"Zambri": Δημιουργικό fusion στην εξωτική "αποικία" της Κηφισιάς

Zambri © Λεωνίδας Τούμπανος

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία (zambri άλλωστε, στη γλώσσα των Μαορί, σημαίνει "αποικία"), με εξωτικά μοτίβα, καλάμια, κάθετη βλάστηση, μπαμπού έπιπλα και έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό που δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό δροσιάς, το "Zambri" υποδέχεται το καλοκαίρι στην αυλή του κηφισιώτικου νεοκλασικού με ένα ολοκαίνουργιο μενού.

Zambri
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η δημιουργική fusion γαστρονομική πρόταση του executive chef Κωνσταντίνου Ακούρου, την οποία εκτελούν με προσοχή ο head chef Κωνσταντίνος Άκουρος και η ομάδα του, ισορροπεί με φινέτσα ανάμεσα στο comfort και το κοσμοπολίτικο, με starters όπως ο μοσχαρίσιος γύρος με Black Angus, pico de gallo, πίτα, γιαούρτι με σουμάκ και τσιμιτσούρι, η δροσερή αθηναϊκή σαλάτα με κολοκύθι, καρότο, κάππαρη, μαγιονέζα και μπακαλιάρο ή το ευφάνταστο μωσαϊκό καρότο με φύλλα νόρι, πολύχρωμα καρότα, σάλτσα hoisin και πουρέ από καρότο σε ζύμωση.

Zambri
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ωραίες επιλογές και στα ωμά, με τιραντίτο ψαριού ημέρας, καρπάτσιο και σεβίτσε τόσο για ψαροφάγους όσο και για vegan, surf n’ turf, ζυμαρικά και ριζότι που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως το τοναρέλι με γαρίδα Κοιλάδας, μπουράτα, φιστίκι, αβγοτάραχο και φιστίκι ή το ριζότο καλαμάρι-σπανακόρυζο, και βέβαια premium κοπές κρέατος συνθέτουν την πολυσυλλεκτική κάρτα. Δεν λείπουν τα λαχταριστά πλατό τυριών και αλλαντικών και pinsa to share, ενώ δύσκολα λες "όχι" στον signature πύργο από σου με κρέμα gianduja, παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης, καραμελωμένα φουντούκια, σάλτσα σοκολάτας Lactee Barry και καραμέλα!

Zambri
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 2106230063, FB: ZAMBRI, IG: zambri_all_day

Περισσότερες πληροφορίες

Zambri

Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.