"Γάκιας": Καφενείο όπως στο χωριό

Γάκιας © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν κάτι μας λείπει ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι στην πόλη, είναι αυτή η αύρα χαλαρότητας. Το κενό έρχεται να καλύψει ο "Γάκιας", σερβίροντας δυσεύρετες για τους Αθηναίους νοστιμιές του χωριού σε ένα χώρο με αισθητική παλιού μπακάλικου, και μας βοηθάει να τηλεμεταφερθούμε σε μια άλλη εποχή αβίαστης απλότητας και ειλικρινούς κεφιού. Σε μια ήρεμη γειτονιά της Νέας Ερυθραίας, ο "Γάκιας" αυτοπροσδιορίζεται ως καφενείο-μεζετζίδικο, προτείνοντας μικρά πιάτα για τη μέση που ενθαρρύνουν τον αυθορμητισμό και το παρεΐστικο κλίμα σε έναπλαίσιο αγνού comfort.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Γίγαντες με παστουρμά, τυροπιτάρι αμοργιανό με μαρμελάδα ντομάτας, μοσχαράκι με καπνιστό τυρί Μετσόβου, κολοκυθοκεφτέδες, ντουρλαντάδικο μπουγιουρντί, μελιτζάνες στο πήλινο με σάλτσαφρέσκιας ντομάτας, πατάτες και φέτα Τρίπολης και ζουμερή καπνιστή μπριζόλα αρωματισμένη με πάπρικα, φασκόμηλο και μπίρα είναι μερικές μόνο από τις γευστικές επιλογές που μας στέλνουν σε νόστιμο ταξίδι σε όλη την περιφέρεια.

Γάκιας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για τα τσουγκρίσματα, δίνουν και παίρνουν χάρη στην καλή συλλογή αποσταγμάτων, αλλά και το διαλεχτό κρασί που δίνουν τον τόνο στη μεζεδοκατάνυξη. Φροντίστε να κάνετε έγκαιρα τις κρατήσεις σας, ειδικά για τα σαββατοκύριακα! 

Κρήνης 16 & Ευαγήνης 16 & Ευαγγελιστρίας, Νέα Ερυθραία, 2106203934, FB: Καφενείον "Γάκιας" Μεζετζίδικον, IG: kafeneiongakias

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.