"Thess Bao": Το street food όπως πρέπει να είναι

Thess Bao © Λεωνίδας Τούμπανος

Τα άκρως δημοφιλή αφράτα ψωμάκια ατμού εμπνέουν μια νόστιμη γκάμα από fine street food προτάσεις, σε ένα concept που αγκάλιασαν Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σχεδόν μία πενταετία από τη στιγμή που στο χάρτη του καλοφαγικού street food προστέθηκε το πρώτο "Thess Bao", η ιδέα του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη, του Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του επίσης βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και 
του Γιάννη Πατείκα, στεγάζεται πλέον σε τέσσερα καταστήματα· τρία στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν "πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει ένα αφράτο ψωμάκι ατμού", σε κάθε έδρα είναι έτοιμοι να σας δώσουν την απάντηση στο χέρι. Στο μενού θα βρείτε, μεταξύ άλλων, bao με λουκάνικο Τζουμαγιάς ή πανσέτα BBQ με σουσάμι, kimchi, αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, αλλά και vegan ή vegetarian επιλογές τόσο λιμπιστικές, που δεν χρειάζεται να είστε αυστηρά χορτοφάγοι για να τους ρίξετε κάτι παραπάνω από μια κλεφτή ματιά.

Thess Bao
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι προτάσεις ημέρας εμπλουτίζουν το fine street food σενάριο και περιλαμβάνουν baos με μαριναρισμένο σε ξύγαλο τραγανό κοτόπουλο, γλυκόξινο λάχανο, ψητό μπέικον και καυτερή κέτσαπ, gourmet burger Rossini με μπιφτέκι Black Angus, ψητό φουαγκρά και σάλτσα τρούφας, αλλά και σιγομαγειρεμένη πανσέτα σε oyster glaze. Τέλος, θα σας γλυκάνουν με μπανάνα, Merenda και toffee καραμέλας, και αυτά σε αέρινο bao.

Περικλέους 30-32, κέντρο, 2103214717, FB: Τhess Bao, IG: @thessbao

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.