"Polpo": Value for money ψαρο-τεχνία

Polpo

Ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη, το νόστιμο αυτό εστιατόριο για ψάρι της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη ποντάρει στην εξαιρετική πρώτη ύλη. Η οικογένεια μετρά είκοσι χρόνια στην προμήθεια ψαριών σε κορυφαία εστιατόρια εντός και εκτός Ελλάδας, οπότε δεν είναι να απορείς που στα "δίχτυα" της έχουν πιαστεί, σε ελάχιστους μόλις μήνες λειτουργίας, ουκ ολίγοι ψαροφάγοι. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που μοσχοβολούν ιώδιο αρμενίζουν στα τραπέζια με ατόφια νοστιμιά, ωμά, τηγανητά, ψητά ή μαγειρευτά.

Polpo

Γαύρος μαρινάτος, σαρδέλα ξιδάτη και καρπάτσιο με ψάρι ημέρας είναι μεζεκλίκια περιωπής που τραβούν αρκετές ρουφηξιές ούζο, ενώ με κοινό παρονομαστή το αέρινο τηγάνι εδώ θα βρείτε μικρόψαρα, παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά, ωραιότατη τσιπούρα σνίτσελ και γαρίδα πανέ. Η μακαρονάδα του ψαρά και το λιγκουίνι με καραβίδες είναι μικρά ποιήματα με στίχους αφιερωμένους σε μακαρονάδες και η ψαρόσουπα ζεσταίνει την ψυχή, αναδεικνύοντας με τη νοστιμιά της την πολύ φρέσκια πρώτη ύλη. Περιποιημένα είναι και τα τυλιχτά τους: οι πίτες τακιμιάζουν απίστευτα με φιλέτα μπακαλιάρου, γαρίδες και ψάρι ημέρας, που μαζί με σος, μαρούλι και ντομάτα χορταίνουν χωρίς πολλά πολλά.

Polpo

Από τη σχάρα περνούν με μαέστρικη χάρη καλαμάρια, γαρίδες και ψαριές μέρας, όμως δεν λείπουν ποτέ από το μενού λαβράκι ολόκληρο ή φιλέτο, σολομός και τσιπούρα. Η ανόθευτα νόστιμη εμπειρία θάλασσας συνοδεύεται από βραστά χόρτα εποχής, πατατοσαλάτα και απαλά αλείμματα, όπως σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και γιαούρτι μυρωδικών, ενώ τις αρμονίες στα τσουγκρίσματα συντονίζει το τρίο ούζο-τσίπουρο-μπίρα. 

Τζων Κέννεντυ 6, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578, FB: Polpo Athens, IG: @polpoathens

Περισσότερες πληροφορίες

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.