"Polpo": Value for money ψαρο-τεχνία

Polpo

Ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη, το νόστιμο αυτό εστιατόριο για ψάρι της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη ποντάρει στην εξαιρετική πρώτη ύλη. Η οικογένεια μετρά είκοσι χρόνια στην προμήθεια ψαριών σε κορυφαία εστιατόρια εντός και εκτός Ελλάδας, οπότε δεν είναι να απορείς που στα "δίχτυα" της έχουν πιαστεί, σε ελάχιστους μόλις μήνες λειτουργίας, ουκ ολίγοι ψαροφάγοι. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που μοσχοβολούν ιώδιο αρμενίζουν στα τραπέζια με ατόφια νοστιμιά, ωμά, τηγανητά, ψητά ή μαγειρευτά.

Polpo

Γαύρος μαρινάτος, σαρδέλα ξιδάτη και καρπάτσιο με ψάρι ημέρας είναι μεζεκλίκια περιωπής που τραβούν αρκετές ρουφηξιές ούζο, ενώ με κοινό παρονομαστή το αέρινο τηγάνι εδώ θα βρείτε μικρόψαρα, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ωραιότατη τσιπούρα σνίτσελ και γαρίδα πανέ. Η μακαρονάδα του ψαρά και το λιγκουίνι με καραβίδες είναι μικρά ποιήματα με στίχους αφιερωμένους σε μακαρονάδες και η ψαρόσουπα ζεσταίνει την ψυχή, αναδεικνύοντας με τη νοστιμιά της την πολύ φρέσκια πρώτη ύλη. Περιποιημένα είναι και τα τυλιχτά τους: οι πίτες τακιμιάζουν απίστευτα με φιλέτα μπακαλιάρου, γαρίδες και ψάρι ημέρας, που μαζί με σος, μαρούλι και ντομάτα χορταίνουν χωρίς πολλά πολλά.

Polpo

Από τη σχάρα περνούν με μαέστρικη χάρη καλαμάρια, γαρίδες και ψαριές μέρας, όμως δεν λείπουν ποτέ από το μενού λαβράκι ολόκληρο ή φιλέτο, σολομός και τσιπούρα. Η ανόθευτα νόστιμη εμπειρία θάλασσας συνοδεύεται από βραστά χόρτα εποχής, πατατοσαλάτα και απαλά αλείμματα, όπως σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και γιαούρτι μυρωδικών, ενώ τις αρμονίες στα τσουγκρίσματα συντονίζει το τρίο ούζο-τσίπουρο-μπίρα. 

Τζων Κέννεντυ 6, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, FB: Polpo Athens, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.