"Cupola": Ιταλιάνικο comfort στο Παγκράτι

Cupola

Πλησιάζοντας πια τη μία δεκαετία ζωής, το "Cupola" όχι απλώς εξακολουθεί να θεωρείται μία από τις πιο οικείες και δημοφιλείς τρατορίες του ευρύτερου αθηναϊκού κέντρου, αλλά έχει εξελιχθεί σε σταθερό σημείο συνάντησης για τους foodies της πόλης και όχι μόνο.

Cupola

Ποντάροντας και επενδύοντας διαρκώς στα διαχρονικά ατού του –βλέπε ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cosy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας– στήνει τραπέζια στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος και σερβίρει σαν antipasti την cool ατμόσφαιρά του και την άμεση αίσθηση χαλάρωσης, πλαισιωμένες με κάποιο aperitivo ή ένα κρασί από την προσεκτικά διαμορφωμένη οινική λίστα.

Cupola

Έπειτα, τη σκυτάλη παραλαμβάνουν οι έξοχες προτάσεις της κουζίνας του, που μιλούν ασφαλώς απταίστως την ιταλική: βέρα ναπολιτάνικη πίτσα από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, προσεγμένα ορεκτικά, φινετσάτες και ρουστίκ συνταγές με pasta, αλλά και θαυμάσιο τιραμισού, μαζί προφανώς με όλες τις υπόλοιπες επιλογές, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως έχουν γεννήσει πολλούς repeaters.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444, www.cupola.gr, FB: Cupola, IG: @cupola_trattoria

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.