13 χρόνια "Botrini's" με εορταστικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό ινστιτούτο του Έκτορα Μποτρίνι σβήνει 13 κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει αναλόγως.

13 χρόνια 'Botrini's' με εορταστικό μενού και Riesling

Το εστιατόριο "Botrini's" αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του 'Έκτορα Μποτρίνι, που επιθυμούσε να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Η δημιουργία του εστιατορίου του όμως πέτυχε πολλά παραπάνω, φτάνοντας μέχρι το υψηλότερο επίπεδο -όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι συνεχόμενες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και από τον οδηγό Michelin- πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.

Κρατώντας πάντοτε ως οδηγό τα χαμόγελα, τις χαρές, τις γνωριμίες, τα νόστιμα φαγητά, τα ωραία κρασιά και τις δικές φωνές όλων εκείνων που βρέθηκαν υπό οποιοδήποτε πόστο ή ρόλο στην κομψή σάλα ή το δροσερό κήπο του Χαλανδρίου, το "Botrini’s" παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μια σύζευξη υψηλής γαστρονομίας και οίνου, μέσω ενός επετειακού δείπνου με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που θα περιλαμβάνει κάποια από τα διαχρονικά πιάτα του εστιατορίου και τις πιο ιδιαίτερες πρόσφατες δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι και του Νίκου Μπίλλη.

Τα πιάτα θα συνοδεύονται από γερμανικά Rieslings του οινοποιείου Eva Fricke σε μια εξερεύνηση της ευρείας, πολυσχιδούς και πληθωρικής ποικιλίας που τυγχάνει να είναι και η αγαπημένη των οινοχόων ανά τον κόσμο.

Μία ημέρα πριν (Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 16.30) θα παρατεθεί μία γευσιγνωσία μερικών εκ των εμβληματικότερων κρασιών του κτήματος. Αξίζει να αναφερθεί πως το κορυφαίο οινοποιείο της Eva Fricke παράγει παγκόσμιας κλάσης κρασιά από το Rheingau, στη Γερμανία. Σήμερα, η Εva είναι η ιδρυτής και η ιδιοκτήτρια του οινοποιείου, το οποίο αποτελείται από 17 εκτάρια αμπελώνων και επικεντρώνεται στην παραγωγή των καλύτερων Riesling στο Rheingau, μέσω βιώσιμων και οικολογικών γεωργικών πρακτικών. Η οινική φιλοσοφία της είναι απλή: παράγει αγνά και ευαίσθητα κρασιά με έμφαση στην έκφραση και την κομψότητα. 

Αναλυτικά το μενού:

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
07/10/2025

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.

Γιατί τώρα έχεις την καλύτερη ευκαιρία να δοκιμάσεις τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Αν ετοιμάζετε απόδραση για τη Θεσσαλονίκη, αυτή η λίστα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να απολαύσετε τις καλύτερες γεύσεις της σε μοναδικές τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό happening της χρονιάς. Αν, πάλι, δεν ετοιμάζετε, αυτή η λίστα ίσως σας κάνει να το ξανασκεφτείτε…

Στην Ηλιούπολη, για το ολοκαίνουριο 'Son Athens'

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

Οι νέες προσθήκες στο μενού του ‘Μυστικού Κήπου’ δεν πρέπει να μείνουν μυστικές

Έφτασαν τα καινούργια πιάτα του Μυστικού Κήπου και ιδού τι μας γυάλισε.

Η Δευτέρα γίνεται καλύτερη με οινική βραδιά στο Psyche Wine Bistro

Ευκαιρία να δοκιμάσουμε τέσσερα εκλεκτά κρασιά που επέλεξε για εμάς η ομάδα του Psyche.

Zilver: το νέο καφέ-ζαχαροπλαστείο της Φιλοθέης κάνει τη διαφορά

H oλόφρεσκη άφιξη στη Νέα Αγορά της Φιλοθέης είναι ένα μικρό, cosy spot με τραπεζάκια έξω, συνδυάζει καφέ και ζαχαροπλαστείο με home made γλυκίσματα, έχει άποψη και την προσωπικότητα της δημιουργού του, Ελένης Θεοδοσοπούλου.