Μία ακόμη βόλτα στη Λέκκα

Πού θα φας και πού θα πιεις στα 150 μέτρα ενός δρόμου που έχει πάντοτε τον τρόπο του να πρωταγωνιστεί στο κέντρο της Αθήνας.

Εστιατόρια και μπαρ στην οδό Λέκκα, στο κέντρο της Αθήνας @fuddy_duddy_pizza_cones

Αποκλείεται να μην πήρε κάπου το μάτι σου τους λαχταριστούς κώνους πίτσας του "Fuddy Duddy", που όσο να πεις, έγιναν viral κάποια στιγμή σε social media αλλά και πραγματική ζωή το καλοκαίρι που μας πέρασε - και ήταν και μία καλή αφορμή για να ασχοληθούμε ξανά με την Λέκκα, αλλά όχι η μόνη. Βλέπεις, το φρέσκο σημείο ειδικεύεται στο εν λόγω έδεσμα και το παρουσιάζει σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή του, με ποιοτικό ζυμάρι σε σχήμα που συγκρατεί όλα τα toppings. 

Παραμένοντας στο πεδίο του χεράτου φαγητού, το "Marketta" που πιστό στη φιλοσοφία του πως 'κάθε γεύμα πρέπει να είναι μία μικρή γιορτή' σερβίρει στα λίγα αλλά φροντισμένα τετραγωνικά του περιποιημένες σαλάτες, ακόμη πιο περιποιημένα σάντουιτς και κρασί. 

Κρυμμένο στη στοά που αντιστοιχεί στον αριθμό 22 της Λέκκα, το "Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς" εξειδικεύεται από το 1995 σε θαλασσινούς μεζέδες, όντας μία value for money πρόταση για εργαζόμενους και περαστικούς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. 

Διαβάστε Επίσης

Σαφώς πιο πληθωρικό το "Geco at Gatsby Athens". Το all-day restaurant έχει δημιουργήσει το δικό του hype σε ένα παλιό, πολύ κομψό αθηναϊκό κτίριο του 1930, το οποίο επαναδιακοσμείται και μεταμορφώνεται συνεχώς με βάση τις εποχές με σκοπό να μεταφέρει το vibe κάθε περιόδου. Το μενού εδώ, από το εκλεκτό brunch μέχρι τα ευφάνταστα bar bites και τις επιλογές για lunch και dinner, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Executive Chef Παναγιώτη Φλάκα με τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Το "Θαmαί" από την πλευρά του έρχεται εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο να προστεθεί στη λίστα με τις spritzeriες των Αθηνών, υπηρετώντας πιστά και με νόστιμο τρόπο το κόνσεπτ του ιταλιάνικου ευ πίνειν με κάτι για τσίμπημα. Περιποιημένος χώρος, χαλαρή ατμόσφαιρα και ωραία ποτά και κρασιά.

Και μια μικρή παράκαμψη για πίτσα στο "Granello"

Για περίπου 3,5 χρόνια και στο ανανεωμένο (με δική του σάλα πια) "Granello" (που συναντάς στο στενάκι της Περικλέους), ο Κυριάκος Λιοδάκης παρουσιάζει μία θαυμάσια παραλλαγή της κλασικής ναπολιτάνικης ζύμης με προζύμι σε αρκετά ενδιαφέρουσες και ασφαλώς νόστιμες προτάσεις. Must taste η Piccante (με σάλτσα ντομάτας San Marzano, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι και μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.