"Zaatar": Μοιρασιά αγάπης

Zaatar

Κοσμοπολίτικο, φιλικό και εξωστρεφές, το εστιατόριο της Νέας Ερυθραίας είναι από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης στην πόλη. Με ανοιχτόκαρδη σάλα που βλέπει στον πανέμορφο κήπο, άνετους καναπέδες και φροντισμένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, το "Zaatar" είναι προορισμός για τις θερινές μας εξόδους ανεξαρτήτως ώρας. Εδώ "μοιράζονται φαγητό, αγάπη και συναισθήματα" – για το πρώτο σκέλος αυτού του τρίπτυχου υπεύθυνος είναι ο έμπειρος σεφ Χρυσόστομος Πρασατζής, ο οποίος αναδεικνύει τα ελληνικά προϊόντα με ευρηματικές σπεσιαλιτέ που συνδυάζουν τη σύγχρονη παρουσίαση με την comfort νοστιμιά.

Zaatar

Ενδεικτικά, στο μενού βρίσκουμε πιάτα όπως συκώτι από μοσχαράκι γάλακτος βιολογικής εκτροφής, αβγά τηγανισμένα στη στάκα, με χειροποίητα τσιπς από φρέσκες πατάτες, προσούτο από πρόβατο και μαύρη τρούφα, ριζότο με μανιτάρια του δάσους αρωματισμένο με Frangelico, Chateaubriand με φιλέτο 600-700 γραμ. από μοσχάρια ελληνικής εκτροφής, με μιλφέιγ ψητών λαχανικών, σις κεμπάπ αρμένικο με πιτούλες και ψητά λαχανικά, αλλά και άψογα ψημένη σπαλομπριζόλα και κότσι μαύρου χοίρου με αρωματική κρέμα πατάτας.

Zaatar

Εκλεκτά κρασιά και signature cocktails συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ το δείπνο ολοκληρώνεται με επιδόρπια όπως το παγωτό βανίλια επικαλυμμένο με σάλτσα σοκολάτας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σερβιρισμένο με ένα παγωμένο σφηνάκι Vinsanto.

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία, 2108070969, www.zaatar.gr, FB: Zaatar, IG: @zaatar.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ζάαταρ

Χειμάρρας 7, Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.