
Διαχρονικό σημείο αναφοράς στην ιταλική κουζίνα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη εξερευνά, ανακαλύπτει και σερβίρει τις γεύσεις της Μπότας με βαθιά γνώση και την υποστήριξη μιας ομάδας νέων δημιουργικών μαγείρων. Μεγάλο ατού του "Da Bruno" είναι ο σεβασμός στην παράδοση και η απόδοση του κλασικού με φρέσκια ματιά σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, που θα απολαύσετε στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα του ή, αυτή την εποχή, στην καταπράσινη αυλή του. Είναι εξάλλου το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση– και τιμά με συνέπεια αυτήν τη διάκριση σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του.

Η κουζίνα διατηρεί ή ανά διαστήματα επαναφέρει κάποια από τα πιο δημοφιλή της πιάτα, όπως το δαντελένιο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας ή τη χειροποίητη focaccia με prosciutto, μοτσαρέλα burrata και ντοματίνια confit. Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι το φόρτε τους με συνταγές σωστά δοσμένες, όπως στα σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και σάλτσα λεμονιού, τα fettuccini scampi με γαρίδες, καραβίδες, ροζέ κρέμα πεκορίνο μέσα σε κεφάλι παλαιωμένου πεκορίνο και τα φρέσκα στριφτά ζυμαρικά με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και ξύσμα λάιμ, που φιγουράρουν ανάμεσα στις νέες αφίξεις.

Από τα πιάτα δεν λείπουν και οι διακριτικά θεατράλε προσθήκες, όπως το φιλέτο altamira, δηλαδή μοσχαρίσιο φιλέτο που ψήνεται επιτόπου στο τραπέζι πάνω στην πέτρα και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες και λαχανικά. Μην παραλείψετε για φινάλε το περίφημο τιραμισού, που σερβίρουν απείραχτο και αέρινο με όλη του την κλασική φινέτσα.

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB: Da Bruno, IG: da_bruno_ristorante