάπ, αέρινα τηγανισμένα κεφτεδάκια, ψαρονέφρι με χειροποίητη γλυκόξινη σος, πληθωρικό γεμιστό μπιφτέκι σε πολύ φιλικές τιμές μπαίνουν στην σέντρα, όσο η σχάρα κάνει τα δικά της.

Γενικά κινείται στον άξονα του κρασιού και του τσίπουρου, ωστόσο αν βρεθείτε εδώ το μεσημέρι, σας περιμένουν και μια λίστα με μαγειρευτά της ημέρας που αναδεικνύουν την έφεση της Ελίνας στις comfort δημιουργίες. Για γλυκό κλείσιμο, το εκμέκ παγωτό που σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι παίζει όμορφα με τις αναμνήσεις μας.

ΕΛΙΝ

Πλατεία Υμηττού 6, Υμηττός, 2107610226, FB: Ελίν Γεύσεις, IG: @elingefseis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.