"Πιπεριά": Η αψάδα της θάλασσας

Πιπεριά © Λεωνίδας Τούμπανος

Το αγκυροβολημένο στην Αδριανείου ψαρομάγαζο στρέφει τη μαγειρική του πυξίδα προς τους εκλεκτούς θησαυρούς του αιγαιοπελαγίτικου βυθού σε έναν cool χώρο, που μας βάζει απευθείας στο κλίμα. Η κουζίνα επιδίδεται σε "σπαρταριστούς" πειραματισμούς, έχοντας όμως πάντα για οδηγό την ολόφρεσκη καθημερινή ψαριά. 

Πιπεριά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Προτείνουμε να ξεκινήσετε με τα ωμοφαγικά τους πιάτα, όπως το ταρτάρ τόνου, το λαβράκι σεβίτσε και ο μαρινάτος γαύρος, που είναι και άψογοι συνοδοί για ούζο, για να συνεχίσετε με πιρουνιές από ντολμαδάκια γιαλαντζί, καλαμάρι σοτέ με πέστο και άψογα τηγανισμένη αθερίνα ή γαύρο. Δίπλα στα παραπάνω ένας ντάκος με ξύγαλο Σητείας, χόρτα εποχής ή –αν προτιμάτε κάτι πιο εξωτικό– μια σαλάτα με thai χαρακτήρα θα προλογίσουν πιο comfort προτάσεις, όπως η σκυριανή γαριδομακαρονάδα και το γιουβέτσι με γαρίδες.

Πιπεριά
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάπου ενδιάμεσα, ωστόσο, μπορείτε να προσθέσετε και κρεατοφαγικά μεζεκλίκια, όπως κεφτεδάκια που μοσχοβολούν δυόσμο, ενώ στη σχάρα ψήνουν και ωραιότατα μοσχαρίσια μπιφτέκια που σερβίρουν με patatas bravas, έτσι για την ποικιλία. Μια προσεγμένη γκάμα από κρασιά και αποστάγματα θα ολοκληρώσει με επιτυχία το γεύμα σας. 

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό, 2106729114, FB: Εστιατόριο Πιπεριά, IG: @piperia_estiatorio

Περισσότερες πληροφορίες

Πιπεριά

Άγγ. Σικελιανού 8 & Αδριανείου, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.