"Pelagos": Βραβευμένη γαστρονομία που μας ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά

Pelagos

Η ιδέα του δημιουργικού σεφ Luca Piscazzi να γυρίσει τα ελληνικά νησιά με την ομάδα του και να εξερευνήσει τη γευστική κουλτούρα τους, να στηρίξει τους μικρούς παραγωγούς και να αναδείξει τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα έχει δώσει εξαιρετικούς καρπούς. Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα απολαυστικά γαστρονομικά αποτελέσματα της ξεχωριστής αυτής έρευνας παρουσιάζονται στο "Pelagos", το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace", στη σειρά μενού "Pelagos On Tour".

Pelagos

Δύο εξαιρετικά μενού γευσιγνωσίας έξι και εννέα πιάτων –τα "Discovery" και "Adventure"– που προέκυψαν από τα φετινά ταξίδια σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο συνοδεύονται από ένα μενού έξι πιάτων "best of", που τιμά τα τρία χρόνια της περιοδείας, περιλαμβάνοντας αγαπημένα πιάτα εμπνευσμένα από την Κρήτη και την Τήνο. Για καθένα από τα νέα μενού, προτείνεται ένα πλήρες ελληνικό pairing κρασιών, αλλά και κοκτέιλ εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες.

Pelagos

Εννέα υλικά-αστέρια από τα τρία νησιά πρωταγωνιστούν στα μενού και διηγούνται ιστορίες: από την κάππαρη της Σίφνου που γίνεται παγωτό ως μια παιγνιώδης νότα δίπλα στο ταρτάρ τόνου μέχρι τη λευκή μελιτζάνα της Σαντορίνης που συνδυάζεται αριστουργηματικά με κάρι Madras, χοιρινή κοιλιά και στρείδι και το ξηρό ωριμασμένο βοδινό της Νάξου που σερβίρεται με ζωμό ντομάτας, αγγουριού και σουσαμιού. 

Pelagos

"Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108901192, 
www.fourseasons.com, FB: Pelagos at Four Seasons Astir Palace Hotel, IG: @pelagosathens

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.