"Polpo": Value for money ψαρο-τεχνία

Polpo

Ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη, το νόστιμο αυτό εστιατόριο για ψάρι της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη ποντάρει στην εξαιρετική πρώτη ύλη. Η οικογένεια μετρά είκοσι χρόνια στην προμήθεια ψαριών σε κορυφαία εστιατόρια εντός και εκτός Ελλάδας, οπότε δεν είναι να απορείς που στα "δίχτυα" της έχουν πιαστεί, σε ελάχιστους μόλις μήνες λειτουργίας, ουκ ολίγοι ψαροφάγοι. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που μοσχοβολούν ιώδιο αρμενίζουν στα τραπέζια με ατόφια νοστιμιά, ωμά, τηγανητά, ψητά ή μαγειρευτά.

Polpo

Γαύρος μαρινάτος, σαρδέλα ξιδάτη και καρπάτσιο με ψάρι ημέρας είναι μεζεκλίκια περιωπής που τραβούν αρκετές ρουφηξιές ούζο, ενώ με κοινό παρονομαστή το αέρινο τηγάνι εδώ θα βρείτε μικρόψαρα, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ωραιότατη τσιπούρα σνίτσελ και γαρίδα πανέ. Η μακαρονάδα του ψαρά και το λιγκουίνι με καραβίδες είναι μικρά ποιήματα με στίχους αφιερωμένους σε μακαρονάδες και η ψαρόσουπα ζεσταίνει την ψυχή, αναδεικνύοντας με τη νοστιμιά της την πολύ φρέσκια πρώτη ύλη. Περιποιημένα είναι και τα τυλιχτά τους: οι πίτες τακιμιάζουν απίστευτα με φιλέτα μπακαλιάρου, γαρίδες και ψάρι ημέρας, που μαζί με σος, μαρούλι και ντομάτα χορταίνουν χωρίς πολλά πολλά.

Polpo

Από τη σχάρα περνούν με μαέστρικη χάρη καλαμάρια, γαρίδες και ψαριές μέρας, όμως δεν λείπουν ποτέ από το μενού λαβράκι ολόκληρο ή φιλέτο, σολομός και τσιπούρα. Η ανόθευτα νόστιμη εμπειρία θάλασσας συνοδεύεται από βραστά χόρτα εποχής, πατατοσαλάτα και απαλά αλείμματα, όπως σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και γιαούρτι μυρωδικών, ενώ τις αρμονίες στα τσουγκρίσματα συντονίζει το τρίο ούζο-τσίπουρο-μπίρα. 

Τζων Κέννεντυ 6, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, FB: Polpo Athens, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/07/2025

Πού τρώμε τώρα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Από fine dining πλάι στη θάλασσα, μέχρι ταβέρνες σκαρφαλωμένες στα περήφανα βουνά, αυτά είναι τα τραπέζια που πρέπει να ξέρεις, για να απολαύσεις τη γεύση της δυτικής Κρήτης σε όλη της τη λεβεντιά

Απολαμβάνουμε την Πανσέληνο του Αυγούστου στο St. George Lycabettus

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, με live εμφάνιση της διεθνούς φήμης πιανίστριας Giulia Vazzoler.

Γεύση υπό σκιάν σε αυτές τις ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

Aπό την Αμφιλοχία με αγάπη: Το κρεμώδες παγωτό που θυμίζει την παιδική μας ηλικία

Αγνά υλικά, ποιότητα και ένας συνδυασμός παγωτού και προφιτερόλ που κάνει τη διαφορά, στο Παγκράτι.

Τι γεύση μας αφήνει το Βαρούλκο της Σαντορίνης

Στην 4η χρονιά του στο νησί, το "Varoulko" του Λευτέρη Λαζάρου μας ταξιδεύει σε ένα άλλο μπλε από εκείνο του Μικρολίμανου, με τον Ηλία Τσικρίκη να κρατά τα ηνία της γεύσης με σεβασμό στον μέντορά του, επιδέξιο χέρι και στιβαρή τεχνική υψηλού επιπέδου.