"Πλάτανος": Μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα Μετέωρα

Πλάτανος Μετέωρα

Με ιστορία που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια, ο "Πλάτανος" στη Μύκανη Τρικάλων είναι από τις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που όχι μονάχα μεγάλωσε και ωρίμασε μέσα στα χρόνια, αλλά ο απλός εκείνος καφενές των 80s εξελίχθηκε πρώτα σε μια ονομαστή ψησταριά και σήμερα σε ένα από τα πλέον αξιόλογα εστιατόρια της Κεντρικής Ελλάδας, συνιστώντας το ίδιο αφορμή για ένα ταξίδι στα μαγευτικά Μετέωρα και στην ωραία γειτονιά της Καλαμπάκας.

Πλάτανος Μετέωρα

Με τον Θέμη Μπέλλο στο τιμόνι, τον πατέρα του Αθανάσιο Μπέλλο σταθερά στα μετόπισθεν και τον έμπειρο, ταλαντούχο και επίσης Τρικαλινό Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef, το μενού του εκ θεμελίων ανακαινισμένου και εξαιρετικά καλαίσθητου εστιατορίου ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών. Καταφέρνει δε, με τρόπο μοναδικό, να συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές και τα μαστόρικα ψησίματα, με premium κοπές, τεχνικές αιχμής και μια σειρά πρωτότυπων πιάτων που τιμούν τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Πλάτανος Μετέωρα

Από το καινούργιο, χειμερινό μενού, ξεκινήστε με μια ποικιλία κορυφαίων ελληνικών τυριών, προσεκτικά επιλεγμένων από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, και περάστε στη συνέχεια στα ψητά παντζάρια με κρέμα από ξύγαλο, μασκαρπόνε, ροδάκινο κονφί και καραμελωμένο φουντούκι, ή στα στριφτά ζυμαρικά από μανιτάρια Coprinus Comatus και αρώνια, ψητό κολοκύθι, μελιτζάνα, καλαμπόκι, ξινομυζήθρα και dressing βοτάνων.

Πλάτανος Μετέωρα

Συνεχίστε με τα signature ορεκτικά του καταλόγου, όπως η απίθανη τηγανόπιτα με ξινομυζήθρα και ανθόμελο ροδακινιάς ή τα καπνιστά σπαράγγια, σοτέ σε αρωματισμένο βούτυρο, καπνιστή γραβιέρα Νάξου και σαλάμι Λευκάδος. Και μην παραλείψετε επ' ουδενί την τάρτα άγριων μανιταριών με κρέμα καρυδιού, πουρέ πορτσίνι, λικέρ μανιταριών, αχλάδι και μαρμελάδα κανθαρέλας.

Πλάτανος Μετέωρα

Περνώντας στα κυρίως, η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η Porterhouse και η T-bone, όλες ξηράς ωρίμανσης, είναι τρεις μόνο από τις εξαιρετικές κρεατοφαγικές επιλογές, ενώ επιβάλλεται μια δοκιμή στα ζυμαρικά, τα ριζότι και τα μαγειρευτά, όπως το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, με τραγανή αρωματική πατάτα και βούτυρο καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης. Χάρμα οφθαλμών και γεύσης.

Πλάτανος Μετέωρα

Στην εμπειρία "Πλάτανος" προσθέστε το ζυμωτό ψωμί με βούτυρο με βρώσιμο κεράκι που λιώνει, το νερό από τα Καρπάθια, τα νόστιμα επιδόρπια και την πλούσια λίστα κρασιών. Εμπειρία που συναρπάζει!

Μύκανη Τρικάλων, 2432082342, platanosmykani.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2025

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.