"The Zillers Pastry Bar": Το γλυκό όπως δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει

The Zillers Pastry Bar

Vintage στοιχεία και σύγχρονο mindfulness διατρέχουν τη φιλοσοφία του πρώτου εστιατορίου επιδορπίων της πόλης, που με έμπνευση από μιαν άλλη εποχή και μια πιο γλυκιά και ήρεμη Αθήνα συντονίζει τη γοητευτική πλατεία Μητροπόλεως με το πιο καυτό εστιατορικό trend της Ευρώπης.

The Zillers Pastry Bar

Φρεσκοψημένo ψωμί, κρουασάν και προϊόντα φούρνου που αλλάζουν καθημερινά, αλλά και μια συλλογή από haute pastries με γαλλικές επιρροές και αρχιτεκτονική λιτότητα, που αγγίζουν την τελειότητα, είναι μερικά μόνο από όσα δοκιμάζουμε στο "The Zillers Pastry Bar", το αυτόνομο γαστρονομικό αφήγημα που έρχεται ως φυσική συνέχεια του πολυβραβευμένου εστιατορίου "The Zillers Roof Top Gastronomy" (1 Χρυσός Σκούφος & 1* Michelin 2024).

The Zillers Pastry Bar

Η κορύφωση, όμως, έρχεται με a la carte ή degustation εμπειρία ζαχαροπλαστικής, που στρέφει τον προβολέα στα αριστουργηματικά επιδόρπια του κορυφαίου chef patissier Γιώργου Πλατινού. Με μάρμαρο, μωσαϊκό και σιδερένιες αψίδες στα υλικά του, αλλά και τις έννοιες της γειτονιάς, του ανταμώματος και των αναμνήσεων στη στόφα του, το "The Zillers Pastry Bar" προσφέρει τη γεύση της Αθήνας μιας άλλης εποχής ενώ παράλληλα επανεφευρίσκει μια χαμένη συνήθεια του χθες, αναδιατυπώνοντάς τη με όρους του σήμερα.

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, κέντρο, 2103241651, IG: @thezillers.pastrybar

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers Pastry Bar (Τhe)

Παλαιολόγου Μπενιζέλου 6, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.