"Taverna 37": Η ελληνική ταβέρνα στην πιο κομψή εκδοχή της

Taverna 37

Με το πανέμορφο σκηνικό πάνω στη θάλασσα να προσφέρει το ιδανικό φόντο, η "Taverna 37" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" ενσαρκώνει την πιο νόστιμη εκδοχή του ελληνικού καλοκαιριού όπως παλιά, στην πλέον ατμοσφαιρική και fun εκδοχή της. Ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας, ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ξεδιπλώνει ολοένα και πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας του, φαγητό με ψυχή, φτιαγμένο με αγάπη για να μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού και να ευνοεί τη μοιρασιά.

Taverna 37

Ξύλινοι δίσκοι με αλοιφές και μεζεδάκια για να διαλέξεις (αν και δύσκολα αντιστέκεσαι στον πειρασμό να τα κρατήσεις όλα), αέρινοι κολοκυθοκεφτέδες και καλαμαράκια τηγανητά, λαχταριστά παϊδάκια, αλλά και φρέσκα ψάρια στη σχάρα που δεν ξεχνάς, μερακλίδικος γύρος, μελωμένο κριθαράκι με μοσχαρίσια μάγουλα και αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, κατσικίσιο γιαούρτι και κάρδαμο ξυπνούν μνήμες οικογενειακών τραπεζιών στις ταβέρνες των παιδικών μας χρόνων, με τις ραφιναρισμένες γεύσεις να διατηρούν ατόφια την παραδοσιακή νοστιμιά τους.

Taverna 37

Η αλέγρα, έξω καρδιά προσωπικότητα της "Taverna 37" απλώνεται από τα πιάτα ως την ατμόσφαιρα, αλλά και το σέρβις στην παραλία, συνθέτοντας μία από τις πιο ξεχωριστές μεσημεριανο-απογευματινές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείςτο καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα. Μια εμπειρία που αποθεώνεται στο ειδικό μενού "Πανηγύρι", μια παρέλαση πιάτων που περιλαμβάνουν από σαγανάκι παλαιωμένης γραβιέρας και αντικριστό αρνάκι μέχρι θαλασσινά στο γκριλ και λουκουμάδες. 

Taverna 37

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901037, 
www.fourseasons.com, FB: Taverna 37, IG: @taverna37athens

Περισσότερες πληροφορίες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.