"Taverna 37": Η ελληνική ταβέρνα στην πιο κομψή εκδοχή της

Taverna 37

Με το πανέμορφο σκηνικό πάνω στη θάλασσα να προσφέρει το ιδανικό φόντο, η "Taverna 37" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" ενσαρκώνει την πιο νόστιμη εκδοχή του ελληνικού καλοκαιριού όπως παλιά, στην πλέον ατμοσφαιρική και fun εκδοχή της. Ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας, ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ξεδιπλώνει ολοένα και πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας του, φαγητό με ψυχή, φτιαγμένο με αγάπη για να μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού και να ευνοεί τη μοιρασιά.

Taverna 37

Ξύλινοι δίσκοι με αλοιφές και μεζεδάκια για να διαλέξεις (αν και δύσκολα αντιστέκεσαι στον πειρασμό να τα κρατήσεις όλα), αέρινοι κολοκυθοκεφτέδες και καλαμαράκια τηγανητά, λαχταριστά παϊδάκια, αλλά και φρέσκα ψάρια στη σχάρα που δεν ξεχνάς, μερακλίδικος γύρος, μελωμένο κριθαράκι με μοσχαρίσια μάγουλα και αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, κατσικίσιο γιαούρτι και κάρδαμο ξυπνούν μνήμες οικογενειακών τραπεζιών στις ταβέρνες των παιδικών μας χρόνων, με τις ραφιναρισμένες γεύσεις να διατηρούν ατόφια την παραδοσιακή νοστιμιά τους.

Taverna 37

Η αλέγρα, έξω καρδιά προσωπικότητα της "Taverna 37" απλώνεται από τα πιάτα ως την ατμόσφαιρα, αλλά και το σέρβις στην παραλία, συνθέτοντας μία από τις πιο ξεχωριστές μεσημεριανο-απογευματινές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείςτο καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα. Μια εμπειρία που αποθεώνεται στο ειδικό μενού "Πανηγύρι", μια παρέλαση πιάτων που περιλαμβάνουν από σαγανάκι παλαιωμένης γραβιέρας και αντικριστό αρνάκι μέχρι θαλασσινά στο γκριλ και λουκουμάδες. 

Taverna 37

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901037, 
www.fourseasons.com, FB: Taverna 37, IG: @taverna37athens

Περισσότερες πληροφορίες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/11/2025

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.