"Γάκιας": Καφενείο όπως στο χωριό

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν κάτι μας λείπει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι στην πόλη, είναι αυτή η αύρα χαλαρότητας. Το κενό έρχεται να καλύψει ο "Γάκιας", σερβίροντας δυσεύρετες για τους Αθηναίους νοστιμιές του χωριού σε ένα χώρο με αισθητική παλιού μπακάλικου, και μας βοηθάει να τηλεμεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή αβίαστης απλότητας και ειλικρινούς κεφιού. Σε μια ήρεμη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας, ο "Γάκιας" αυτοπροσδιορίζεται ως καφενείο-μεζετζίδικο, προτείνοντας μικρά πιάτα για τη μέση που ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό και το παρεΐστικο κλίμα σε έναπλαίσιο αγνού comfort.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γίγαντες με παστουρμά, τυροπιτάρι αμοργιανό με μαρμελάδα ντομάτας, μοσχαράκι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, κολοκυθοκεφτέδες, ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσαφρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης και ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα είναι μερικές μόνο από τις γευστικές επιλογές που μας στέλνουν σε νόστιμο ταξίδι σε όλη την περιφέρεια.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για τα τσουγκρίσματα, δίνουν και παίρνουν χάρη στην καλή συλλογή αποσταγμάτων, αλλά και το διαλεχτό κρασί που δίνουν τον τόνο στη μεζεδοκατάνυξη. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας, ειδικά για τα σαββατοκύριακα! 

Κρήνης 16 & Ευαγήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, FB: Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, IG: kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.