"Da Bruno": 40 χρόνια ιταλικής νοστιμιάς

Da Bruno

Διαχρονικό σημείο αναφοράς στην ιταλική κουζίνα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη εξερευνά, ανακαλύπτει και σερβίρει τις γεύσεις της Μπότας με βαθιά γνώση και την υποστήριξη μιας ομάδας νέων δημιουργικών μαγείρων. Μεγάλο ατού του "Da Bruno" είναι ο σεβασμός στην παράδοση και η απόδοση του κλασικού με φρέσκια ματιά σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, που θα απολαύσετε στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα του ή, αυτή την εποχή, στην καταπράσινη αυλή του. Είναι εξάλλου το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση– και τιμά με συνέπεια αυτήν τη διάκριση σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του. 

Da Bruno

Η κουζίνα διατηρεί ή ανά διαστήματα επαναφέρει κάποια από τα πιο δημοφιλή της πιάτα, όπως το δαντελένιο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας ή τη χειροποίητη focaccia με prosciutto, μοτσαρέλα burrata και ντοματίνια confit. Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι το φόρτε τους με συνταγές σωστά δοσμένες, όπως στα σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και σάλτσα λεμονιού, τα fettuccini scampi με γαρίδες, καραβίδες, ροζέ κρέμα πεκορίνο μέσα σε κεφάλι παλαιωμένου πεκορίνο και τα φρέσκα στριφτά ζυμαρικά με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και ξύσμα λάιμ, που φιγουράρουν ανάμεσα στις νέες αφίξεις.

Da Bruno

Από τα πιάτα δεν λείπουν και οι διακριτικά θεατράλε προσθήκες, όπως το φιλέτο altamira, δηλαδή μοσχαρίσιο φιλέτο που ψήνεται επιτόπου στο τραπέζι πάνω στην πέτρα και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες και λαχανικά. Μην παραλείψετε για φινάλε το περίφημο τιραμισού, που σερβίρουν απείραχτο και αέρινο με όλη του την κλασική φινέτσα.

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB: Da Bruno, IG: da_bruno_ristorante

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο πιο εξωτικός κήπος του Κολωνακίου επιστρέφει με μια φρέσκια πρόταση

Το Nikkei έφυγε, το Woowoo Garden έρχεται στα ορεινά της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
30/04/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη σε ένα fusion κοσμοπολίτικο ταξίδι στο "Ιguazu"

Η γνωστή ηθοποιός συναντά το λατινοαμερικανικό ταμπεραμέντο στην καρδιά της πόλης.

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.