Ο φούρνος Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη

Ο ταλαντούχος γευσιπλάστης, μετά από θητεία σε επιτυχημένα αθηναϊκά εστιατόρια, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο που περνά από το προζύμι.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη

'Ένας από τους πιο δημοφιλείς αθηναϊκούς φούρνους της σύγχρονης εποχής, ο "Μονόκερος” στο Παγκράτι, αλλάζει ιδιοκτήτη, ανανεώνει προϊόντα και υπηρεσίες και ανεβάζει τον πήχη της νοστιμιάς, με σκοπό να πείσει άπαντες να ασχοληθούν και πάλι με το αληθινό, θρεπτικό ψωμί.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 2

Mετά από σημαντική πορεία σε κορυφαία εστιατόρια της πόλης όπως ο Βασίλαινας, το Nolan, ο Proveleggios, το Sweet Nolan κ.α., ο Γιώργος Χατζηϊωαννίδης αναλαμβάνει ως νέος ιδιοκτήτης του "Μονόκερου", με στοίχημα να παντρέψει τη μεγάλη του εμπειρία αλλά και το προσωπικό πάθος για την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική με  εξαιρετικά ποιοτικές πρώτες ύλες, καινοτόμες πεντανόστιμες προτάσεις και απρόσμενα δημιουργικές γεύσεις. Στόχος του, ο "Μονόκερος” να αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην αθηναϊκή αγορά αλλά και στη γευστική καθημερινότητα της γειτονιάς του - και όχι μόνο αυτής.

Το προζύμι σε κεντρικό ρόλο

Ο "Μονόκερος" αγαπά το πλούσιο, παραδοσιακό, ψωμί. Γι’ αυτό και κάθε καρβέλι είναι φτιαγμένο αυστηρά και μόνο με προζύμι, αλεύρι υψηλής ποιότητας και με τη διαδικασία της αργής ωρίμανσης. Εκτός από το χειροποίητο ψωμί, ο "Μονόκερος" προσφέρει μια ποικιλία από αλμυρές πίτες, αφράτα βουτυρένια κρουασάν, χειροποίητα σάντουιτς, γλυκά και αρτοσκευάσματα για να τα συνδυάσει κανείς με specialty καφέ.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 5

Ανάμεσα στις νέες, προτάσεις που εντάσσονται στο μενού είναι το βάσκικο cheesecake, σάντουιτς από φοκάτσια με κολοκύθι, μοτσαρέλα και πέστο λιαστής ντομάτας, τραχανόπιτα εμπνευσμένη από τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, μπατζίνα κολοκύθι, χειροποίητη granola φτιαγμένη από υψηλής ποιότητας υλικά για ένα θρεπτικό πρωινό ή σνακ αλλά και καρβέλι από βιολογικό αλεύρι με καρύδι και ελιά.

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 3

Προσιτή ποιότητα και νοστιμιά, πάντα με σεβασμό στα τοπικά προϊόντα και τις παραδοσιακές συνταγές περιγράφουν τη φιλοσοφία του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη και αυτήν ακριβώς έχει αρχίσει να εντάσσει στον "Μονόκερο".

Ο Μονόκερος στην εποχή του Γιώργου Χατζηϊωαννίδη 6


Info

Φαίδρου 4, Παγκράτι, Αθήνα
Τηλ. 210 7510887
Ανοιχτά καθημερινά 08.00 - 16.00

 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.