
Με ιστορία που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια, ο "Πλάτανος" στη Μύκανη Τρικάλων είναι από τις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που όχι μονάχα μεγάλωσε και ωρίμασε μέσα στα χρόνια, αλλά ο απλός εκείνος καφενές των 80s εξελίχθηκε πρώτα σε μια ονομαστή ψησταριά και σήμερα σε ένα από τα πλέον αξιόλογα εστιατόρια της Κεντρικής Ελλάδας, συνιστώντας το ίδιο αφορμή για ένα ταξίδι στα μαγευτικά Μετέωρα και στην ωραία γειτονιά της Καλαμπάκας.

Με τον Θέμη Μπέλλο στο τιμόνι, τον πατέρα του Αθανάσιο Μπέλλο σταθερά στα μετόπισθεν και τον έμπειρο, ταλαντούχο και επίσης Τρικαλινό Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef, το μενού του εκ θεμελίων ανακαινισμένου και εξαιρετικά καλαίσθητου εστιατορίου ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών. Καταφέρνει δε, με τρόπο μοναδικό, να συνδυάζει τις παραδοσιακές συνταγές και τα μαστόρικα ψησίματα, με premium κοπές, τεχνικές αιχμής και μια σειρά πρωτότυπων πιάτων που τιμούν τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα.

Από το καινούργιο, χειμερινό μενού, ξεκινήστε με μια ποικιλία κορυφαίων ελληνικών τυριών, προσεκτικά επιλεγμένων από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, και περάστε στη συνέχεια στα ψητά παντζάρια με κρέμα από ξύγαλο, μασκαρπόνε, ροδάκινο κονφί και καραμελωμένο φουντούκι, ή στα στριφτά ζυμαρικά από μανιτάρια Coprinus Comatus και αρώνια, ψητό κολοκύθι, μελιτζάνα, καλαμπόκι, ξινομυζήθρα και dressing βοτάνων.

Συνεχίστε με τα signature ορεκτικά του καταλόγου, όπως η απίθανη τηγανόπιτα με ξινομυζήθρα και ανθόμελο ροδακινιάς ή τα καπνιστά σπαράγγια, σοτέ σε αρωματισμένο βούτυρο, καπνιστή γραβιέρα Νάξου και σαλάμι Λευκάδος. Και μην παραλείψετε επ' ουδενί την τάρτα άγριων μανιταριών με κρέμα καρυδιού, πουρέ πορτσίνι, λικέρ μανιταριών, αχλάδι και μαρμελάδα κανθαρέλας.

Περνώντας στα κυρίως, η μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, η Porterhouse και η T-bone, όλες ξηράς ωρίμανσης, είναι τρεις μόνο από τις εξαιρετικές κρεατοφαγικές επιλογές, ενώ επιβάλλεται μια δοκιμή στα ζυμαρικά, τα ριζότι και τα μαγειρευτά, όπως το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, με τραγανή αρωματική πατάτα και βούτυρο καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης. Χάρμα οφθαλμών και γεύσης.

Στην εμπειρία "Πλάτανος" προσθέστε το ζυμωτό ψωμί με βούτυρο με βρώσιμο κεράκι που λιώνει, το νερό από τα Καρπάθια, τα νόστιμα επιδόρπια και την πλούσια λίστα κρασιών. Εμπειρία που συναρπάζει!
Μύκανη Τρικάλων, 2432082342, platanosmykani.gr