"Βασίλαινας": Καλοκαιρινή ανανέωση με τη στόφα του κλασικού

Βασίλαινας

Με έναν αιώνα ιστορίας στην πλάτη του κι έναν κόσμο γοητείας στα πιάτα του, το εστιατόριο αναφοράς της αστικής κουζίνας της πόλης μπαίνει στην καλοκαιρινή σεζόν πιο φρέσκο, ανανεωμένο, αλλά και ανήσυχο από ποτέ. Με τη θαλασσινή γεύση στο προσκήνιο, η δημιουργική ανησυχία του "Βασίλαινα" εκφράζεται τώρα στην πιο δουλεμένη εκδοχή της "head-totail" φιλοσοφίας του, προσεγγίζοντας ολιστικά την εξαιρετική πρώτη ύλη που συγκεντρώνεται στην κουζίνα, για να αναδείξει τη χάρη ακόμη και των πιο παραμελημένων κομματιών της. 

Βασίλαινας

Βασίλαινας

Εκτός από τα ευφάνταστα, άκρως καλοκαιρινά ταρτάρ και σεβίτσε από τη βουτυράτη σάρκα του ψαριού που θα επιλέξετε, θα δοκιμάσετε, για παράδειγμα, ψαροκοτολέτες από την κοιλιά μεγάλων ψαριών, όπως η σφυρίδα, παναρισμένες με πάνκο. Signature πιάτα, όπως ο θρυλικός ταραμάς του "Βασίλαινα" ή το περίφημο αβγό με την κρέμα πατάτας Νάξου, την τρούφα και το απάκι, είναι σταθερές αφορμές για ραντεβού στην ατμοσφαιρική σάλα με τη θέα προς το Χίλτον, ενώ νέες προτάσεις, όπως το τραγανό μπαρμπούνι σε αιγαιοπελαγίτικο σαβόρο ή η σουπιά με κρέμα από το μελάνι της, αρωματική φάβα και χόρτα, δίνουν πλείστες ευκαιρίες για να συνταιριάξουμε τη δημιουργική ελληνικότητα της κουζίνας με τις εξαιρετικές οινικές προτάσεις που συλλέγει η ολοένα πλουσιότερη, εκλεκτική κάβα του εστιατορίου. 

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, www.vassilenas.gr, FB: Vassilenas, IG: @vassilenasrestaurant

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.