"Taverna 37": Η ελληνική ταβέρνα στην πιο κομψή εκδοχή της

Taverna 37

Με το πανέμορφο σκηνικό πάνω στη θάλασσα να προσφέρει το ιδανικό φόντο, η "Taverna 37" του "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens" ενσαρκώνει την πιο νόστιμη εκδοχή του ελληνικού καλοκαιριού όπως παλιά, στην πλέον ατμοσφαιρική και fun εκδοχή της. Ένα χρόνο αφότου ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας, ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς ξεδιπλώνει ολοένα και πιο δυναμικά τη φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας του, φαγητό με ψυχή, φτιαγμένο με αγάπη για να μπαίνει στο κέντρο του τραπεζιού και να ευνοεί τη μοιρασιά.

Taverna 37

Ξύλινοι δίσκοι με αλοιφές και μεζεδάκια για να διαλέξεις (αν και δύσκολα αντιστέκεσαι στον πειρασμό να τα κρατήσεις όλα), αέρινοι κολοκυθοκεφτέδες και καλαμαράκια τηγανητά, λαχταριστά παϊδάκια, αλλά και φρέσκα ψάρια στη σχάρα που δεν ξεχνάς, μερακλίδικος γύρος, μελωμένο κριθαράκι με μοσχαρίσια μάγουλα και αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας, κατσικίσιο γιαούρτι και κάρδαμο ξυπνούν μνήμες οικογενειακών τραπεζιών στις ταβέρνες των παιδικών μας χρόνων, με τις ραφιναρισμένες γεύσεις να διατηρούν ατόφια την παραδοσιακή νοστιμιά τους.

Taverna 37

Η αλέγρα, έξω καρδιά προσωπικότητα της "Taverna 37" απλώνεται από τα πιάτα ως την ατμόσφαιρα, αλλά και το σέρβις στην παραλία, συνθέτοντας μία από τις πιο ξεχωριστές μεσημεριανο-απογευματινές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει κανείςτο καλοκαίρι δίπλα στη θάλασσα. Μια εμπειρία που αποθεώνεται στο ειδικό μενού "Πανηγύρι", μια παρέλαση πιάτων που περιλαμβάνουν από σαγανάκι παλαιωμένης γραβιέρας και αντικριστό αρνάκι μέχρι θαλασσινά στο γκριλ και λουκουμάδες. 

Taverna 37

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901037, 
www.fourseasons.com, FB: Taverna 37, IG: @taverna37athens

Περισσότερες πληροφορίες

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα εστιατόρια που έγραψαν την ιστορία των The World’s 50 Best Restaurants

Λίγο πριν την ανακοίνωση των 50 κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου για το 2025, ανατρέχουμε σε εμβληματικά ινστιτούτα νοστιμιάς που ξεχώρισαν στο σημαντικό θεσμό αλλά και σημάδεψαν το σύμπαν της γεύσης.

Root restaurant: Εδώ ριζώνει η νέα γεύση της Μήλου!

Σε ένα μαγευτικό σκηνικό στο Παλιοχώρι της Μήλου, το νέο εστιατόριο "Root" υπόσχεται να απογειώσει τις καλοκαιρινές γαστρονομικές εμπειρίες

Στο The C Beach restaurant για θαλασσινές γεύσεις και κοσμοπολίτικο αέρα Αιγαίου

Τι δοκιμάσαμε στο εστιατόριο της Βούλας και τι σου προτείνουμε για την επόμενη σου επίσκεψη.

Parelia

Ο Νίκος Μπίλλης στρέφει το παραλιακό εστιατόριο του "W Costa Navarino" προς τη μεριά της θάλασσας, με μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που μοσχοβολούν ιώδιο και fine comfort διάθεση.

Τι γεύση έχει μια κουζίνα με ελληνική γεύση, γαλλικές βάσεις και ιαπωνικές επιρροές;

Σε ένα από τα πιο χοτ bar-restaurants του κέντρου, ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης έχει όλες τις απαντήσεις με μια γαστρονομική πρόταση υψηλών οκτανίων.

Στη βόρεια Κέρκυρα, για ένα από τα νοστιμότερα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Oι σεφ Χάρης Νικολούζος, Περικλής Κοσκινάς, Μανώλης Παπουτσάκης, Μιχάλης Χάσικος, Γιάννης Μπαξεβάνης και Γρηγόρης Χέλμης υπογράφουν τρεις ξεχωριστές βραδιές στο Restia Culinary Soirees, που επιστρέφει και αναδεικνύει τη νοστιμιά της απλότητας.