"The Zillers": Καλοκαιρινό ραντεβού με τη γαστρονομία

The Zillers

Στα ψηλά της πλατείας Μητροπόλεως, αλλά και στις κορυφές των εστιατορικών μας προτιμήσεων, το βραβευμένο εστιατόριο "The Zillers" (1 Χρυσός Σκούφος & 1* Michelin 2024) συνεχίζει τις υψηλές γαστρονομικές πτήσεις του, με νέο επικεφαλής της ολοκαίνουργιας κουζίνας του τον ταλαντούχο Βασίλη Ρούσσο.

The Zillers

Με την πρώτη ύλη για βασικό του πρωταγωνιστή, ο νεαρός σεφ ξεδιπλώνει στη φρέσκια ατμοσφαιρική σάλα του ανακαινισμένου εστιατορίου μια δική του fine dining πρόταση, όπου η ελληνική γεύση έρχεται στο προσκήνιο, ενώ η εποχικότητα και τα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (ορισμένα, μάλιστα, από τη φάρμα του "The Zillers" στην Παιανία) είναι σταθεροί άξονες των ειδικών μενού γευσιγνωσίας.

The Zillers

"Συνεκδοχή" και "Σύνθεση" είναι τα ονόματα των δύο degu, με 9 και 12 στάδια αντίστοιχα, και πιάτα όπως την Κοιλάδα της Γαρίδας, με κόκκινη γαρίδα, ντομάτα, περγαμόντο και κουμκουάτ, ή το χοτ ντογκ στιφάδο, με κόκορα, κρεμμύδι στιφάδο και φουαγκρά, που θυμίζουν τοπία της στεριάς και της θάλασσας και αποτυπώνουν τις ομορφιές της χώρας μας στο πιάτο.

The Zillers

Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένουν τα signature cocktails, ενώ τα επιδόρπια του σπουδαίου pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef patissier της χρονιάς 2023 από τους Χρυσούς Σκούφους) ολοκληρώνουν γλυκά την εμπειρία, όσο η ασυναγώνιστη θέα στον Ιερό Βράχο δίνει άλλη λάμψη στα βράδια του αθηναϊκού καλοκαιριού. 

Μητροπόλεως 54, κέντρο, 2103222277, www.thezillersroofgarden.gr
FB: The Zillers, IG: The Zillers

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.