
Την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, το εστιατόριο Βασίλαινας προσκαλεί το κοινό σε μια ακόμα βραδιά οινογευσίας με το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο. Έχει φορντίσει για ένα wine-paired μενού έξι σταδίων με ισάριθμα κρασιά από το Κτήμα.
Από τα πιο δυναμικά οινοποιεία του Ελληνικού αμπελώνα, το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο ιδρύθηκε το 1999 στην περιοχή της Αχαΐας. Οι αδερφοί Γιάννης και Θόδωρος Αναστασίου, έχοντας ως όραμα την αναβίωση του ιστορικού αμπελώνα της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, προχώρησαν στην αναμπέλωσή του. Οι τέσσερεις εκπληκτικοί αμπελώνες του Κτήματος στέκουν ψηλά στις πλαγιές της ορεινής Αχαΐας, σε υψόμετρα από 550-880 μέτρα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες.


Δίπλα στους τοπικούς "star" του οινοποιείου που δεν είναι άλλοι από τη Μαυροδάφνη, το Μαύρο Καλαβρυτινό, το Σιδερίτη και το Λαγόρθι, καλλιεργούνται και άλλες Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Sauvignon Βlanc, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon κ.λπ, καθώς το μοναδικό αυτό terroir δίνει οίνους εξαιρετικούς.
Ένα οινικό οδοιπορικό στις πλαγιές της Αχαΐας, με τα εξαιρετικά κρασιά του Κτήματος και ένα ευφάνταστο wine pairing που επιμελούνται ο σεφ Μανώλης Γαρνέλης και ο σομελιέ Σάκης Χαλβαντζής.
Info
Τιμή: 70€/άτομο
Κρατήσεις στο 210 7210501 ή εδώ
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.