"Ψαρού": Μοντέρνα θαλασσοφαγία σε Γλυφάδα και Λαύριο

Ψαρού © Λεωνίδας Τούμπανος

Φρέσκες value for money ψαροφαγικές προτάσεις και προσεγμένες επιλογές κρασο-ουζο τσιπουροποσίας μάς περιμένουν σε δύο πόστα με θαλασσινό αέρα στη Γλυφάδα και στο Λαύριο. Χαλαρά και καθένα με τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, προσφέρουν θαυμάσια πιάτα με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά σε ελκυστικές τιμές, άλλα πιο απλά άλλα με μοντέρνες πινελιές, αλλά πάντα χωρίς να διαπραγματεύονται την ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Ψαρού
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα τραπέζια της "Ψαρούς" απλώνονται μερακλίδικοι μεζέδες από το δίσκο, με γαύρο μαρινάτο, καπνιστά μύδια, ξιδάτο χταπόδι και ντολμαδάκια γιαλαντζί, φίνα ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, παρέα με μπόλικο κρασί και αποστάγματα για τα τσουγκρίσματα της παρέας. Θα συνεχίσετε με γαρίδες ψητές, σαγανάκι ή σεβίτσε αν προτιμάτε κάτι με πιο μοντέρνο άρωμα, ενώ θα τσιμπολογήσετε σωστά ψημένο χταπόδι στη σχάρα και γλώσσα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι ή τραγανούς καβουροκεφτέδες με πάνκο και μαγιονέζα ψητής πιπεριάς.

Ψαρού
© Λεωνίδας Τούμπανος

Υπάρχουν φυσικά και πιο χορταστικά πιάτα, όπως η ωραιότατη μακαρονάδα ή το γιουβέτσι με γαρίδες, ενώ ο τόνος στη σχάρα με κολοκυθάκια και μαγιονέζα wasabi ή το αέρινα τηγανισμένο φιλέτο λαβράκι αποδεικνύουν πόσο νόστιμα και με ακρίβεια διαχειρίζονται εδώ την καλή πρώτη ύλη. 

Δουσμάνη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, 2109680040, FB: Ψαρού Γλυφάδα, IG: psarou_glifada / Πλατεία Κανάρη (όπισθεν δημαρχείου), Λαύριο, 2292159003, FB: Ψαρού Λαύριο, IG: psarou_lavrio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.