"Πλάτανος": Μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα Μετέωρα

Πλάτανος Μετέωρα

Με ιστορία που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια, ο "Πλάτανος" στη Μύκανη Τρικάλων είναι από τις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που όχι μονάχα μεγάλωσε και ωρίμασε μέσα στα χρόνια, αλλά ο απλός εκείνος καφενές των 80s εξελίχθηκε πρώτα σε μια ονομαστή ψησταριά και σήμερα σε ένα από τα πλέον αξιόλογα εστιατόρια της Κεντρικής Ελλάδας, συνιστώντας το ίδιο αφορμή για ένα ταξίδι στα μαγευτικά Μετέωρα και στην ωραία γειτονιά της Καλαμπάκας.

Πλάτανος Μετέωρα

Με τον Θέμη Μπέλλο στο τιμόνι, τον πατέρα του Αθανάσιο Μπέλλο σταθερά στα μετόπισθεν και τον έμπειρο, ταλαντούχο και επίσης Τρικαλινό Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef, το μενού του εκ θεμελίων ανακαινισμένου και εξαιρετικά καλαίσθητου εστιατορίου ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών. Καταφέρνει δε, με τρόπο μοναδικό, να συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές και τα μαστόρικα ψησίματα, με premium κοπές, τεχνικές αιχμής και μια σειρά πρωτότυπων πιάτων που τιμούν τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Πλάτανος Μετέωρα

Από το καινούργιο, χειμερινό μενού, ξεκινήστε με μια ποικιλία κορυφαίων ελληνικών τυριών, προσεκτικά επιλεγμένων από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, και περάστε στη συνέχεια στα ψητά παντζάρια με κρέμα από ξύγαλο, μασκαρπόνε, ροδάκινο κονφί και καραμελωμένο φουντούκι, ή στα στριφτά ζυμαρικά από μανιτάρια Coprinus Comatus και αρώνια, ψητό κολοκύθι, μελιτζάνα, καλαμπόκι, ξινομυζήθρα και dressing βοτάνων.

Πλάτανος Μετέωρα

Συνεχίστε με τα signature ορεκτικά του καταλόγου, όπως η απίθανη τηγανόπιτα με ξινομυζήθρα και ανθόμελο ροδακινιάς ή τα καπνιστά σπαράγγια, σοτέ σε αρωματισμένο βούτυρο, καπνιστή γραβιέρα Νάξου και σαλάμι Λευκάδος. Και μην παραλείψετε επ' ουδενί την τάρτα άγριων μανιταριών με κρέμα καρυδιού, πουρέ πορτσίνι, λικέρ μανιταριών, αχλάδι και μαρμελάδα κανθαρέλας.

Πλάτανος Μετέωρα

Περνώντας στα κυρίως, η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η Porterhouse και η T-bone, όλες ξηράς ωρίμανσης, είναι τρεις μόνο από τις εξαιρετικές κρεατοφαγικές επιλογές, ενώ επιβάλλεται μια δοκιμή στα ζυμαρικά, τα ριζότι και τα μαγειρευτά, όπως το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, με τραγανή αρωματική πατάτα και βούτυρο καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης. Χάρμα οφθαλμών και γεύσης.

Πλάτανος Μετέωρα

Στην εμπειρία "Πλάτανος" προσθέστε το ζυμωτό ψωμί με βούτυρο με βρώσιμο κεράκι που λιώνει, το νερό από τα Καρπάθια, τα νόστιμα επιδόρπια και την πλούσια λίστα κρασιών. Εμπειρία που συναρπάζει!

Μύκανη Τρικάλων, 2432082342, platanosmykani.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.