"Πλάτανος": Μοναδική γαστρονομική εμπειρία στα Μετέωρα

Πλάτανος Μετέωρα

Με ιστορία που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια, ο "Πλάτανος" στη Μύκανη Τρικάλων είναι από τις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που όχι μονάχα μεγάλωσε και ωρίμασε μέσα στα χρόνια, αλλά ο απλός εκείνος καφενές των 80s εξελίχθηκε πρώτα σε μια ονομαστή ψησταριά και σήμερα σε ένα από τα πλέον αξιόλογα εστιατόρια της Κεντρικής Ελλάδας, συνιστώντας το ίδιο αφορμή για ένα ταξίδι στα μαγευτικά Μετέωρα και στην ωραία γειτονιά της Καλαμπάκας.

Πλάτανος Μετέωρα

Με τον Θέμη Μπέλλο στο τιμόνι, τον πατέρα του Αθανάσιο Μπέλλο σταθερά στα μετόπισθεν και τον έμπειρο, ταλαντούχο και επίσης Τρικαλινό Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef, το μενού του εκ θεμελίων ανακαινισμένου και εξαιρετικά καλαίσθητου εστιατορίου ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών. Καταφέρνει δε, με τρόπο μοναδικό, να συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές και τα μαστόρικα ψησίματα, με premium κοπές, τεχνικές αιχμής και μια σειρά πρωτότυπων πιάτων που τιμούν τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Πλάτανος Μετέωρα

Από το καινούργιο, χειμερινό μενού, ξεκινήστε με μια ποικιλία κορυφαίων ελληνικών τυριών, προσεκτικά επιλεγμένων από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, και περάστε στη συνέχεια στα ψητά παντζάρια με κρέμα από ξύγαλο, μασκαρπόνε, ροδάκινο κονφί και καραμελωμένο φουντούκι, ή στα στριφτά ζυμαρικά από μανιτάρια Coprinus Comatus και αρώνια, ψητό κολοκύθι, μελιτζάνα, καλαμπόκι, ξινομυζήθρα και dressing βοτάνων.

Πλάτανος Μετέωρα

Συνεχίστε με τα signature ορεκτικά του καταλόγου, όπως η απίθανη τηγανόπιτα με ξινομυζήθρα και ανθόμελο ροδακινιάς ή τα καπνιστά σπαράγγια, σοτέ σε αρωματισμένο βούτυρο, καπνιστή γραβιέρα Νάξου και σαλάμι Λευκάδος. Και μην παραλείψετε επ' ουδενί την τάρτα άγριων μανιταριών με κρέμα καρυδιού, πουρέ πορτσίνι, λικέρ μανιταριών, αχλάδι και μαρμελάδα κανθαρέλας.

Πλάτανος Μετέωρα

Περνώντας στα κυρίως, η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η Porterhouse και η T-bone, όλες ξηράς ωρίμανσης, είναι τρεις μόνο από τις εξαιρετικές κρεατοφαγικές επιλογές, ενώ επιβάλλεται μια δοκιμή στα ζυμαρικά, τα ριζότι και τα μαγειρευτά, όπως το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, με τραγανή αρωματική πατάτα και βούτυρο καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης. Χάρμα οφθαλμών και γεύσης.

Πλάτανος Μετέωρα

Στην εμπειρία "Πλάτανος" προσθέστε το ζυμωτό ψωμί με βούτυρο με βρώσιμο κεράκι που λιώνει, το νερό από τα Καρπάθια, τα νόστιμα επιδόρπια και την πλούσια λίστα κρασιών. Εμπειρία που συναρπάζει!

Μύκανη Τρικάλων, 2432082342, platanosmykani.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.