"Γάκιας": Καφενείο όπως στο χωριό

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν κάτι μας λείπει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι στην πόλη, είναι αυτή η αύρα χαλαρότητας. Το κενό έρχεται να καλύψει ο "Γάκιας", σερβίροντας δυσεύρετες για τους Αθηναίους νοστιμιές του χωριού σε ένα χώρο με αισθητική παλιού μπακάλικου, και μας βοηθάει να τηλεμεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή αβίαστης απλότητας και ειλικρινούς κεφιού. Σε μια ήρεμη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας, ο "Γάκιας" αυτοπροσδιορίζεται ως καφενείο-μεζετζίδικο, προτείνοντας μικρά πιάτα για τη μέση που ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό και το παρεΐστικο κλίμα σε έναπλαίσιο αγνού comfort.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γίγαντες με παστουρμά, τυροπιτάρι αμοργιανό με μαρμελάδα ντομάτας, μοσχαράκι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, κολοκυθοκεφτέδες, ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσαφρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης και ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα είναι μερικές μόνο από τις γευστικές επιλογές που μας στέλνουν σε νόστιμο ταξίδι σε όλη την περιφέρεια.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για τα τσουγκρίσματα, δίνουν και παίρνουν χάρη στην καλή συλλογή αποσταγμάτων, αλλά και το διαλεχτό κρασί που δίνουν τον τόνο στη μεζεδοκατάνυξη. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας, ειδικά για τα σαββατοκύριακα! 

Κρήνης 16 & Ευαγήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, FB: Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, IG: kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.