"Αμπιμπάγιο": Σαν αθηναϊκή καρτ ποστάλ

Αμπιμπάγιο

Στη σκιά του ιερού βράχου και σε έναν από τους πλέον φωτογενείς πεζόδρομους της πόλης, αυτόν της Ηρακλειδών, το "Αμπιμπάγιο" συγκεντρώνει φανατικούς ντόπιους και επισκέπτες, και όχι μόνο για τη μοναδική τοποθεσία του. Φέρνοντας την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας, το υπέροχο νεοκλασικό γίνεται το πεδίο δράσης του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, ο οποίος προτείνει γεύσεις πουσυνδυάζουν τη δυναμική της 
γαστρο-ταβέρνας με ευρηματικότητα συνδυασμών και υλικά εποχής.

Αμπιμπάγιο

Έτσι, το "Αμπιμπάγιο" λύνει επιτυχημένα μια δύσκολη εξίσωση, αυτήν του φαγητού που είναι ταυτόχρονα σύγχρονο και παραδοσιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ταρτάρ "γεμιστά", μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση του αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου. Η ελληνική καρμπονάρα με σκιουφιχτά, κρητικό απάκι, θυμαρίσια γραβιέρα και παστό κρόκο αβγού, όπως και το κουσκούς σπανακόπιτα με σπανάκι, μυρωδικά και φέτα είναι μερικά ακόμα από τα πειραγμένα στιγμιότυπα του μενού.

Αμπιμπάγιο

Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα. Τέλος, για να κλείσει γλυκά η έξοδός σας, επιλέξτε μια μηλόπιτα που… συνέπραξε με τον μπακλαβά, δημιουργώντας ένα δυνατό δίδυμο, συνοδεία χειροποίητου παγωτού με μήλο και κανέλα. 

Ηρακλειδών 3, Θησείο, 2103426794, www.abibayio.gr, IG: @abibayio

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.