
Στα ψηλά της πλατείας Μητροπόλεως, αλλά και στις κορυφές των εστιατορικών μας προτιμήσεων, το βραβευμένο εστιατόριο "The Zillers" (1 Χρυσός Σκούφος & 1* Michelin 2024) συνεχίζει τις υψηλές γαστρονομικές πτήσεις του, με νέο επικεφαλής της ολοκαίνουργιας κουζίνας του τον ταλαντούχο Βασίλη Ρούσσο.

Με την πρώτη ύλη για βασικό του πρωταγωνιστή, ο νεαρός σεφ ξεδιπλώνει στη φρέσκια ατμοσφαιρική σάλα του ανακαινισμένου εστιατορίου μια δική του fine dining πρόταση, όπου η ελληνική γεύση έρχεται στο προσκήνιο, ενώ η εποχικότητα και τα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (ορισμένα, μάλιστα, από τη φάρμα του "The Zillers" στην Παιανία) είναι σταθεροί άξονες των ειδικών μενού γευσιγνωσίας.

"Συνεκδοχή" και "Σύνθεση" είναι τα ονόματα των δύο degu, με 9 και 12 στάδια αντίστοιχα, και πιάτα όπως την Κοιλάδα της Γαρίδας, με κόκκινη γαρίδα, ντομάτα, περγαμόντο και κουμκουάτ, ή το χοτ ντογκ στιφάδο, με κόκορα, κρεμμύδι στιφάδο και φουαγκρά, που θυμίζουν τοπία της στεριάς και της θάλασσας και αποτυπώνουν τις ομορφιές της χώρας μας στο πιάτο.

Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένουν τα signature cocktails, ενώ τα επιδόρπια του σπουδαίου pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef patissier της χρονιάς 2023 από τους Χρυσούς Σκούφους) ολοκληρώνουν γλυκά την εμπειρία, όσο η ασυναγώνιστη θέα στον Ιερό Βράχο δίνει άλλη λάμψη στα βράδια του αθηναϊκού καλοκαιριού.
Μητροπόλεως 54, κέντρο, 2103222277, www.thezillersroofgarden.gr
FB: The Zillers, IG: The Zillers