"Chalet Politeia": Φινετσάτη οικειότητα

Chalet Politeia

Το all day bar-restaurant με την boho αισθητική στην Πολιτεία είναι σημείο αναφοράς στα βόρεια προάστια για το κομψό και συνάμα οικείο προφίλ του. Σε έναν από τους πιο φροντισμένους και δροσερούς κήπους της πόλης, το Chalet μάς υποδέχεται από τις πρώτες ώρες της μέρας με μοσχοβολιστά χαρμάνια καφέ, πρωινό και brunch, ενώ από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν προσεγμένες σπεσιαλιτέ διά χειρός Βασίλη Τζίμα, ο οποίος έχει αναλάβει τη συνολική επιμέλεια του σύγχρονου μενού.

Chalet Politeia

Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πίκλα κρεμμυδιού, κρέμα μαύρης τρούφας και παρμεζάνα και το ταρτάρ σολομού προλογίζουν καλοφτιαγμένα πιάτα με διεθνείς επιρροές, όπως το ριζότο με μελάνι σουπιάς, χταπόδι και αγιολί με μαύρο σκόρδο, το χοιρινό Iberian secreto με πουρέ γλυκοπατάτας, φινόκιο και σάλτσα από δαμάσκηνα ή το πολύ νόστιμο vegan κανελόνι με κιμά μανιταριών. Ψήνουν άρτια rib eye και flap και τα συνοδεύουν με ψητές baby πατάτες, λαχανικά με βαλσάμικο ή πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ το φινάλε γράφεται με το ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο με μαχλέπι και σαφράν, το πληθωρικό προφιτερόλ ή το τσιζκέικ με λευκή σοκολάτα.

Chalet Politeia

Στα ατού συγκαταλέγονται οι πριβέ χώροι για εκδηλώσεις, που φιλοξενούν από εταιρικά events έως σημαντικές φιλικές και οικογενειακές γιορτές, πάντα σε ένα πλαίσιο κομψότητας, καλαισθησίας και με προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά και tailor-made menu ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επισκέπτη. Φέτος, ο δροσερός κήπος κάθε Δευτέρα και Τετάρτη βράδυ μεταμορφώνεται σε σινεμά με προβολές για παιδιά και ενηλίκους.

Kων/νου Παλαιολόγου 1, Κηφισιά, 2106201081, FB: Chalet Politeia, IG: chalet.politeia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.