"Novotel Athens": Το "κρυμμένο" roof garden του αθηναϊκού downtown

Novotel Athens

Το ξέρατε ότι λίγο κάτω από την πλατεία Βικτωρίας, σε μια γειτονιά της πόλης που αλλάζει διαρκώς πρόσωπο, βρίσκεται ένα από τα πιο προνομιακά roof gardens της Αθήνας με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη; Ε, λοιπόν, στο ατμοσφαιρικό "Clair de Lune Restaurant - Bar", στον τελευταίο όροφο του city hotel "Novotel Athens", απολαμβάνουμε ένα από τα ομορφότερα αστικά σκηνικά. Φυσικά, η θέα δεν είναι ο μόνος λόγος επίσκεψης, αφού το ανανεωμένο μενού είναι γεμάτο ελκυστικές προτάσεις καλύπτοντας διαφορετικά γούστα και παίρνοντας πάντα σοβαρά υπόψη τους vegetarian.

Novotel Athens

Δοκιμάστε ευφάνταστο σεβίτσε μανιταριών με σχοινόπρασο και εσπεριδοειδή, εκλεκτά ψάρια ημέρας με λαχανικά εποχής, πουρέ σελινόριζας, λαδολέμονο με κρόκο Κοζάνης, γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας, φέτα, κροστίνι ψωμιού και μυρωδικά, αλλά και χοιρινή μπριζόλα Τόμαχοκ γλασαρισμένη με μέλι και κρητικά βότανα, που δίνουν τον τόνο στο ανανεωμένο μενού, που καλύπτει διαφορετικά γούστα και παίρνει πάντα σοβαρά υπόψη τους vegetarian με αρκετές προτάσεις.

Novotel Athens

Στο pool bar, που ανοίγει από το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, μπορούμε να χαλαρώσουμε δίπλα στην πισίνα με ένα δροσιστικό κοκτέιλ ή ένα πλατό τυριών και αλλαντικών μαζί με κάποιο από τα ελληνικά κρασιά της λίστας. Ειδικά τη μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος, το σκηνικό είναι ειδυλλιακό, εξ ου και τα καλοκαίρια έχει αποκτήσει τη δική του θέση στην ατζέντα των "ανήσυχων" Αθηναίων, που αναζητούν νέα off-Broadway στέκια πέρα από την πολυκοσμία. Στα συν, το δωρεάν πάρκινγκ! 

Ξεν. "Novotel Athens", Μιχαήλ Βόδα 4-6, κέντρο, 2108200700. 
www.novotelathens.gr, FB: Novotel Athenes

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.