
Τα άκρως δημοφιλή αφράτα ψωμάκια ατμού εμπνέουν μια νόστιμη γκάμα από fine street food προτάσεις, σε ένα concept που αγκάλιασαν Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σχεδόν μία πενταετία από τη στιγμή που στο χάρτη του καλοφαγικού street food προστέθηκε το πρώτο "Thess Bao", η ιδέα του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη, του Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του επίσης βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και
του Γιάννη Πατείκα, στεγάζεται πλέον σε τέσσερα καταστήματα· τρία στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.
Αν αναρωτιέστε λοιπόν "πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει ένα αφράτο ψωμάκι ατμού", σε κάθε έδρα είναι έτοιμοι να σας δώσουν την απάντηση στο χέρι. Στο μενού θα βρείτε, μεταξύ άλλων, bao με λουκάνικο Τζουμαγιάς ή πανσέτα BBQ με σουσάμι, kimchi, αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, αλλά και vegan ή vegetarian επιλογές τόσο λιμπιστικές, που δεν χρειάζεται να είστε αυστηρά χορτοφάγοι για να τους ρίξετε κάτι παραπάνω από μια κλεφτή ματιά.

Οι προτάσεις ημέρας εμπλουτίζουν το fine street food σενάριο και περιλαμβάνουν baos με μαριναρισμένο σε ξύγαλο τραγανό κοτόπουλο, γλυκόξινο λάχανο, ψητό μπέικον και καυτερή κέτσαπ, gourmet burger Rossini με μπιφτέκι Black Angus, ψητό φουαγκρά και σάλτσα τρούφας, αλλά και σιγομαγειρεμένη πανσέτα σε oyster glaze. Τέλος, θα σας γλυκάνουν με μπανάνα, Merenda και toffee καραμέλας, και αυτά σε αέρινο bao.
Περικλέους 30-32, κέντρο, 2103214717, FB: Τhess Bao, IG: @thessbao