"Pelagos": Βραβευμένη γαστρονομία που μας ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά

Pelagos

Η ιδέα του δημιουργικού σεφ Luca Piscazzi να γυρίσει τα ελληνικά νησιά με την ομάδα του και να εξερευνήσει τη γευστική κουλτούρα τους, να στηρίξει τους μικρούς παραγωγούς και να αναδείξει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα έχει δώσει εξαιρετικούς καρπούς. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα απολαυστικά γαστρονομικά αποτελέσματα της ξεχωριστής αυτής έρευνας παρουσιάζονται στο "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace", στη σειρά μενού "Pelagos On Tour".

Pelagos

Δύο εξαιρετικά μενού γευσιγνωσίας έξι και εννέα πιάτων –τα "Discovery" και "Adventure"– που προέκυψαν από τα φετινά ταξίδια σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο συνοδεύονται από ένα μενού έξι πιάτων "best of", που τιμά τα τρία χρόνια της περιοδείας, περιλαμβάνοντας αγαπημένα πιάτα εμπνευσμένα από την Κρήτη και την Τήνο. Για καθένα από τα νέα μενού, προτείνεται ένα πλήρες ελληνικό pairing κρασιών, αλλά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες.

Pelagos

Εννέα υλικά-αστέρια από τα τρία νησιά πρωταγωνιστούν στα μενού και διηγούνται ιστορίες: από την κάππαρη της Σίφνου που γίνεται παγωτό ως μια παιγνιώδης νότα δίπλα στο ταρτάρ τόνου μέχρι τη λευκή μελιτζάνα της Σαντορίνης που συνδυάζεται αριστουργηματικά με κάρι Madras, χοιρινή κοιλιά και στρείδι και το ξηρό ωριμασμένο βοδινό της Νάξου που σερβίρεται με ζωμό ντομάτας, αγγουριού και σουσαμιού. 

Pelagos

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, 
www.fourseasons.com, FB: Pelagos at Four Seasons Astir Palace Hotel, IG: @pelagosathens

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.