Το "Pasithea Rooftop Bar Restaurant" είναι η νέα γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Αθήνας με πανοραμική θέα

Μια fine elegant κουζίνα με καθαρά ελληνικά προϊόντα, και εντυπωσιακή θέα προσφέρει το ολοκαίνουριο all day εστιατόριο στον 6ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenaeum".

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Μοντέρνα ελληνικότητα, οικειότητα και βιωσιμότητα χαρακτηρίζουν τη γαστρονομική πρόταση του "Pasithea Rooftop Bar Restaurant" που φιλοδοξεί να γίνει το νέο talk of the town αυτό το καλοκαίρι στην πόλη συνδυάζοντας μοναδικά γεύση και τοποθεσία.

Ο λόγος για το ολοκαίνουριο all day εστιατόριο στον 6ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenaeum", που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του, σε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία της Αθήνας, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Καλλιρόης απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.  

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Σε ένα μοντέρνο χώρο, με floor to ceiling τζαμαρίες περιμετρικά, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, τον Λυκαβηττό, το Ζάππειο και τον καταπράσινο Εθνικό κήπο. Η εντυπωσιακή θέα στην πόλη εμπνέει το όνομα του εστιατορίου από τη Νηρηίδα "Πασιθέα", η οποία με βάση την ελληνική μυθολογία, είχε θέα από παντού ενώ ζούσε στα νερά του ποταμού Ιλισσού που η κοίτη του περνούσε από το σημείο.  

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Εντυπωσιακή η υποδοχή στον χώρο του εστιατορίου δίπλα στη rooftop πισίνα του ξενοδοχείου, όπου δεσπόζουν μοντέρνα γλυπτά με χρωματιστά led του Sake ενώ στο βάθος το ατμοσφαιρικό μπαρ προσφέρει εμπνευσμένα cocktails και δροσιστικά ποτά όλες τις ώρες της ημέρας με θέα την Ακρόπολη. 

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Το δημιουργικό μενού με ελληνική και Μεσογειακή βάση υπογράφει ο νέος και ταλαντούχος Chef Ευάγγελος Νίκας, ο οποίος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε διεθνείς αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων ανά τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Chef στην Ελλάδα και στο εξωτερικό γνωρίζοντας θρύλους της παγκόσμιας γαστρονομίας όπως ο Alain Ducasse, ο Huston Blumenthal και ο Daniel Humm. 

Στα 30 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί του εικόνες και εμπειρίες από μαγειρικά ταξίδια ανά τον κόσμο τα οποία δημιούργησαν τη μαγειρική του κουλτούρα και παιδεία. Στόχος της μαγειρικής ομάδας του "Pasithea" είναι να παρουσιάσει μια fine elegant κουζίνα με καθαρά ελληνικά προϊόντα, προσιτή ως προς τη γευστική παλέτα, με σεβασμό προς τον πελάτη και το περιβάλλον μειώνοντας στο ελάχιστο το food waste. 

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Πιάτα όπως η λαχταριστή χοιρινή tagliata με φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπάμιες και σάλτσα βουτύρου με μυρωδικά, το σιγομαγειρεμένο χεράκι αρνιού με κρεμμύδι,  κορινθιακή σταφίδα ΠΟΠ, πουρέ πατάτας με καπνιστή μελιτζάνα και φασολάκια και οι ζουμερές ταλιατέλες με τηγανητά κολοκύθια, λεμόνι, μυρωδικά και μαλακό τυρί Άνδρου αναδεικνύουν τη μαγειρική φιλοσοφία που ποντάρει στη βαθιά νοστιμιά. Αντίστοιχα δυνατό και το γλυκό φινάλε με γαλακτομπούρεκο, με τραγανό φύλλο και κρέμα πορτοκάλι, αφράτη μους σοκολάτας με ελαιόλαδο, κόκκινα φρούτα και μπισκότο ελληνικού καφέ, αλλά και τάρτα με δροσερή κρέμα λεμονιού, βάση μπισκότο από φυστίκια Αιγίνης ΠΟΠ και μαρέγκα.

Οι εκλεκτές γευστικές προτάσεις και τα εμπνευσμένα cocktails του "Pasithea Rooftop Bar Restaurant" συμπληρώνονται αρμονικά από τη ζεστή φιλοξενία και το διακριτικό service σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που θέλεις να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.  

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4 & Καλλιρόης, Αθήνα, 2121071808
info@theathenaeum.com.gr, pasithearestaurant.com.gr
FB: Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Λεωφ. Βουλιαγμένης 4 & Καλλιρρόης, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.