Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

InterContinental Crete Νίκος Ρούσσος

Σε μια όμορφη τοποθεσία και με γαλάζιο background τον κόλπο του Μιραμπέλλου, το 'InterContinental Crete' ανακοινώνει τη γαστρονομική συνεργασία του με τον σεφ Νίκο Ρούσσο. Ενισχύοντας το portfolio των IHG Hotels & Resorts, το νέο ξενοδοχείο υπόσχεται γευστικές συγκινήσεις, με μεσογειακές γεύσεις από τα κορυφαία τοπικά υλικά.

Υπό την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου chef consultant, Νίκου Ρούσσου, τα δύο ελληνικά εστιατόρια του ξενοδοχείου, 'Knossos' και 'Minoan', καθώς και το Bar Lounge 'Zeus' επιφυλάσσουν ξεχωριστές γευστικές εμπειρίες. Κάθε μενού, βασίζεται σε ντόπια πρώτη ύλη, ενώ συνδυάζεται αρμονικά με οινικές προτάσεις από γηγενείς ποικιλίες. 

'InterContinental Crete' 7

'InterContinental Crete' 6

Στο 'Knossos', το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου στον πέμπτο όροφο, οι επισκέπτες (εσωτερικοί και εξωτερικοί) δοκιμάζουν ένα μενού με μοναδικές ερμηνείες του σεφ, επηρεασμένες από κλασικά ελληνικά πιάτα και απολαμβάνουν πανοραμική θέα στο Μιραμπέλλο. 

'InterContinental Crete' 3

Στον ένατο όροφο, στεγάζεται το δεύτερο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το 'Minoan', όπου κάθε πιάτο αποτελεί απόδειξη της μαγειρικής αριστείας και αφοσίωσης του βραβευμένου σεφ. 

'InterContinental Crete' 2

'InterContinental Crete' 1

"Με οδηγό την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης με τις ανεξάντλητες εξαιρετικές πρώτες ύλες και φόντο τις ακτές του Αγίου Νικολάου, δημιουργήσαμε πιάτα βαθιάς γεύσης που εξιστορούν με μοντέρνο τρόπο τη γαστρονομία του τόπου και της Ελληνικής νησιώτικης ζωής, απολαμβάνοντάς τα και ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο από τις εντυπωσιακές και πολυτελείς εγκαταστάσεις του Intercontinental Crete Resort” τονίζει χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρούσσος.

'InterContinental Crete' 5

Παράλληλα, στο τιμόνι των μπαρ του ξενοδοχείου βρίσκεται o βραβευμένος Bartender και Bar Consultant, Ηλίας Στεργιόπουλος, ο οποίος υπογράφει τα bar menu, διασφαλίζοντας μία αναβαθμισμένη fine drinking εμπειρία. Στο 'Zeus', το Bar Lounge στο lobby του ξενοδοχείου, ο Ηλίας Στεργιόπουλος έχει δημιουργήσει ένα αποκλειστικό cocktail menu που αντικατοπτρίζει την πολυετή εμπειρία του στις ελληνικές γεύσεις.

'InterContinental Crete' 4

Μεταξύ των επιλογών, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το Con Limone Negroni, μια εναλλακτική πρόταση του κλασικού Negroni με λεμόνι και το Rosa Odorata Spritz, ένα αρωματικό και δροσιστικό cocktail που αποπνέει τις μυρωδιές της άγριας τριανταφυλλιάς. Κάθε cocktail είναι προσεκτικά επιμελημένο, ώστε να συμπληρώνει την ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου, προσφέροντας μια ολιστική εμπειρία γεύσεων στο νησί της Κρήτης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.