Ο Μιχάλης Μάρθας στο Ark και το "Ημερολόγιο των Σεφ"

Το εστιατόριο των ΝΠ υποδέχεται τον χαρισματικό σεφ στις 12 Δεκεμβρίου.

Ο Μιχάλης Μάρθα στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

Το γαστρονομικό ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα που ξεκίνησε το Ark με το Ημερολόγιο των Σεφ ολοκληρώνεται για το 2024 με έναν ξεχωριστό καλεσμένο του executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη. Ο λόγος για τον Μιχάλη Μάρθα, ο οποίος αυτή τη φορά καλεί το κοινό να "σαλπάρει" για το Αιγαίο. Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ο πολυβραβευμένος σεφ με τις νησιωτικές αναφορές δημιουργεί μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Από την Κάλυμνο μέχρι την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία, για να επιστρέψει και πάλι στα ελληνικά νησιά, οι διακρίσεις του Μιχάλη Μάρθα δε μετρώνται μόνο με τα αστέρια Michelin και τους Χρυσούς Σκούφους που έχει στο βιογραφικό του, αλλά κυρίως με το αποτύπωμά του στη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Έχοντας τη zero waste φιλοσοφία βαθιά χαραγμένη στην ταυτότητά του, επανασυστήνει τη νησιωτικότητα ως έναν τρόπο ζωής ο οποίος ξεκινάει από την κουζίνα, αλλά δεν περιορίζεται μόνο εκεί. Έχοντας βαθιά γνώση της νησιωτικής αντίληψης, η οποία δημιουργεί κάτι από ελάχιστα συστατικά, ανακαλύπτει την πρώτη ύλη ακόμα και εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει. Ωστόσο δε μένει σε μία λαογραφική προσέγγιση της οικονομίας της κουζίνας, ούτε τη διαφημίζει σαν αυτοσκοπό. Ο σκοπός του είναι μία νόστιμη κουζίνα και ο Μιχάλης Μάρθας ξέρει πώς να δημιουργεί γευστικές αναμνήσεις και να μετατρέπει κάθε δείπνο σε μία πολιτιστική εμπειρία.

Ο Μιχάλης Χάσικος στο Ark και το

Όπως το Αιγαίο ενώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, έτσι και το μενού το οποίο έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Μάρθας είναι ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ της κλασικής ψαροφαγίας της ελληνικής ταβέρνας με την πιο fine dining μορφή της χωρίς να χάνει τις αναφορές και τις ρίζες της. Παράλληλα με τη zero waste φιλοσοφία, αλλά την ισορροπία μεταξύ εποχικότητας και παραδοσιακών μεθόδων διατήρησης της πρώτης ύλης, στο Ark θα έχετε τη δυνατότητα για μία και μόνο βραδιά, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, να δειπνήσετε στο Αιγαίο σε μία άλλη διάσταση, εκτός καλοκαιρινής περιόδου αλλά σίγουρα με πολλά σημαντικά συστατικά της – ωραίες γεύσεις, ωραίο περιβάλλον,  και η θάλασσα ακριβώς μπροστά.

Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης στο Ark και το 'Ημερολόγιο των Σεφ'

To καλύτερο από όλα είναι ότι δε χρειάζεται να σαλπάρετε στην κυριολεξία. Ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα, τα Αστέρια της Γλυφάδας και το Ark διατηρούν στο ακέραιο το πνεύμα της φιλοξενίας της κοσμοπολίτικης Αθηναϊκής Ριβιέρας, με όλα τα υπόλοιπα να τα αναλαμβάνουν οι Γιάννης Μπαξεβάνης και Μιχάλης Μάρθας.

Το τελευταίο "Ημερολόγιο των Σεφ" της χρονιάς για τους μικρούς μάγειρες

Ολοκληρώνοντας τη σειρά δείπνων του "Ημερολόγιο των Σεφ" για το 2024, ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης με τον καλεσμένο του σεφ Μιχάλη Μάρθα θα κάνει και το τελευταίο μάθημα μαγειρικής με τα παιδιά. Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα, στόχος της ενέργειας αυτής είναι  να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι επόμενες γενιές για τη μεσογειακή διατροφή, τη φιλοσοφία του Slow Food και την αξία της ελληνικής γαστρονομίας. Την επόμενη ημέρα από το προγραμματισμένο δείπνο, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους σεφ και θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, παίρνοντας έτσι πολύτιμα ερεθίσματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αθήνα του Ανατέλλοντος Ηλίου: Η νέα ιαπωνική γεύση της πόλης

4 νέες προσθήκες στον αθηναϊκό χάρτη ανανεώνουν το ενδιαφέρον για την εξ' Ιαπωνίας νοστιμιά σε πιάτα και ποτήρια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/12/2025

Το Athens Gastronomic Forum έρχεται στην Τεχνόπολη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιείται διεθνές συνέδριο γαστρονομίας, με το Athens Gastronomic Forum να καταφθάνει στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2026.

Νέα εστιατόρια στην Αθήνα: Όλες οι αφίξεις πριν τις γιορτές

Όλα τα νέα και σημαντικά εστιατόρια που ανοίγουν από μέρα σε μέρα και όλα όσα μόλις άνοιξαν και ήδη αγαπήσαμε σε ένα χορταστικό οδοιπορικό στη στολισμένη Αθήνα για όσους αγαπούν τις γιορτινές εξόδους με την αύρα του καινούργιου.

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.