"Πρίγκιπας": Η επιτομή της street food απόλαυσης

Πρίγκιπας

Δύσκολα θα εντοπίσεις άλλο street food εστιατόριο στην πόλη –ίσως και στη χώρα– που να προσεγγίζει με τόση προσοχή και νοστιμιά το εν λόγω γαστρονομικό πεδίο, όπως ο "Πρίγκιπας". Βλέπεις, το σποτ της Χαριλάου Τρικούπη σερβίρει λαχταριστά σουβλάκια με ονομασία προέλευσης και μπόλικες ακόμη προτάσεις με προχωρημένες βορειοελλαδίτικες αναφορές, ανάμεσα στις οποίες θα βρεις κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες, όπως το μοσχαρίσιο συκώτι, το καλαμάκι από βουβάλι, μαύρο χοίρο και προβατίνα, τα best sellers κεμπάπ, αλλά και επιλογές από το νερό, όπως το χέλι ή η πέστροφα.

Πρίγκιπας

Όμως ο "Πρίγκιπας" δεν περιορίζεται στο ευ τρώγειν αλλά επεκτείνεται και στο ευ πίνειν. Ως πραγματικά οινόφιλος δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη στο κρασί, επενδύοντας διαρκώς στην εξέλιξή του στο συγκεκριμένο πεδίο. Έτσι, παρουσιάζει μια προσεκτικά διαλεγμένη λίστα από φυσικά και βιοδυναμικά κρασιά – τόσο για να πλαισιώσεις το φαγητό σου όσο και για να παίξεις σόλο με αυτά.

Πρίγκιπας

Κερασάκι στην τούρτα, οι έξοχες μουσικές από βινίλια: ακόμη μία επιβεβαίωση πως δεν μιλάμε απλώς για ένα σποτ που τιμά το ποιοτικό street food και το καλό κρασί, αλλά για μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου, από αυτές που έχουμε ανάγκη κάθε καλοκαίρι.

Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, 2114050070, prigkipas.gr, FB: Πρίγκιπας Streetfood Εξάρχεια, IG: @prigkipas.exarcheia

Περισσότερες πληροφορίες

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/12/2025

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.