"Da Bruno": 40 χρόνια ιταλικής νοστιμιάς

Da Bruno

Διαχρονικό σημείο αναφοράς στην ιταλική κουζίνα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη εξερευνά, ανακαλύπτει και σερβίρει τις γεύσεις της Μπότας με βαθιά γνώση και την υποστήριξη μιας ομάδας νέων δημιουργικών μαγείρων. Μεγάλο ατού του "Da Bruno" είναι ο σεβασμός στην παράδοση και η απόδοση του κλασικού με φρέσκια ματιά σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, που θα απολαύσετε στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα του ή, αυτή την εποχή, στην καταπράσινη αυλή του. Είναι εξάλλου το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση– και τιμά με συνέπεια αυτήν τη διάκριση σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του. 

Da Bruno

Η κουζίνα διατηρεί ή ανά διαστήματα επαναφέρει κάποια από τα πιο δημοφιλή της πιάτα, όπως το δαντελένιο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας ή τη χειροποίητη focaccia με prosciutto, μοτσαρέλα burrata και ντοματίνια confit. Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι το φόρτε τους με συνταγές σωστά δοσμένες, όπως στα σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και σάλτσα λεμονιού, τα fettuccini scampi με γαρίδες, καραβίδες, ροζέ κρέμα πεκορίνο μέσα σε κεφάλι παλαιωμένου πεκορίνο και τα φρέσκα στριφτά ζυμαρικά με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και ξύσμα λάιμ, που φιγουράρουν ανάμεσα στις νέες αφίξεις.

Da Bruno

Από τα πιάτα δεν λείπουν και οι διακριτικά θεατράλε προσθήκες, όπως το φιλέτο altamira, δηλαδή μοσχαρίσιο φιλέτο που ψήνεται επιτόπου στο τραπέζι πάνω στην πέτρα και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες και λαχανικά. Μην παραλείψετε για φινάλε το περίφημο τιραμισού, που σερβίρουν απείραχτο και αέρινο με όλη του την κλασική φινέτσα.

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB: Da Bruno, IG: da_bruno_ristorante

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.