"Ψαρού": Μοντέρνα θαλασσοφαγία σε Γλυφάδα και Λαύριο

Ψαρού © Λεωνίδας Τούμπανος

Φρέσκες value for money ψαροφαγικές προτάσεις και προσεγμένες επιλογές κρασο-ουζο τσιπουροποσίας μάς περιμένουν σε δύο πόστα με θαλασσινό αέρα στη Γλυφάδα και στο Λαύριο. Χαλαρά και καθένα με τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα, προσφέρουν θαυμάσια πιάτα με ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά σε ελκυστικές τιμές, άλλα πιο απλά άλλα με μοντέρνες πινελιές, αλλά πάντα χωρίς να διαπραγματεύονται την ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Ψαρού
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα τραπέζια της "Ψαρούς" απλώνονται μερακλίδικοι μεζέδες από το δίσκο, με γαύρο μαρινάτο, καπνιστά μύδια, ξιδάτο χταπόδι και ντολμαδάκια γιαλαντζί, φίνα ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, παρέα με μπόλικο κρασί και αποστάγματα για τα τσουγκρίσματα της παρέας. Θα συνεχίσετε με γαρίδες ψητές, σαγανάκι ή σεβίτσε αν προτιμάτε κάτι με πιο μοντέρνο άρωμα, ενώ θα τσιμπολογήσετε σωστά ψημένο χταπόδι στη σχάρα και γλώσσα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι ή τραγανούς καβουροκεφτέδες με πάνκο και μαγιονέζα ψητής πιπεριάς.

Ψαρού
© Λεωνίδας Τούμπανος

Υπάρχουν φυσικά και πιο χορταστικά πιάτα, όπως η ωραιότατη μακαρονάδα ή το γιουβέτσι με γαρίδες, ενώ ο τόνος στη σχάρα με κολοκυθάκια και μαγιονέζα wasabi ή το αέρινα τηγανισμένο φιλέτο λαβράκι αποδεικνύουν πόσο νόστιμα και με ακρίβεια διαχειρίζονται εδώ την καλή πρώτη ύλη. 

Δουσμάνη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, 2109680040, FB: Ψαρού Γλυφάδα, IG: psarou_glifada / Πλατεία Κανάρη (όπισθεν δημαρχείου), Λαύριο, 2292159003, FB: Ψαρού Λαύριο, IG: psarou_lavrio

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.